Ratsuoripäiviltä yhdeksän uutta oritta

1.6.2010

Tiedote: Suomen Hippos

Ratsuoripäivät päättyivät lauantaina 27.3. Viiden päivän aikana esitettiin yhteensä 28 oria, joista 16 oli kolmevuotiaita esitarkastettavia.

Esitarkastuksessa jalostukseenkäyttöoikeus myönnettiin vuodeksi 2010 oriille First Fighter, Quanikos ja Don Saffron. First Fighter valittiin ikäluokkansa parhaaksi oriiksi, joka on tervetullut Kasvattajapäiville kilpailemaan parhaan kolmevuotiaan tittelistä. Esitarkastuksessa hyväksyttiin lisäksi oriit Wall's Da Vinci, Silent Memory, Lafayette, Hagels Sparkling Emerald, Radamez, Cokney, Nemesis, Uno di Lucca ja Del-Cassio. Esitarkastuksessa ei hyväksytty oriita Pin Rock's Doug Jewell, Dancing Show, San Belize ja Mentholic.

Suorituskyvynkokeen oriista Puccini Arden ja Chalco hyväksyttiin kantakirjaan. ST Cacey ja Pin Rock's Black Velvet eivät suorittaneet hyväksytysti suorituskyvynkoetta. Kokeen keskeyttivät Candor ja B-52.

Florimon, Blue Hors Lodestar ja Royal Floggensee hyväksyttiin kantakirjaan ja niille myönnettiin jalostukseenkäyttöoikeus vuosille 2010-2014. St Legar hyväksyttiin myös kantakirjaan ja jalostukseenkäyttöoikeus myönnettiin vuosiksi 2010-2011, ennen uusintatarkastusta tämän oriin tulee saavuttaa vaadittavat kilpailutulokset. Oritta Cascano ei hyväksytty kantakirjaan.

Uusintatarkastuksessa olleelle oriille Eafons Polyfino myönnettiin edelleen jalostukseenkäyttöoikeus vuosiksi 2010-2014.

Oripäivien yhteydessä Ratsujalostusliitto palkitsi Pekka Räsäsen kasvattaman hevosen Donnperignon vuoden 2009 menestyksekkäimpänä FWB-hevosena.

http://www.hippos.fi/hippos/jalostus_ja_kasvatus/nayttelytoiminta/ratsut_ja_ponit/oripaivat/ratsuoriit_2010/tulokset10.php

Oripäivien pöytäkirjat päivittyvät Ratsuoripäivien nettisivuille.
Oriiden rakennekuvat tulevat kuvagalleriaan maanantaina.

www.hippos.fi