Sani Illille lapsiratsastajien NBCH-hopeaa Flyingessä

29.6.2022

Sani Illi, 11, nappasi ensimmäisissä NBCH-kilpailuissaan heti henkilökohtaista hopeaa hevosellaan Manouscha van 't Steenputje. Ratsukko hyppäsi kilpailun aikana kuusi virheetöntä rataa 115-120 cm korkeudella ja jäi lopulta uusinnassa 3 sekunninkymmenystä kullasta. Voitto meni ruotsalaiselle Alicia Svenssonille hevosella Eunomia. Illi voitti toissa päivänä myös joukkuekultaa.

Hopeamitalisti Sani Illi (vas.). Kuvat Mona Relander.

Illi lähti Flyingeen ensisijaisesti hakemaan kokemusta. Häntä ei harmittanut jäädä niukasti hopealle, vaan hän oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

”Lähdin Flyingeen hakemaan kokemusta, en mitalia. Oli hyvä nähdä, miten pärjään tällä tasolla. Muut olivat ihan saman tasoisia. Heillä oli todella hyviä hevosia”, Sani Illi kertoi.

”Tiesin uusintaradalle lähtiessäni, että voin pärjätä. Luotin hevoseeni, se on todella varma ja rehellinen. Luottavaisin mielin lähdin radalla, tiesin, että se tuo minut maaliin, vaikka virhepisteitä tulisi.”

Neela Uotila ja Elvera Vs Romano sijoittuivat henkilökohtaisessa kilpailussa 12. tilalle. Muut ratsukot joukkueessa olivat Aida Hämäläinen ja Calico Z (13.), Veera Salminen ja Singa (14.), Sofia Paavola ja Gardento Prova (16.) ja Katariina Riikonen ja Finette van de Rietvenne (20.). He kaikki olivat mukana voittamassa kultaa joukkuekilpailussa.

Torstaina Sanin isoveli Jone Illi, 14, lähtee kärjessä nollalla virhepisteellä junioreiden henkilökohtaiseen finaaliin. Myös hän voitti kultaa Suomen juniorijoukkueessa.

”Kyllä minä uskon, että Jone saa mitalin. Viime vuonna hän oli pronssilla, kyllä hän pystyy parantamaan”, Sani Illi sanoi.

”Hyvin vedit Jone sanoi ja antoi halin”, Sani kertoi Jonen reaktiosta siskon mitaliin.

Lapsiratsastajat ovat 12-14-vuotiaita, juniorit 16-18-vuotiaita. NBCH eli Nordic Baltic Championship on Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailu, joka järjestetään vuosittain.

Mitalikylpy.

NORDIC BALTIC CHAMPIONSHIPS 2022 Flyinge, Ruotsi

Torstai 30.6.
Henkilökohtaiset finaalit esteratsastuksessa - seniorit & U25, nuoret ratsastajat ja juniorit
Henkilökohtaiset finaalit kouluratsastuksessa (kür) - nuoret ratsastajat, juniorit ja pikkuponit