Sanna Backlund ja Elano hurjassa vedossa – voitto Salon GP-esteillä

15.7.2018

Sanna Backlund - Elano, kuva SRL Heidi Lammi 

Janakkalan Hattel Ridersin Sanna Backlund otti toisen perättäisen voittonsa LähiTapiola GP-esteillä, kun sarja eteni viidenteen ja viimeiseen osakilpailuun Salo Horse Show´ssa sunnuntaina. Ratsukko voitti myös Savonlinnassa viikko sitten.

Kilpailu voitosta 150 cm:n esteillä oli hiuksenhienon tiukka ja lopulta vain yhdestä pisteestä kiinni. Backlund sai Elanolla ensimmäisellä kierroksella yhden pudotuksen, ja otti toisella kierroksella lisäksi aikavirheen. Toiseksi tulleet helsinkiläinen Marina Ehrnrooth ja EVLI Ellington Vitträskin Ratsastajista saivat tililleen yhden puomin ja kaksi aikavirhettä, joten vauhti oli Salossa myös ratkaisevaa valttia. Kolmanneksi ratsasti niin ikään Hattel Ridersia edustava, Backlundin valmennettava Wilma Heikkinen hevosella Barco M virhepistein 5 ja 9.

- Elano kulkee nyt hirveän hyvin. Kun yhteistyö alkaa synkata ja saa nostaa esteitä reippaastikin, nälkä kasvaa myös omaan kilpailemiseen. Voiton ohella olen todella iloinen Wilman menestyksestä – sekä omasta hevossilmästäni. Kaikki kolme kärkihevosta tänään ovat löytyneet alun perin Hattel Horsen kautta Stal Hendrixiltä Hollannista, Backlund virnistää.

Radat suunnitteli saksalainen kansainvälisen tason ratamestari Marco Behrens.

- Rata oli riittävän haastava, kivalla tyylillä rakennettu. Esteet olivat ilmavia ja helposti tippuvia eurooppalaiseen tyyliin, jolloin ratsastajan hosuminen tuo helposti virheitä, joita tuli tänään tasaisesti radalla useammassa paikassa. Itselleni sattui ihan tyhmä tiputus, yksi yksittäinen pysty helpossa paikassa – vähän hengähdin vaikeamman kohdan jälkeen, ja siinä keppi lensi, Backlund kertoo.

Elanon kanssa on nyt löytynyt hyvät yhteiset nuotit.

- Alkuvuoden ja kevään meillä oli ratsastettavuusongelmia, se hyppäsi hyvin, kun kaikki oli optimaalisesti. Nyt se on tsempannut vaikeammissakin paikoissa. Savonlinnassa tuli olo, että se todella yrittää ja taistelee puolestani. Se on piirre, mitä kaikki hakevat ja mikä on myös vaikea rakentaa yhteistyöhön hevosen kanssa. Tänään sarja oli Elanolle vaikeassa paikassa kiinni aidassa, kun se on vähän spooky. Tunsin että se kyllä katsoi, mutta silti tsemppasi kaikkensa.  

Marina Ehrnrooth - EVLI Ellington, kuva SRL Heidi Lammi

Voitto siivitti Backlundin sarjajohtoon ennen finaalia tasapistein Susanna Granrothin kanssa. Elokuun lopulla hypättävää GP-finaalia ennen edessä ovat SM-esteet kolmen viikon päästä Powerparkissa Alahärmässä.

- Pikkasen huilataan ja tsekataan, että hevosilla on kaikki hyvin. Ensi viikkona kaikki lomailevat Hattelissa hevoset mukaan lukien, sitten aletaan rakentaa kohti SM:iä. Menestys on aina todella kovan työn tulos, kotimaan voitokkainta estetiimiä vetävä Backlund muistuttaa.

Laakson GP-finaalissa jaossa huima
palkintopotti ja Volkswagen Amarok auto

LähiTapiola Grand Prix -sarja huipentuu GP-finaaliin, joka hypätään 24.–26. elokuuta Helsingissä Laakson ratsastusstadionilla. Sarjojen voitoista kilpaillaan lauantaina. LähiTapiola GP:n ykköselle on luvassa 5.000 euron palkinto, minkä ohella finaaliluokan kärkikolmikolle jaetaan 3.000, 2.000 ja 1.000 euroa. Myös Future Challengessa jaetaan hyvät palkinnot, sarjavoittaja kuittaa 3.000 euroa.

Sunnuntaina GP-finaalissa on vuorossa odotettu Volkswagen Amarok Leading Rider -kilpailu, jonka pääpottina on lähes 50.000 euron arvoinen Volkswagen Amarok -auto. Toiseksi tullut saa mukavasti ainakin bensarahaa 4.000 ja kolmaskin sija tuottaa 2.500 euroa. Mukaan sunnuntaille karsivat kaikki GP-sarjan osakilpailuissa ja finaalissa toisen kierroksen hyväksytysti suorittaneet ratsukot sekä senioreiden ja nuorten SM-mitalistit.

SM-esteet hypätään finaalia ennen Powerparkissa Alahärmässä 31.7.–5.8.

LähiTapiola Future Challenge hypätään tänään myöhemmin, sen tulostiedot päivitetään osoitteeseen www.ratsastus.fi. Sarja on avoin nuorille ja junioreille. Kilpailun järjestää Salon Ratsastusseura ratsastuskeskuksessaan Salon Urheilupuistossa.

Lisätietoa tapahtumasta: https://www.salohorseshow.net/  ja https://www.facebook.com/salohorseshow/

Televisioinnit - Tuotanto Haven Yhtymä, selostus Markus Backlund
Livelähetykset netissä: http://www.haven.fi/live
Jälkitallenteena GP-estesarja ja olympialajien SM-kilpailut: https://www.youtube.com/user/ratsastajainliitto

Tuloksia Salo Horse Show 15.7.2018

LähiTapiola Grand Prix- sarjan 5. ja viimeinen osakilpailu, 150 + 150 cm, kaksi kierrosta, lähti 11
1) Sanna Backlund – Elano, Hattel Riders ry 4-1/62.90, 2) Marina Ehrnrooth, Vitträskin Ratsastajat ry – EVLI Ellington 5-1/62.44-6, 3) Wilma Heikkinen, Hattel Riders – Barco M 5-9/60.45-14, 4) Emma Tallberg, Ratsastusseura Team Nissala – Dobbelt Quidam 13-1/60.76-14, 5) Venla Keränen, Husön Ratsastajat – Dorette B 12-4./59.91-16, 6) John Antell, Husön Ratsastajat ry – Iscara del Maset 9.-13/61.23-22, 7) Janna Jensen, Jcc Riders ry – Bleu Lady 12.-Kesk., 8) Elena Merivirta, Salo Riding Club ry – Astro 28-Vetäytynyt, 8) Susanna Granroth, Hattel Riders ry – Leopoldo 15-Vetäytynyt, 8) Henna Vahantila, Hattel Riders ry – Zino 14-Vetäytynyt, 11) Antti Linna, Salon Ratsastusseura ry – Voltano Hyl.
Täydet tulokset:  https://online.equipe.com/fi/class_sections/327556
Tulospalvelu, kaikki tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/25738

Sanna Backlund - Elano, kuva SRL Heidi Lammi

LähiTapiola Grand Prix -sarjat
Sarjapisteet kertyvät ratsukkokohtaisesti. Sarjataulukko julkaistaan viimeistään tiistaina täällä:  LINKKI
Sarjassa lasketaan mukaan kolmen osakilpailun ja finaalin pisteet.  Sarjojen säännöt: LINKKI

Volkswagen Amarok Leading Rider -kilpailu
Mukaan karsivat kaikki GP-sarjan osakilpailuissa ja finaalissa toisen kierroksen
hyväksytysti suorittaneet ratsukot sekä senioreiden ja nuorten SM-mitalistit.
Päävoittona lähes 50.000 euron arvoinen Volkswagen Amarok -auto.