Paris 2024 - Sanna Siltakorvelle MER-tulos Strzegomissa – myös Veera Manninen aloitti kauden

7.4.2024

Pariisin olympialaisiin tähtäävä kenttäratsastaja Sanna Siltakorpi saavutti Strzegomissa, Puolassa vaaditun Minimum Eligibility Requirements eli MER-tuloksen hevosellaan Bofey Click. Siltakorpi osallistui ruunalla 4* lyhyeen kenttäkilpailuun sijoittuen 19:nneksi yhteistuloksella 50 virhepistettä.

Sanna Siltakorpi ja Bofey Click. Arkistokuva Hanna Heinonen.

 

”Oli oikein hyvä kisa. Hevonen oli aika freesi, kuten ne yleensä kaudella alussa ovat. Tulos ei ollut paras mahdollinen. En ratsastanut samalla tavalla aikaa ja tulosta maastossa, kuin viime vuonna, jolloin päämääränäni olivat mahdollisimman hyvät sijoitukset. Nyt ratsastin mahdollisimman tarkasti, tavoitteena juuri Pariisin vaadittavan MER-tuloksen saavuttaminen heti kauden alussa. Nyt sain sen heti alta pois”, kertoo tyytyväinen Sanna Siltakorpi.

Ratsukko suoritti koulukokeen tuloksella 35,6 virhepistettä, sai rataesteillä kaksi pudotusta ja maastokokeessa 6,4 virhepistettä ylitetystä ihanneajasta.

"Oli hienoa olla kisoissa ison suomalaisjoukkueen kanssa. Meillä olivat paikalla myös Pariisin joukkueenjohtaja Tanja Takkula ja eläinlääkäri Tanja Pehkonen, sekä muuta tiimiä. Se oli mukavaa vaihtelua tällaiselle suomalaiselle, joka on tottunut olemaan kisoissa aika yksin."

Nyt Siltakorpi jatkaa ”varovaisen A-pläänin noudattamista”, hevosten ja huippu-urheilun parissa kun aina pitää olla varautunut kaikkeen. Hän keskustelee vielä kotivalmentajansa Elmo Jankarin kanssa, mutta seuraava kilpailu voisi olla Wiesbaden toukokuussa. Viime vuonna hän ei kilpaillut siellä, koska kilpailupaikka on Bofey Clickille jännittävämpi kuin moni muu, ja Siltakorpi keskittyi mahdollisimman hyvien tulosten tekemiseen. Tänä vuonna tähtäin on Pariisissa, ja valmistautuminen tehdään päätavoite mielessä.

”Siellä kisat järjestetään linnan edessä puistomaisessa maastossa, ihan kuin Pariisissa. Siellä on paljon yleisöä tosi lähellä rataa, ja maasto on puistomainen, siksi minulla on mielenkiintoa kisata siellä tänä vuonna. En ole myöskään vielä päässyt ratsastamaan kisatilanteessa olympialaisissa käytettävää viiden tähden kouluohjelmaa. Toivottavasti pääsen ratsastamaan sen tuomariston luvalla jossain kilpailussa.”

Veera Manninen ja Sir Greg jälleen kilpailuissa

Veera Manninen ja Sanna Siltakorpi Strzegomissa. Kuva Päivi Manninen.

Myös Suomessa talven viettänyt Veera Manninen avasi kilpailukautensa Pariisiin tähtäävällä Sir Gregillä. Ratsukko aloitti astetta helpommassa luokassa, kolmen tähden lyhyessä kisassa, sillä edellisestä kilpailusta on lähes yhdeksän kuukautta. Lopputulos oli hyvä, onnistunut koulukoe, yksi pudotus rataesteiltä ja muutaman sekunnin ihanneajan ylitys maastossa.

”Meillä oli oikein hyvä kauden avauskisa. Greg hyppäsi eilen todella hyvin rataesteet, oli oikein pirteä ja terävä. Tänään jatkui sama aktiivinen meno, ja teimme todella kivan maaston. Yliaikaa tuli jonkin verran, mutta me lähdettiinkin hakemaan sellaista helppoa ja selkeää rataa, ja saimmekin oikein hyvän kokonaisuuden”, kertoo Veera Manninen.

”Nyt kun viime kisasta on todella pitkä aika, maastoon haettiin juuri sellaista hyvää fiilistä. Se saatiinkin ihan ykkösesteestä asti, Greg oli todella hyvin menossa. Meno tuntui ihan samalta kuin viime vuonnakin, ei huomannut, että on ollut [kisa]taukoa.”

Manninen jää hevosineen Strzegomiin palauttelemaan ja valmistutumaan seuraavan kisaan parin viikon kuluttua. Silloin tavoitteena on neljän tähden luokka ja Pariisiin vaadittavan MER-tuloksen saavuttaminen tältä vuodelta. Tulosvaatimuksella varmistetaan, että ratsukot ovat olympialaisten vaatimalla tasolla.

Manninen jatkaa kisakauttaan Puolan Sopotissa nuorempien hevostensa kanssa. Sopotin jälkeen hevosauto suuntaa takaisin Suomeen.

”Ehdimme olemaan Suomessa noin kuukauden ennen seuraavaa pidempää reissua, jossa sitten olympialaiset ovat jo mukana”.

Sanna Siltakorpi (vas.), Petri Tolmunen, Tanja Takkula, Päivi Manninen, Veera Manninen ja Tanja Pehkonen.

 

Tulokset 4.-7.4. Strzegom, Puola
Kansainvälinen kenttäratsastus

CCI4*-S
1) Tine Magnus / Dia van het Lichterveld Z, BEL 35,0
…19) Sanna Siltakorpi ja Bofey Click, FIN 50,0
Täydet tulokset: LINKKI

CCI3*-S
1) Calvin Böckmann / Altair de la Cense, GER 29,4
…16) Veera Manninen / Sir Greg, FIN 38,0
Täydet tulokset: LINKKI

Kenttäratsastus kilpaillaan Pariisin olympialaisissa 27.-29.7. upealla kisapaikalla Château de Versailles´n puistossa. LINKKI