Sebastian Numminen 7. Sunshinetourin GP-finaalissa

1.6.2010

Esteratsastaja Sebastian Numminen hyppäsi hevosella Calandro II upeasti seitsemänneksi Espanjan Sunshinetourin kovatasoisessa GP-finaalissa, jossa voittoina jaettiin yhteensä 100.000 euroa. Esteet oli nostettu haastavalla radalla 160 cm:iin.


Sebbe ja Calandro Helsinki FIM  Horse Show'n esteillä lokakuussa, kuva Anna Vähäkuopus.

Ensimmäinen kierros sujui ratsukolta virheittä, mutta uusinnassa tilille kolahti kaksi pudotusta. Vauhti ilman näitä rikkeitä olisi riittänyt nostamaan suomalaisen kokonaispelissä toiseksi vain kahden sadasosasekunnin päähän kärjestä. Voittoon ratsasti Iso-Britannian Guy Williams hevosella Torinto van de Middel kannoillaan Sveitsin Clarissa Crotta ratsulla West Side van de Meerputhoeve.

Turkulainen Lotta Rintamäki ratsasti kisaturneen päätöspäivän kunniaksi kuudenneksi tammalla Fräulein Smilla 135 cm:n esteillä. Perjantaina ratsukko oli pikkukierroksen GP:ssä viides.

Tuloksia "Sunshine Tour" CSI3*, Vejer de la Frontera, Espanja su 15.3.

Grand Prix Invitational, 160 cm, perusrata ja uusinta. Lähti 54, sijoittui 14.
1)  Guy Williams / Torinto van de Middel, GBR  0-0/47.47
2) Clarissa Crotta / West Side van de Meerputhoeve, SUI 0-0/49.04
3) Paola Amilibia Puig / Urico, ESP 0-0/51.96
…7) Sebastian Numminen Calandro II, FIN  0-8/47.49

Small Tour 130-135 cm, perusrata ja uusinta. Lähti 47, sijoittui 9.
1) Rave de Gutierrez / Fabuleux Merze, ESP 0-0/41.03
2) Frank Curran / Pepp, IRL 0-0/41.59
3) Candice Lauwers / Noumba de Lithaire, BEL 0-0/43.03
…6) Lotta Rintamäki /  Fräulein Smilla 0-4/45.13
Kilpailujärjestäjän sivut: http://www.sunshinetour.net
Täydet tulokset: http://www.sunshinetour.net/documentos/fotos/824_5.pdf

 
Sebastian Numminen
Sebastian "Sebbe" Numminen on syntynyt vuonna 1976. Hän kasvoi hevosten keskellä, sillä perheellä oli ratsastuskoulu Evitskogissa. Sebbe aloitti kilpailemisen jo yhdeksänvuotiaana ja on pitkään edustanut Suomea kansainvälisissä arvokilpailuissa. Hän on työskennellyt isoilla eurooppalaisilla kilpatalleilla, pisimpään kuuden vuoden pestin Markus Beerbaumin ja Meredith Michaels-Beerbaumin huipputallissa Saksassa.

Sebbe on yksi menestyneimpiä esteratsastajiamme. Hän on saavuttanut useita kansainvälisiä GP-voittoja ja sijoituksia sekä osallistunut MM-kilpailuihin Aachenissa 2006 ja EM-kisoihin Italiassa 2005. Hän on myös edustanut Suomea jo pitkään MC- ja NC-tasolla. Tuoreita menestyksiä viime kaudella Calandro II:lla tuplanolla Drammenin Nations Cup -radalla, GP-voitto Sunshine Tourilla helmikuussa ja kolmas sija Ypäjä GP:ssä kesällä. Vuodenvaihteessa tuli voitto Mechelenissä 150 cm:n esteillä ja marraskuussa GP-voitto Wiezessä, Belgiassa 145 cm:n tasolla.

Calandro II, 13-vuotias holsteinruuna. Suvukkaan ja kyvykkään hevosen isä on Caretino ja emänisä Landgraf I. Ratsun omistaa suomalainen Katja Kuistila, joka on tullut aiemmin tunnetuksi etenkin huippulaatuisten kouluhevosten omistajana ja kasvattajana.