Siltakorpi ja Lucky Accord 22. sijalle EM-maastosta

1.6.2010

Sanna Siltakorpi ja Lucky Accord EM-maastoesteiden jälkeen ensin 29. tilalla, sitten 22. tilalla tuomareiden tarkistettua suoritukset



Sanna ja Lucky Accord Malmössa keväällä, kuva Anna Vähäkuopus.

Sanna Siltakorpi ja Lucky Accord selvittivät kenttäratsastuksen Euroopan mestaruuksien erittäin haastavan maastoesteradan lauantaina kunnialla Ranskan Fontainebleau'ssa. Virhepisteitä tuli aluksi 44.4, joista 20 rapsahti estettä ennen tehdystä voltista ja loput ylitetystä enimmäisajasta. Kilpailun jälkeen tuomaristo tarkisti suoritukset ja Siltakorvelta poistettiin vesiesteen virhe , koska ratsukko ei leikannut rataansa eli kyseessä ei siis ollut varsinainen voltti vaan "sivuunpoikkeama, jolta oli ajoissa palattu". Näin ollen  Siltakorvelta poistettiin 20 virhepistettä, jolloin sijoitus harpasi ylös 22. tilalle, jolla hän on lähellä sijoitusta kilpailuissa.  

Koulun ja maaston jälkeen ratsukolla oli siis nyt yhteensä 79 virhepistettä ja se loikkasi pykälän ylös 22. tilalle oltuaan kouluosuuden jälkeen 33:s. Kilpailu jatkuu sunnuntaina ratkaisevilla rataesteillä.

- Olen tyytyväinen ja oli ihan hauskaa. Oikeastaan meille tuli aika typerä virhe, tulin liian kovaa vedelle ja hevonen hyppäsi sinne liian kauas. En saanut käännettyä sitä seuraavalle kapealle esteelle, vaan jouduin tekemään voltin. Olen tyytyväinen, hevonen tuntui todella hyvälle, ja se ei ole tehnyt koskaan aikaisemmin näin pitkää ja isoa rataa. Menimme koko matkan suoraa linjaa, en ottanut yhtään chicken waytä, Siltakorpi kertoo. Chicken way on helpotettu kiertotie esteillä.

Kolmen tähden vaikeusasteen rata oli monelle kilpailijalle liian iso haaste. Matkaan lähteneestä 64 ratsukosta vain 3 selvitti radan virhepisteittä, 14 ratsukon tulos hylättiin ja 6 keskeytti suorituksensa.

Selkeässä EM-johdossa on Britannian Kristina Cook hevosella Miners Frolic 6,3 pisteen erolla seuraavana olevaan Saksan Michael Jungiin, jonka hevonen Sam selvitti radan virheittä. Cook nousi jaetulle kärkisijalle koulussa ja otti maastoesteillä 0,8 pistettä aikavirheestä.

Siltakorpi kilpailee ensimmäistä vuottaan senioreissa. Vuosi sitten hän oli nuorten EM-kilpailuissa 18. sijalla Saksan Kreuthissa. Kisapaikalla mukana on maajoukkuevalmentaja Piia Pantsu, kokenein ja menestynein kansainvälinen kenttäratsastajamme. Kotona häntä valmentaa lisäksi Seppo Laine.

Kilpailuissa on osallistujia 18 maasta ja niissä ratsastetaan sekä henkilökohtaisista että joukkuemestaruuksista. Kaikkien kolmen osakokeen - kouluratsastus, maastoesteet ja rataesteet - tulokset lasketaan yhteen.

23.-27.9. Kenttäratsastuksen Euroopan mestaruus, Fontainebleu, Ranska
Tilanne 26.9. koulu- ja maastokokeen jälkeen, lähti 64. Koulu, maasto ja yhteispisteet.
1) Kristina Cook / Miners Frolic 37.9/0.8=38.7  
2) Michael Jung  / La Biosthetique - Sam Fbw  45.0/0.0=45.0  
3) William Fox-Pitt / Idalgo  41.5/3.6=45.1  
…22) Sanna Siltakorpi / Lucky Accord 54.6/44.4=79.0  

Aikataulu
Sunnuntai 27.9.
klo 9 - II eläinlääkärintarkastus
klo 13.30- Rataesteet
klo 16 Palkintojenjako
 
Järjestäjä ja täydet tulokset: http://www.fontainebleau-2009.com/pages/accueil_gb.html
Televisiointi: http://www.feitv.org
Siltakorven kotisivut: http://www.sannasiltakorpi.net