Suomalaisten kuulumisia Hollannin maailmancupin alla

1.6.2010

Kyra Kyrklund ja Max starttaavat torstain GP:ssä hyvältä paikalta

Kouluratsastuksen maailmancupin finaali, 27.-29.3.

Kyra Kyrklund ja Max starttaavat 's-Hertogenboschissa Hollannissa hyvältä sijalta toiseksi viimeisenä illan Grand Prix -luokassa, joka on samalla maailmancupin finaalin karsinta. Finaaliin osallistuu parhaat kouluratsastajat ympäri maailman. Kilpailu antaa myös hyvää esimakua kesän olympialaisiin, joihin Kyrklund on ehdolla.

Max tuli sateisen harmaana avautuvalle kisapaikalle ensimmäisenä hevosena keskiviikkona puolilta päivin.

- Halusin tuoda sen tänne mahdollisimman aikaisin, jotta sillä olisi riittävästi aikaa toipua pitkästä matkasta. Se matkusti hyvin, mutta on vielä ehkä hieman jäykkä kuljetuksesta. Se on ollut hyvin pirteä sekä kotona että täällä, Kyrklund kertoo.

Vuosi sitten Kyrklund sijoittui neljänneksi Las Vegasin finaalissa. Ratsastaja ei ota ennakkopaineita kovatasoisen kilpailun suhteen.

- Suhtaudun tähän kilpailuun kuten kilpailemiseen aina, minulle ei ole väliä onko kyseessä maailmancupin finaali vai olympialaiset, pyrin aina maksimisuoritukseen niin, että se olisi virheetön ja silti mahdollisimman energinen.

Olosuhteet kilpailupaikalla miellyttävät kouluratsastuksen maailmantähteä.

- Nämä ovat hienot kisat. Pohja on ollut täällä tavallisesti hyvä ja verryttelyalue on iso, ei voi valittaa, Kyrklund toteaa.

Grand Prix -karsintaluokka ratsastetaan torstaina alkaen klo 20 Suomen aikaa, Kyrklund lähtee radalle klo 22.39. Ratkaiseva Grand Prix kür -finaali nähdään lauantaina alkaen klo 15 Suomen aikaa.

Mikael Forstén esteratsastuksen maailmancupin viimeisessä osakilpailussa

Esteratsastuksen maailmancupin Länsi-Euroopan liigan viimeinen ja ratkaiseva osakilpailu, 27.-30.3.

Mikael Forstén osallistuu 's-Hertogenboschissa  esteratsastuksen maailmancupin länsiliigan viimeiseen osakilpailuun, jossa ratkeaa paikka maailmancupin finaaliin Göteborgissa huhtikuun lopussa. Amsterdamin maailmancupin osakisan voittanut ratsastaja on nyt 34 pisteellään 19. jaetulla tilalla länsiliigassa, josta 18 parasta jatkaa finaaliin.

Forsténilla on kilpailuissa mukana hevoset Isaac du Jonquet ja Nandele. Ratsut tulivat paikan päälle torstaiaamuna, kotoa Guttecovenista matkaa oli paikan päälle vain tunti. Forstén jättää näillä näkymin väliin perjantain 150 cm:n maailmancupin karsintaluokan säästääkseen Isaacia sunnuntain ratkaisevaan osakilpailuun, johon hänellä on osallistumisoikeus Suomen maapaikalla myös ilman karsintaa. Forstén etenee kilpailuissa hevosten hyvinvoinnin ja vireen ehdoilla.

- Perjantaina tarkoitukseni on hypätä yksi pienempi luokka Isaacilla ja sen jälkeen edetään sen mukaan miltä hevonen tuntuu. Nandele on mukana lähinnä hakemassa kokemusta, pääasiallinen tarkoitus on rakentaa siitä tulevaisuuden isojen luokkien kisahevonen. GP on sille tässä vaiheessa ehkä vielä liian aikaista. Katson miltä se tuntuu täällä ja valitsen luokat sen mukaan, Forstén kertoo.

Myös Forstén viihtyy kisapaikalla, joka on hänen mielestään Euroopan parhaita. Yleisökin on ottanut sen suosioonsa, katsomot ovat olleet loppuunmyydyt jo viikkoja. Forstén istuu yleisössä mielellään itsekin.

- Totta kai seuraan Kyran ratsastusta, jos se vain on aikataulujen perusteella mahdollista, hän toteaa.

Maailmancupin osakilpailu hypätään sunnuntaina alkaen klo 15.45 Suomen aikaa.

Noora Pentille uusi GP-ratsu

Noora Pentti osallistuu alustavasti kilpailujen muihin kuin mc-luokkiin. Hänellä on mukanaan uusi GP-hevonen, Evli Maike, joka on aiemmin tullut tunnetuksi irlantilaisen Jessica Kürtenin kisakumppanina nimellä Castle Forbes Maike. Huipputason tamma on neljätoistavuotias ja kokenut kilpailija, kauppa siitä tehtiin kaksi viikkoa sitten

- Maike on erittäin kiva, kokenut tamma. Se tulee minulle oikeastaan korvaamaan Evli Condinoa, joka menehtyi joulukuussa. Tämä on ensimmäinen yhteinen kilpailumme, tarkoitus on lähinnä tutustua toisiimme pienemmissä luokissa, Pentti kertoo.

Lady Georgina Forbesin omistama hevonen oli Jessica Kürtenillä neljä vuotta. Kürten ja Pentti ovat siviilissä hyviä ystäviä.

- Vanhan hevosen tottuminen vanhasta ratsastajasta uuteen voi viedä aikaa. Sikäli päätös oli helppo, että saan Jessicalta varmasti kaiken mahdollisen tiedon, mikä helpottaa hevosen siirtymistä minulle, Pentti sanoo.

Kansainvälisen ratsastajainliiton, FEI:n maailmancupsivut: www.feiworldcup.org
Järjestäjän internetsivut: www.indoorbrabant.nl
Kyra Kyrklundin internetsivut: www.kyrak.com
Forsténin ja Pentin internetsivut: http://www.forsten-pentti.com
Kilpailut nähdään ainakin osittain nettitelevisiossa järjestäjän sivuilla sekä: http://www.filmloop.tv