Suomen estejoukkue viides Drammenin Nations Cupissa

1.6.2010

Sebastian Numminen ja Calandro tekivät tuplanollan!

Norjan esteratsastuksen Nations Cup -kilpailu Drammenissa juhannuspäivänä muodostui jännittäväksi kaksintaisteluksi Hollannin ja Tanskan välillä. Maiden joukkueet olivat kahden kierroksen jälkeen tasoissa kahdeksalla virhepisteellään ja voitto ratkaistiin uusintakierroksella, jossa Hollannin Henk van de Pol otti hevosella Rhodos maalleen voiton päihittämällä Tanskan Charlotte Lundin ja Andanten vain 28 sadasosasekunnilla molempien hypättyä radan virheittä.

Ruotsin joukkue oli kilvassa kolmas ennen Irlantia. Suomen joukkue hyppäsi viidenneksi ohittaen 29 virhepisteellään Norjan ja Saksan vahvat joukkueet. Sebastian Numminen teki kilpailussa upeasti tuplanollan 12-vuotiaalla holsteinruuna Calandro II:lla, jonka omistaa Katja Kuistila. Muut suomalaiset joukkueessa olivat Sanna Backlund - Lilli Marlen 4+8, Niklas Aromaa - Madleen 9+8 ja Piia Pantsu - Oazis (12).

- Calandro hyppäsi hyvin Ypäjällä viikko sitten ja nyt täällä vielä paremmin. Se tuntui toisella kierroksella jopa paremmalle kuin ensimmäisellä, hyppäsi todella ilmavasti ja puhtaasti, mikä ilahduttaa minua erityisesti huomista GP:tä ajatellen. Calandro on tosi hyvä hevonen, ihan super, ja meillä alkaa olla nyt yhteiset palikat kohdallaan, Numminen kehuu kisakumppaniaan.

Sebbe ja Calandro Ypäjän Nations Cupissa, kuva Marcus Westermark.

Ratsukko jatkaa sunnuntaina Drammenin GP-luokkaan ja kisakartalla on myös erittäin vaativan tason, viiden tähden Dublin Horse Show Irlannissa elokuun 6.-10. päivä.

- Rata oli tosi hyvä, esteet maksimikorkeuksilla, mutta välit eivät kovin extreemejä. Radalta tuli kaikkiaan kuusi tuplanollaa, mikä osoitti että se oli äärimmäisen sopiva tälle porukalle, joukkueenjohtaja Kenneth Wrede toteaa. Paikalla oli kovatasoiset joukkueet seitsemästä maasta, mukana mittava joukko huippuratsastajia olympiaosallistujiin asti.

 - Olen tosi ylpeä joukkueemme ratsastajista, he ratsastivat jokainen erittäin hyvin. Jos kaikki hevoset hyppäävät sataprosenttisessa kunnossa ja meillä on matkassa vähän mäihää, olemme tällä tasolla kyllä mukana kärkikahinoissa, Wrede iloitsee.

Seuraavan kerran Suomen joukkue ratsastaa Tallinnan Nations Cupissa 10.-13. heinäkuuta.


Tuloksia CSIO4* Drammen 21.6.

CSIO4* FEI Nations Cup, 150 cm, kaksi kierrosta ja uusinta voitosta, seitsemän maata lähti.
1) Hollanti, 8 vp. 2) Tanska  8, 3) Ruotsi 12, 4) Irlanti 16, 5) Suomi 29 (Nicklas Aromaa / Madleen, Sanna Backlund / Lilli Marlen, Sebastian Numminen / Calandro, Piia Pantsu / Oazis, Cool In), 6) Norja 32, 7) Saksa kesk. Uusinta: 1) Henk van de Pol / Rhodos NED  0-32,42, 2) Charlotte Lund / Andante DEN  0-32,70

Järjestäjän internetsivut: www.csio.no