Suomen joukkue viides Tallinnassa

1.6.2010

Toinen kierros: Suomi jäi viidenneksi

Suomen joukkue ei onnistunut parantamaan asemiaan Tallinnan Nations Cupin toisella kierroksella, vaan jäi kilpailussa viidenneksi 9 joukkueen kisassa.
- Joukkueen tulos oli tyydyttävä, enemmän olisi ollut otettavissa, totesi joukkueenjohtaja Tom Gordin.
- Hyvään tulokseen tarvitaan vähintään kolme tasaisen varmaa ja hyväkuntoista hevosta. Nyt meillä oli kaksi varmaa ratsukkoa - Raimo Aaltonen ja Eafons Polyfino sekä Sanna Backlund ja Lilli Marlen. Ville Kulkkaan Victory M tekee välillä oikein hyviä ratoja, mutta on vielä liian epätasainen. Jenny Kainulaisen Vlas ei pitkän kisatauon jälkeen ole vielä riittävän vahvassa kunnossa, analysoi Gordin joukkueen kokonaistulosta.

Yläkuvassa Sanna ja Lilli Marlen, alla oikealla Raimo ja Eafons Polyfino, vasemmalla Ville ja Victory M sekä alimpana Jenny ja Vlas vesiesteellä. Kuvat Tallinnasta Marcus Westermark.

Toisella kierroksella Aaltonen paransi ottaen vain yhden pudotuksen, mutta Backlund otti kaksi ja Kulkas kolme pudotusta. Kainulainen ei ollut mukana toisella kierroksella.

Joukkuekilpailun voitti Puola ennen Italiaa. Joukkueet olivat tasa-tuloksessa 8 virhepistettä kahden kierroksen jälkeen. Uusinnassa Puolan ratsukko hyppäsi virheittä italialaisen pudottaessa radan ensimmäisen esteen. Norja piti asemansa ja säilytti ensimmäisen kierroksen kolmannen sijan. Viron joukkue kiri Suomen ohi neljänneksi.

Tulokset,
Nations Cup of Tallinn
1) Puola, 8 vp, uusinta 0 vp
2) Italia 8 - 4
3) Norja 21
4) Viro 28
5) Suomi 40
6) Liettua 48
7) Latvia 64
8) Ruotsi - ei joukkuetulosta 2. kierroksella
9) Venäjä - ei mukana toisella kierroksella

Ensimmäinen kierros: jaettu neljäs sija

Suomi on ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla neljännellä sijalla Tallinnan Nations Cupissa. Italia ja Puola ovat jaetulla ykkössijalla tilillään puhdas 0 virhepistettä. Norjalla on 13 virhepistettä.  Suomi on neljän muun joukkueen kanssa jaetulla neljännellä sijalla tuloksella 16 virhepistettä.

- Joukkueemme sai arvonnassa lähtönumeron 1. Lähetimme kokeneen ja varman Raimo Aaltosen ja Eafons Polyfinon ensimmäisenä matkaan. Hän ratsasti hyvin ja hevonen hyppäsi hyvin. Viimeisellä linjalla olevalle kolmoissarjalle Raimo tuli vähän liian reippaasti sisään ja pudotti a- ja b-osan, tuloksena 8 virhepistettä.

- Seuraavana ratsasti Ville Kulkas ratsullaan Vicory M. Pari selvitti kaikki radan vaikeat linjat sekä kolmoissarjan virheittä, mutta pudotti pystyesteen sekä radan alku- että loppuvaiheessa. Tulos 8 vp.

Jenny Kainulaisen Vlasin kunto petti ja se pudotti loppuradasta viisi estettä, 20 vp.

Sanna Backlund ja Lilli Marlen pelastivat joukkueen ankkurina tilanteen ja hyppäsivät radan virhepisteittä, ja näin Suomi pääsi mukaan toiselle kierrokselle, kertoi joukkueenjohtaja Tom Gordin. 

Järjestäjän sivut www.tallinnhorseshow.ee