Talvikki Järvinen voitti ja otti kolmannen tilan 3* kisassa Tanskassa

6.5.2024

Talvikki Järvinen nappasi hevosillaan Danser T ja Kassander voiton ja kolmannen tilan kauden kansainvälisessä valjakkoajon avauksessaan CAI3* Morkov-Raevebjergissä, Tanskassa. Danser T teki tuloksen 121,89 virhepistettä ja Kassender tuloksen 132,61.

Talvikki Järvinen ja Danser T, groomina Camilla Christiansen. Kuvat Bine Sierla. 

 

Toiseksi sijoittui tanskalainen Mie Mosegaard Nielsen. Hevosyksikössä kilpaileva Järvinen oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen molempiin hevosiinsa.

”Nyt oikein näki, miten talvella tehty työ on tuottanut tulosta”, toteaa Järvinen tyytyväisenä, ja kiittää valjakkojoukkueen valmentajaa Axel Olinia erinomaisesta valmennusavusta.

”Hän on mies paikallaan. Todella innolla mukana, hän osaa lukea ihmisiä ja arvioida, mitä kukin tarvitsee. Osaa myös tarvittaessa kysyä.”

Järvinen kilpailee vielä Saksassa ennen paluuta Suomeen. Tähän kisaan hän joutuu valitsemaan toisen hevosistaan, sillä kisaan mahtuu mukaan vain niistä toinen. Järvisen päätähtäin on tällä kaudella hevosyksiköiden MM-kilpailut 19.-22.9. Le Pin au Haras´ssa, Ranskassa.

”Arvokisat ovat tähtäimessä, mutta en vielä tiedä, kummalla hevosella.”

Nuorempi Kassander tekee jo hyvää tulosta, vaikka ei anna kilpailutilanteessa vielä vaikuttaa itseensä niin kuin kotona. Se on ollut Järvisellä kaksi ja puoli vuotta, mutta kilpailukokemusta sillä ei ole vielä kovin paljon ehtinyt kertyä, sillä kilpailujen määrä on vuodessa pieni.

 

Mia Ventoniemi ja HS Luzille Miris ja Lizalie Miris.

 

Myös Mia Ventoniemi oli hyvässä vireessä ja sijoittui toiseksi kolmen tähden tasolla poniparillaan HS Luzille Miris ja Lizalie Miris, tuloksella 146,59. Luokan voitti Lars Dau tuloksella 139,10 virhepistettä.

 

Eveliina Koivula ja JudyM.

 

Joukkueessamme oli mukana myös U25 valjakko, Eveliina Koivula Leena Kalalahden pitkäaikaisella kisakumppanilla JudyM:llä. Valjakko sijoittui toiseksi. Suomesta oli mukana yhteensä kymmenen valjakkoa kahden ja kolmen tähden tasolla.

Täydet tulokset: LINKKI