Tampereen hevosmessuilla yli 6000 kävijää

1.6.2010

Tampere synnytti uuden hevosalan messutapahtuman onnistuneesti

HEVOSET 2009 -MESSUT HOUKUTTELIVAT YLI 6000 MESSUVIERASTA


Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksella oli kunnia olla onnistuneen hevosalan messutapahtuman estradina, kun ensimmäistä kertaa järjestetyt Hevoset 2009 -messut houkuttelivat kevätpäiväntasauksella alkaneeseen viikonvaihteeseen 20. - 22.3.2009 peräti 6325 messuvierasta. Kolme messupäivää huomioi tarjonnallaan ja ohjelmallaan alan aloittelijat, harrastajat, kilpailijat, asiantuntijat ja elinkeinoharjoittajat. Hevoset 2009 todisti olevansa jo heti alkumetreillään maamme suurin hevosalan messutapahtuma, sillä näytteilleasettajia oli 90. Seuraavan kerran Hevoset-messut järjestetään huhtikuussa 2010 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tapahtuman toteuttaa Tampereen Messut Oy.

- Suuri kiitos näytteilleasettajille, jotka ovat olleet omalla merkittävällä panoksellaan rakentamassa uutta hevosalan messutapahtumaa. Messuilla saadun palautteen mukaan tunnelma näytteilleasettajien osastoilla oli oikein hyvä. Yleisö oli erittäin kiinnostunut sekä osastojen tarjonnasta että ohjelmasta. Runsas kävijämäärä osoitti, että tällaiselle messutapahtumalle oli todella tilausta. Aktiivitieto Oy:n toteuttaman kävijätutkimuksen mukaan 91 % kävijöistä oli tyytyväisiä tapahtumaan, ja jopa 16 % heistä vastasi messujen ylittäneen odotukset. Lisäksi 94 % kävijöistä aikoo vierailla seuraavilla messuilla, sanoo Hevoset 2009 -messujen projektipäällikkö Raija Suomalainen.

- Hevoset-messut järjestetään seuraavan kerran huhtikuussa 2010, jolloin käytössä ovat laajemmat tilat. Näytösareena toteutetaan tuolloin toisessa messuhallissa, joten esityksiä varten on huomattavasti enemmän tilaa sekä esiintyjille että katsojille. Ensimmäisten Hevoset-messujen onnistuminen antaa hienot lähtökohdat lähteä suunnittelemaan seuraavaa tapahtumaa, kertoo Tampereen Messut Oy:n myyntijohtaja Ville Keskinen.

Maajoukkuetason ratsukot mittelöivät
poniesteratsastuksen näytöskilpailussa

Suomen Ratsastajainliitto ry:n järjestämässä poniesteratsastuksen näytöskilpailussa nähtiin maajoukkuetason kisaajia esittämässä hienoja suorituksia. Pienet ponit -luokan voitti Jenna Yrjövuori Com Alfonsolla, toiseksi tuli Miisa Pulkkanen J.N. Jaromicilla ja kolmanneksi Annukka Nyberg Sir Vihtoryllä. Isot ponit -luokan voittopokaalin ansaitsi Vera Elopuro Park Benjaminilla, toiseksi tuli Pirita Petäjä Piccolalla, kolmanneksi tuli Henna Leivo Adalminas Secretillä ja neljänneksi Nita Raiskio Vancouverilla.


Suomen Vuonohevosyhdistyksen näytöksessä yleisö saattoi tutustua sekä valjakkoajoon että kouluratsastukseen.

Tapahtuman ohjelmassa oli myös raviratsastusta, poniravit, vikellystä, breakdance-show, TrendShow-muotinäytöksiä, hevosen rakenne- ja askellajiesittelyjä, katrillia sekä raviurheilun esittelyä.

Miina Äkkijyrkän suomenpienhevonen
sai Suomenhevosliitto ry:n palkinnon

Messulauantaina Suomenhevosliitto ry palkitsi taiteilija Miina Äkkijyrkän suomenpienhevosen Vuohimäen Havun, joka on todistanut vetokokeessa olevansa kokoonsa nähden huomattavan vahva ori. Parhaana tammana Suomenhevosliitto palkitsi Veli Vinken, ja paras ori -tittelin sai Auraus.

- Suomenhevosliitto tahtoo toiminnallaan sekä palkinnoillaan varmistaa, että suomenhevonen pysyy puhtaana rotuna ja kasvatus lisääntyisi, sanoo Suomenhevosliiton puheenjohtaja Reino Haanpää.

Otsikoissa olivat hevosalan koulutus, aikuisratsastajat,
hevosen hyvinvointi ja hevostalous

Hevoset-messuilla oli vahva koulutusanti, sillä eläinlääkärit Antero Tupamäki ja Jussi Ala-Huikku sekä dosentti Liisa Kaartinen luennoivat Suomen Hippos ry:n seminaarissa ja tietoiskuissa otsikolla Hyvinvoiva hevonen.

Opetusministeri Henna Virkkunen nosti perjantain avauspuheessaan esille alan koulutustilanteen. Suomen Ratsastajainliitto ry:n pääsihteeri Fred Sundwall puhui aikuisratsastajista, ja Suomen Hippos ry:n toimitusjohtaja Pekka Soini pohti osuudessaan hevostalouden nykytilaa ja tulevaisuutta.

Tiedote: Tampereen hevosmessut, kuvat Maaret Väkinen.

Lisätiedot: www.hevosmessut.fi