Tapiola GP Finaali

1.6.2010

Aaltonen voitti Volvon - ja melkein kaiken muun

Raimo Aaltonen kruunasi kautensa L'Umonialla Tapiola GP-sarjojen voitolla

Raimo Aaltonen ratsasti sekä Tapiola Grand Prix -sarjan että Volvo-rankingin voittoon hevosella L'Umonia Laakson ratsastusstadionilla sunnuntaina saaden muhkean 7000 euron sekin Tapiolalta sekä tuliterän Volvo C 30 -henkilöauton.

Auran Ratsastajia edustava Aaltonen lähti Laaksolle L'Umonialla sarjan ja rankingin johdossa, mutta suistui toisen ratsunsa Eafons Polyfinon satulasta finaaliradan ensimmäisellä kierroksella.

- Siitä jäi aika karvas maku suuhun ja se tuli mukaan L'Umonialla, Aaltonen kertoo. Ratsukko pudottikin finaalin ensimmäisellä kierroksella kaksi puomia alas saaden kahdeksan virhepistettä, mikä sekoitti pakan pahasti tehden kilpailusta äärimmäisen jännittävän loppuhuipennukseen asti.
Toiselle kierrokselle lähdettäessä kaikki mahdollisuudet olivat auki myös Oulun Mirella Lesoselle, joka olisi onnistuessaan hyvinkin pystynyt kiilaamaan Utopiella sarja- ja rankingvoittoon Aaltosen ohi. Toiseksi viimeisenä toisella kierroksella startannut Lesonen otti kuitenkin alas kaksi estettä ja Aaltosen tulos yhdellä pudotuksella riitti kuin riittikin finaaliluokan kolmanteen sijaan sekä tarvittaviin pisteisiin sarjavoiton - ja voittoauton avaimiin.

- Rata ei näyttänyt pahalle, mutta se oli aika vaikea tänään ja siinä oli muutama aika teppomainen tie, Aaltonen totesi hymyillen ratamestari Teppo Hakalaan viitaten.

Esteratsastuksen ulkokauden huipentuessa Laakson GP-finaaliin Aaltosella on paljon syytä hymyillä.
- Minulla ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule olemaan näin fantastista kautta. L'Umonialla voitin GP-sarjan ja Volvon ja Eafons Polyfinolla melkein kaiken muun, Aaltonen iloitsee.

Kuusinkertainen SM-voittaja Aaltonen, 51, on hypännyt Eafons Polyfinolla SM-kullan ohella mm. Ypäjän Finnderbyn GP-voiton ja Finnderbyn toisen sijan, Turun Maljan, Oulun Pokaalin ja Savonlinnan Operagamesin voiton. Aaltonen on myös huristanut finaalista voittoautolla jo kahdesti aiemmin, vuosina 2001 ja 2004.

Itse finaaliluokan voitti upeasti ainoalla tuplanollalla Sandra Burmeister ratsulla Cosiga. Burmeisterin kausi on ollut nousujohteinen loppua kohti.
- Olen saanut vanhan itsevarmuuteni takaisin, kilpailemisessa taukoa pitänyt ratsastajatar iloitsee.

Rosa Ruutsalo voittoon nuorten GP-sarjassa

Kirkkonummelainen Rosa Ruutsalo otti voiton Tapiola Pankki Nuorten GP-sarjassa.

- Olen tietysti iloinen että voitin nuorten GP:n, mutta voisin olla vieläkin iloisempi, Ruutsalo sanoo viitaten siihen, että ilman kahta pudotusta finaalin ensimmäisellä kierroksella Volvo C 30 olisi voinut olla myös hänen, koska väliä sarjapisteissä oli Aaltoseen vain kaksi ennen finaalia. Volvo-rankingissa parhaat kokonaispisteet nuorten tai senioreiden sarjassa vie voiton.

Ruutsalo voitti nuorten GP-sarjan, mutta Volvo-pisteissä hänen oli tyytyminen kolmanteen sijaan seniorisarjan Ville Kulkkaan kiriessä toiseksi Ariellella, jolla hän oli yhdellä pudotuksella finaaliluokassaan toinen. Ruutsalo on kuitenkin hyvin tyytyväinen upeaan täysveriratsuunsa Hopalong Cassidyyn, joka on myös hieno siitosori.
- Se on tosi kevyt ja helppo ratsastaa, sopii minun käteeni hyvin.

Nuorten GP:n finaaliluokan voitti Mikael Wahlman ja Prestige tuplanollalla ollen sekunnin nopeampi toiseksi tullutta Anna-Julia Kontiota hevosella Eafons Escape. Kolmanneksi ratsasti Elina Blom ja Certina.

Kuvassa Rosa ja Hopalong

Yhteistyö Tapiolan kanssa jatkuu

Tapiola GP-sarjat ovat esteratsastuksen merkittävimmät kansalliset kilpailusarjat ja niissä on mittavat rahapalkinnot. Kokonaispotti nousee huimaan 65.000 euroon ja rankingvoittona on vielä henkilöauto Volvo C30.

Nykymuodossaan Grand Prix -sarja syntyi vuonna 1997 ja Tapiola-ryhmä lähti yhteistyökumppaniksi kaudella 1998. Tämän hetkinen yhteystyösopimus jatkuu aina vuoteen 2011 saakka. Sopimus Volvo-rankingkilpailusta tehdään vuodeksi kerrallaan ja jatkosta neuvotellaan lokakuussa.