Toinen avustusrekka lähdössä Ukrainan rajalle

29.4.2022

UEF Helping Hands -projektin avulla Suomessa on kerätty nyt toinen puoliperävaunullinen, lähes 30 lavallista, avustustavaraa Ukrainaan. Siellä on yli kaksi kuukautta kestäneen sodan seurauksena suuri tarve avulle maan yli 100.000 hevoselle.

Kuva kopioitu Helpukrainehorses-Facebooksivuilta. 

 

Ukrainian Equestrian Federation Charity Fundation -avustusjärjestö kertoo tuoreessa yhteenvedossaan, että järjestö on vastaanottanut 450 tonnia rehua ja tarvikkeita ja jakanut sitä 400 tonnia talleille, mutta avun tarve on edelleen suuri.  

”Ukrainassa on tällä hetkellä suurin tarve kuivikkeista ja heinästä. Olemme saaneet jälleen suuria lahjoituseriä eri tahoilta, ja meillä on jo lähes 50 lavallista koossa. Seuraava avustusrekka lähtee Suomesta ensi viikolla kohti Ukrainan rajaa”, projektin koordinaattori Pekka Larsen kertoo.

Lahjoittajien joukossa ovat tällä kertaa Vapo, Stella Hagelstam ja Ecerman, Tampereen messut ja Etelä-Helsingin Eläinlääkäriasema.

Halukkaat voivat tehdä lahjoituksen Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundationille sen perustaman Helpukrainehorses.eu -sivuston välityksellä tai ostaa lahjoitettavaa rehua hevosvarusteliikkeiden verkkokaupoista.

Lue lisää: https://www.ratsastus.fi/srl/viestinta/uef-helping-hands-avustusprojekti/

 

 

Ensimmäiset kaksi kuukautta Ukrainan sotaa

Kuva kopioitu Helpukrainehorses-Facebooksivuilta. 

Ukrainian Equestrian Federation Charity Fundation on ensimmäisen kahden kuukauden aikana
- vastaanottanut 450 tonnia heinää, väkirehua ja kuivikkeita
- jakanut 400 tonnia ukrainalaisille talleille
- 129 tallia sota-alueella on saanut hevosilleen apua.

Kaksi lahjoitusvaroilla rakennettua evakuointitallia Ukrainassa, Lviv ja Rivne, ovat tarjonneet suojaa 100 hevoselle. 80 hevosta on siirretty turvallisemmille alueille Ukrainassa.

Lahjoituksia käytetään
- ruoan jakoon
- hevosten kuljettamiseen
- evakuointitallien ylläpitoon

UEF-CF:lla on yli 1.000 lahjoittajaa - lahjoituksia tulee noin 15.000 euroa viikossa.

Seuraa https://helpukrainehorses.eu/ ja sosiaalisessa mediassa. Voit seurata, miten apu tavoittaa hädässä olevia hevosia ja hevosihmisiä.