U25-kouluratsukot esiintyivät positiivisesti Grand Prix´ssa Hagenin EM-kilpailuissa

10.9.2021

Hagenin EM-kilpailujen U25-joukkueen kolme ensimmäistä suomalaisratsukkoa kilpaili perjantaina U25 Grand Prix -radalla. Anna Tallberg ja Grevens Zorro esittivät rennon ja tasapainoisen ohjelman, joka lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen. Myös Susanna Therman ja Dragonheart ja Lotta Luomajärvi ja Windsor V esittivät taitojaan positiivisesti, vaikka molempien suorituksissa hevoset tuijottivat radan ulkopuolella olevia kamerahuppuja.

Anna Tallberg ja Grevens Zorro. Kuvat Peter Nixon.

 

Maajoukkuevalmentaja Marko Björs ja Tallbergin valmentaja, olympiaratsastaja Mikaela Fabricius-Bjerre puhuivat kansainvälisen kilpailukokemuksen tärkeydestä nuorilla ratsastajilla.

”On todella hienoa, että meillä on täällä joukkue ylipäätään. He näkevät todella hienoa ratsastusta ja pääsevät ensimmäistä kertaa tuntemaan todellisen arvokilpailufiiliksen. Ja ennen kaikkea, että meillä on noinkin laadukas ja lupaava joukkue. Olemme saaneet paljon positiivista huomiota ja kehuja sekä tuomareilta että kollegoilta”, Marko Björs sanoi.

Ulkopuolisista häiriöistä huolimatta sekä Therman että Luomajärvi ratsastivat hyvin ja ottivat tilanteen haltuun.

 

Susanna Therman ja Dragonheart.

 

”Susannalla oli todella paljon kohokohtia, ja hevonen liikkui paljon rennommin kuin joukkuekilpailussa.”

”Piaffissa ja passagessa hevonen olisi voinut olla kootumpi. Passagessa olisi voinut olla enemmän ”ilmaa” ja kokoamista. Siitä tuli alhaisia pisteitä. Piaffi oli laadukasta, mutta eteni aika paljon, vaikka se on tällä tasolla vielä sallittua”, Björs kertoi, ja sanoi, että ongelmat ovat korjattavissa, kun olosuhteet ovat kohdallaan.

 

Lotta Luomajärvi ja Windsor V. 

 

”Lotan hevoselta putosi etukenkä ennen radalle lähtöä, ja verryttely lyheni puoleen. Hevonen ei tullut verryttelyssä ihan läpi ja avuille.”

Radalla hevonen kuitenkin vaikutti vähän väsyneeltä, ja katsoi kameroita.

”Ratsukko teki hienon laukkaohjelman! Hienot laukanvaihtosarjat ja muuta. Olemme kaikki todella tyytyväisiä siihen, miten hän ratsasti.”

 

”Olen todella tyytyväinen Annan työskentelyyn tänään verryttelyssä ja radalla. Radalla tuli virhe, mikä maksaa pisteitä. Anna on ihan uransa alussa itse kouluttamallaan hevosella. Siitä näkee, että siitä puuttuu vielä voimaa ja lihasvoimaa. Mutta se ratsastettavuus, minkä olemme saavuttaneet näissä kilpailuissa, on opettanut Annaa valtavan askeleen eteenpäin omalla urallaan. Se on oikeastaan matka kohti GP:ta, mikä on jännä. Tämä oli hänen ensimmäinen matkansa”, Mikaela Fabricius-Bjerre kertoi tyytyväisenä.

Hevosella on Fabricius-Bjerren mukaan hyvät piaffi, passage ja piruetit, jotka pääsevät vähitellen esiin fysiikan ja voiman kehittymisen myötä. Kapasiteetti on olemassa.

”Se on hyvin korrekti. Ja klassinen.”

”U25 on huomattavasti helpompi kuin oikea GP-taso. Ei joudu suoraan ratsastamaan Isabell Werthiä, Charlotte Dujardinia tai Cathrine Dufouria vastaan.”

”Koen sen äärettömän tärkeänä, että ratsastajalla on tuttu ja turvallinen olo tullessaan kilpailuihin, että tietää mihin on menossa. Kuin että yhtäkkiä heitetään GP-areenalle. Mitä enemmän voi olla rauhassa ja omana itsenään, sitä paremmin suorittaa.”
 

Lauantai on suomalaisittain pääpäivä – Henri Ruoste ja Kontestro Db kilpailevat kürissa

Joukkueen neljäs ratsukko, Nora Svensk ja Lammehaven´s Zadin, on vuorossa huomenna klo 12.54. Vain 18 parasta U25-ratsukkoa jatkaa vapaaohjelmaan sunnuntaina.

Lauantaina on erittäin jännittävä päivä, kun Henri Ruoste ratsastaa Kontestro Db:llä finaalissa, Grand Prix vapaaohjelmassa musiikilla. Luokka alkaa klo 14.00. Kisahevosilla oli perjantaina eläinlääkäritarkastus, jossa varmistettiin niiden kilpailukunto. Suomen joukkueella on mukanaan myös oma eläinlääkäri, Eamon McLaughlin, joka vastaa joukkuehevosten voinnista läpi turnauksen.
 

10.9. Kouluratsastustulokset EM Hagen, Saksa
U25 Grand Prix,
lähti 27, lauantaina luokan loput 26 ratsukkoa
1) Raphael Netz / Elastico, GER 76,308%,… 15) Anna Tallberg / Grevens Zorro, FIN 64,410%,… 18) Susanna Therman / Dragonheart, FIN 63,282%,… 23) Lotta Luomajärvi / Windsor V, FIN 62,436%

Täydet tulokset: https://www.longinestiming.com/equestrian/2021/fei-dressage-european-championship-2021-hagen-a-tw/resultlist_D06.html

Lähtölistat ja tulokset: https://www.longinestiming.com/equestrian/2021/fei-dressage-european-championship-2021-hagen-a-tw
 

Henri Ruoste ja Kontestro Grand Prix vapaaohjelmassa musiikilla klo 14.00 alkaen Suomen aikaa. Ruoste starttaa toisena, klo 14.10. 

Perjantaina ja lauantaiaamuna kilpaillaan jälleen U25-tasolla
U25 Grand Prix,
lähtee yhteensä 53 ratsukkoa
Ryhmä B, lauantai 11.9.
Klo 12.54 Nora Svensk ja Lammehaven´s Zadin
Lähtölista: https://www.longinestiming.com/equestrian/2021/fei-dressage-european-championship-2021-hagen-a-tw/startlist_D06B.html

 

Suomen joukkue
Stella Hagelstam, Helsinki – Sangraal, omistaja Shutri Vora
Emma Kanerva, Saksa – Greek Air, omistajat Emma Kanerva ja Gert Saborowski
Henri Ruoste, Saksa – Kontestro DB, omistajat Conquestrean JEA, Equeco GmbH ja Henri Ruoste
Mikaela Soratie, Iso-Britannia – Hot Casanova, omistaja Katja Kuistila
Joukkueenjohtaja Elisabet Ehrnrooth
Valmentaja Rien van der Schaft
Eläinlääkäri Eamon McLaughlin

U25-ratsukot
Lotta Luomajärvi, 22, Kirkkonummi – Windsor V, omistaja Anu Karinen
Nora Svensk, 22, Turku – Lammehaven´s Zadin, omistajat Pia ja Ari Svensk
Anna Tallberg, 25, Charlottenlund, Tanska – Grevens Zorro, omistajat Nissala Oy, Ritva ja Tero Vähäkylä
Susanna Therman, 25, Porvoo – Dragonheart, omistaja Susanna Therman
Joukkueenjohtaja Janne Bergh
Valmentaja Marko Björs valmentaja 

Ohjelma
11.9. Klo 9.00 Grand Prix, osa B – U25 henkilökohtainen kilpailu, henkilökohtaiset mitalit
        
 Klo 14.00 Grand Prix vapaaohjelma musiikilla – henkilökohtainen kilpailu 15 parhaalle, henkilökohtaiset mitalit
12.9. Klo 10.00 Grand Prix vapaaohjelma – U25 henkilökohtainen kilpailu 18 parhaalle, henkilökohtaiset mitalit

Tapahtuman nettisivu: https://psi-events.de/en/
Kilpailu seurattavissa maksullisella nettistriimillä: https://www.clipmyhorse.tv/en_EU/onair

YLE lähettää TV2 lauantaina 11.9. klo 16.00 Grand Prix vapaaohjelman musiikilla. Selostus Inka Henelius.