Ypäjä CDI & CPEDI: Ikäryhmien parhaat palkittiin

15.3.2024

Kansainvälisen kouluratsastuskilpailun toisena päivänä palkittiin junioreiden, lasten ja ponien parhaimpia ratsukoita. Lauantaina kilparadalla nähdään kilpailujen vaativampia CDI3* ja CDI1* luokkia sekä parakouluratsastajien vapaaohjelmat.

Ulrika Salminen & Gilmore MC. Kuva Ansku Ankelo

Ypäjän Hevosopiston tiedote

Tänään torstain viides Ulrika Salminen nosti sijoitustaan luokan voittoon hevosellaan Gilmore MC (68.206 %). Toiseksi sijoittui Gea Patricia Salminen ja Veron Feliz (67.530 %), jotka palkittiin kahden päivän jälkeen parhaana ratsukkona Helsinki International Horse Show pääsylipuilla. Kolmanneksi ja neljänneksi sijoittui Viron Maria Mägi hevosillaan Jerry Red Von Seeder (66.471 %) ja Shampagna (66.382 %). Viidenneksi myös Virosta Martha Jušin ja Beltario (66.147 %).

Iida-Maria Koponen ja Caramba ottivat voiton toistamiseen ponien luokassa 68 prosentilla. Kahden päivän jälkeen he ovat myös kilpailun paras poniratsukko. Toiseksi tänään poniluokassa sijoittuivat Amanda Prittinen ja Reitland's du Nur du B (66.892 %), kolmanneksi Sini Shemeikka ja Caramel Grey (66.838 %), neljänneksi Iida-Maria Koponen toisella ponillaan Ragazza Vivace (65.460 %). Viidenneksi sijoittui Viron Cristiana Engel ja Tristan J (65.243 %).

Lapsiratsastajien luokista tuli Ypäjä CDI kilpailussa virolaisten kaksintaistelu. Tänään voiton vei torstaina toiseksi sijoittunut Kirke Ehandi ja Re-Dl (70.408 5) ja toiseksi tuli Carmen Sõlg ja Rambo (69.537 %), jotka voittivat torstain lasten luokan. Parhaana ratsukkona palkittiin Sõlg ja Rambo kahden päivän tuloksien perusteella. Kolmanneksi sijoittui Pihla Pietarila ja Fortune Choice (63.547 %), neljänneksi Tuulia Soikkeli ja Royal Diamondring (61.417  5) ja viidenneksi Saga Nygård ja May Deveraux WS (58.838 %).

Pararatsastuksen CPEDI3* ryhmässä V sijoitukset pysyivät samana eli Malin Lindeman-Dolk ja Breakdance (68.009 %) voittivat ja Pam Svane ja Stolls Major (63.728 %) sijoittuivat toisiksi. Ryhmässä IV sijoitukset säilyivät myös ennallaan: Laura Kangasniemi ja Goldprins (64.549 %), Pia-Pauliina Reitti ja Supremo (62.297 %) sekä Hanne Soininen ja La Belleza (53.739 %). Ryhmässä I Katja Karjalainen ja Kameo saivat tulokseksi 71.180 prosenttia.

Pararatsastajat kilpailevat vielä lauantaina ja esittävät radalla omat vapaaohjelmansa musiikkiin. Kilpailun vaativimmat luokat CDI3* ja CDI1* alkavat lauantaina.