Ypäjä lauantai

1.6.2010

Suomelle kaksoisvoitto GP:ssä
Aaltonen ykkönen, Burmeister kakkonen

Suomi otti kaksoisvoiton Grand Prix -luokassa. Raimo Aaltonen ja Eafons Polyfino ottivat ykkössijan ja Sandra Burmeister ratsasti Cosigan toiseksi, Thomas Ehrnrooth hyppäsi Cariettella viidenneksi. Sekä Aaltonen että Burmeister starttaavat Finnderbyssä sunnuntaina. Thomas Ehrnroothilla ei ole tällä hetkellä sopivaa derbyhevosta.

Raimo Aaltonen on löytänyt yhteistyön avaimet Eafons Polyfinon kanssa.
- Tulemme hevosen kanssa hyvin toimeen, se haluaa hypätä puhtaasti ja taistella kanssani. Tänään se hyppäsi valtavan, valtavan hyvin.  Jos haluaa oikeasti pärjätä, pitää tulla hevosen kanssa oikeasti toimeen. Varsinkin verryttelyssä Polyfinon kanssa pitää olla hyvin varovainen, että se ei hermostu.
- Mikään hevonen ei pysty hyppäämään puhtaasti, jos se ei pysy rentona, lisäsi viidenneksi sijoittunut Thomas Ehrnrooth.

- Tänään en ratsastanut läheskään täysillä. Ajattelin, että takanani toisella kierroksella tulevat nuoret ratsastajat yrittäisivät hirmuisia aikoja, joten halusin mieluummin olla reipas ilman turhia riskejä.
Täytyy myös ajatella huomista Finnderbyä. Rata on pitkä ja kysymys on siitä, pysyykö hevosen mielenkiinto yllä. En startannut ennen GP:tä muissa luokissa lainkaan, jatkoi Aaltonen.

Polyfino viihtyi erinomaisen hyvin Ypäjän isolla nurmikentällä, jonka pohja sai yksimielistä kiitosta GP-ratsastajilta. Sandra Burmeisterin lahjakas Cosiga hyppäsi kauden parhaat ratansa.
- Minäkään en lähtenyt ahnehtimaan hurjaa aikaa, ja olen iloinen toisesta sijasta. Cosiga viihtyi isolla kentällä hyvin ja sen on helppo hypätä kun saa laukan käyntiin, sanoi Burmeister.

Ratsastajien mielestä rata oli teknisesti erittäin vaativa. Varsinkin linja esteeltä kaksi viidennelle asti vaati tarkkaa työtä ja tuotti ongelmia. Vain kolme hevosta hyppäsi molemmat kierrokset puhtaasti. Kuvassa ratamestari Aki Ylänne.

Esteratsastuksen sunnuntain pääluokka on 34. Finnderby, joka alkaa klo 15.00. Juniorien henkilökohtainen mestaruuskilpailu alkaa klo 9.00 ja heti sen päätyttyä hypätään
nuorten ratsastajien henkilökohtainen mestaruuskilpailu.

Kouluratsastuksessa juniorien henkilökohtainen mestaruuskilpailu alkaa klo 9.00 ja nuorten henkilökohtainen mestaruus ratkeaa klo 12.00 alkavassa luokassa.

Ennen Finnderby-luokan alkamista ohjelmassa on suomenhevosen satavuotisjuhlaan liittyviä esityksiä.

Suomen estenuoret hyppäsivät hopeaa

Tanska vei voiton dramaattisessa kilpailussa nuorten esteratsastajien
joukkuemestaruudesta tuloksella 12 virhepistettä. Suomi ratsasti hopealle 24 virheellä. Ruotsi sekä Norja hylättiin.
Molemmista joukkueista hylättiin kaksi ratsastajaa vesihaudalle kieltäytymisten vuoksi. Jokainen maa tarvitsee kolme hyväksyttyä tulosta saadakseen kokonaistuloksen.

- Kilpailu oli todella kova ja henkisesti rankka. Meillä on täällä paras joukkueemme, mutta saimme tehdä lujasti töitä mestaruuden eteen, sanoi joukkueenjohtaja Flemming Lund.
- Ensimmäisellä kierroksella kokenein ratsastajamme sai kaksi pudotusta ja seuraavalta ratsastajalta rikkoontuivat suitset ja hän joutui pysähtymään saadakseen tilanteen hallintaan. Sitten olikin kahdella seuraavalla ratsastajalla kovat paineet. Joukkueemme ratsastajilla on mukana toiseksi parhaat hevosemme, koska matka Suomeen on liian pitkä hevosille, jotka ovat ajankohtaisia EM-kilpailuun, jatkoi Lund.

Tanskalle tuplanollan ratsastanut 21-vuotias Andreas Schou (kuvassa) on eräs maansa parhaista ratsastajista ja ehdolla myös seniorien EM-kilpailuun.
- Mestaruuskilpailu on kilpailu, jonka kaikki haluavat voittaa. Aki ylänteen suunnittelema rata oli teknisesti hyvin vaativa. Suhteutetut linjat olivat vaikeita. Joukkueen johtaja Lund toivoo henkilökohtaiseen kilpailuun mahdollisimman maksimimitoissaan olevia esteitä.
- Meidän hevosillamme on paljon hyppykykyä, ja mitä isompi rata on, sitä parempi meidän mahdollisuuksiamme ajatellen, hän sanoi.

Suomen hopeajoukkueessa ratsastivat Susanna Palin, Ville Peltokoski, Matilda Kulkas sekä Rosa Ruutsalo, joka ratsasti Suomen parhaan tuloksen 0 + 4 virhepistettä.
- Rata ei ollut liian iso, mutta hyvin tekninen. Vaikeita kohta oli linja vesihaudalta lankulle ja myös sarjaesteet olivat vaikeita, sanoi Rosa.

Susanna Palinille ja Lenzille radan vaikein kohta oli vesihauta. - Tehtäviä radassa oli paljon, mutta niin pitää mestaruuskilpailussa ollakin, sanoi Susanna. Ville Peltokosken Svaja hyppäsi ensimmäisen kierroksen yhdellä pudotuksella, mutta toisella kierroksella kunnioitus esteitä kohtaan väheni ja pudotuksia tuli kolme.
- Svaja hermostuu usein pudotuksista ja jos tulee yksi kosketus siitä seuraa useampia, sanoi Ville.

Matilda Kulkkaan Jalinka hyppäsi molemmat kierrokset vain yhdellä pudotuksella.
- Meille rata ei ollut vaikea, mutta mestaruuskilpailussa ja varsinkin joukkueluokassa on aina erilaiset paineet kun tavallisessa kilpailussa, sanoi Matilda.
Nuorten ratsastajien henkilökohtainen mestaruuskilpailu ratkeaa huomenna kun ratsastajien joukkuekilpailun tuloksiin lisätään huomisen kahden kierroksen luokan tulokset. Tarvittaessa mitalisijoista uusitaan.

Nuoret joukkuekilpailu 140 cm, kaksi kierrosta
1) Tanska 12, 2) Suomi 24, Hylätty: Ruotsi ja Norja (vesihaudalla)

Tanska otti kaikki pikkuponien henkilökohtaiset estemitalit
Kultamitalista pikkuponiratsukoiden henkilökohtaisessa estekilpailussa uusi kolme tanskalaisratsukkoa. Kultamitalin ratsasti omakseen kaikki radat nollannut Jessica Vinter Jensen ponillaan Dalestown Suzie Q. Hopean otti Regitze Ericsson ja pronssin Zascha Nygaard Andreasen. Paras suomalainen oli kahdeksanneksi sijoittunut Annika Brandt ponillaan Chickotoff.

Kultamitalisti Jessica oli enemmän kuin tyytyväinen poninsa suorituksiin läpi koko viikonlopun.  - Kaikki radat ilman virhepisteitä on uskomattoman hienoa. Radat olivat mielestäni hyvät, vaikka esteet eivät olleetkaan ihan maksimimitoissaan. Toisaalta ratojen tekninen vaativuusaste oli kovempi kuin mihin olemme tottuneet kotona, hän sanoi. Ypjälläkäytiin myös maiden välinen hiihtokilpailu.

Suomen Annika Brandtin kisa oli hyvä ja kahdeksas sija vastasi odotuksia.
- Ensimmäinen kierros tänään oli oikein hyvä, mutta toisella kierroksella Chockotoff alkoi jo hieman väsyä, eikä jaksanut venyä radan viimeisenä olleen vesihaudan yli, kertoi Annika.

Yhteistuloksen a neljältä radalta ratsukolle kertoi 10 virhepistettä. 16-vuotias Annika starttaa vielä Chockotoffilla kahden viikon kuluttua SM-kilpailussa Turun Metsämäellä, mutta sitten on aika jättää haikeat hyvästit ponikilpailuille yläikärajan tultua vastaan.

Petronella Andersson hyppäsi isojen ponien kultamitalin
Petronella Andersson ruotsista ponillaan Laura Lady oli nopein neljän ratsukon välisessä uusinnassa isojen ponien henkilökohtaisessa estemestaruuskilpailussa. Kaikki neljä ratsukkoa olivat hypänneet mestaruuteen kuuluvat neljä rataa virhepisteittä. Toiseksi ratsasti Ruotsin Johanna Rinnesjö ponilla Connie Laith ja pronssia otti uusinnassa yhden esteen pudottanut Tanskan Isabel Jasmin Kristoffersen Kanealla. Paras suomalainen oli Emilie de la Chapelle sijalla 11.

- Laura Lady on nopea ja yrittää aina parhaansa. Radalla se on kuuma ratsastaa, mutta näin pitkässä kilpailussa siitä on etua, kertoi 16-vuotias Petronella, joka toivoo onnistuneen viikonlopun tuovan hänelle paikaan EM-joukkueessa.

Emilie de la Chapellelle oma kisa oli pettymys, mutta sisaren menestys kouluratsastuksessa ilahdutti. - Tänään ratani olivat hyvät. Toinen 125 cm kierros oli virhepisteetön, joten siitä on hyvä jatkaa kohti SM-kisaa. Perjantain virheet vedellä harmittavat. Park Benjamin ei yleensä koskaan kiellä, mutta eilen se koki vesihaudan liian vaikeaksi. Olemme kyllä harjoitelleet vettä, mutta eilen emme onnistuneet. Emilien (oikealla) kokonaistulos neljältä radalta oli yhteensä 22 virhepistettä. 

Nuorten koulumestaruudesta tulee jännittävä
Nuorten kouluratsastuskilpailu on ollut yllätyksiä täynnä. Karsintakilpailussa henkilökohtaiseen mestaruuteen voiton vei Norjan Liliann Jebsen hevosella Wetano. Finaalikilpailussa kaikki aloittavat nollilta, ja Suomen joukkueenjohtaja Jenny Eriksson pitää suomalaisten sijoitusmahdollisuuksia hyvinä. Tänään Rebecka Eriksson ratsasti sijalle kahdeksan ja Anna Tuomioja yhdeksänneksi.

- Himalaja teki tänään hyvän laukkaohjelman ja tunne koko suorituksen aikana oli todella hyvä. Olen tyytyväinen varsinkin siihen, että pystyn nyt ratsastamaan kilpailuissa yhtä hyvin kuin harjoituksissa Elisabet Ehrnroothin luona, sanoi Rebecka. Hän esittää mestaruusfinaalissa vapaaohjelmansa ensimmäistä kertaa kilpailuolosuhteissa.

Anna von Wendtin Esprit Noir oli aavistuksen vähemmän innostunut tehtävästään kuin joukkuekilpailussa.
- Annoimme lähes kaikkemme joukkuekilpailuun, joten se ei ole suuri ihme, että  tunne radalla ei ollut yhtä hyvä kuin toissapäivänä. Hevonen teki hyvät piruetit ja toinen lisäys oli todella hieno, samoin käyntiosuudet olivat hyvät. Huomiseen ohjelmakilpailuun lähden hyvällä mielellä sanoi Anna.

Myös isojen ponien koulumestaruus Tanskaan
Isojen ponien henkilökohtaisen mestaruuden kouluratsastuksessa voitti tanskalainen Nanna Skodborg hevosella Merrald. Myös hopea meni Tanskaan Catrine Dufourin ja Moonlightin mukana. Pronssin otti ruotsalaisratsukko Elin Aspnäs - Tim, ja paras suomalainen luokassa oli Elin Björndahl sijaluvulla yhdeksän.
- Merrald oli erittäin hyvä eikä suoritus olisi voinut mennä paremmin. Voitin myös eilen ja aikaisemmin paras tulokseni on ollut hopeaa Tanskan mestaruus kisoissa. Seuraavaksi kilpailen Tanskan mestaruuskisoissa, joissa pyrin kolmen parhaan joukkoon, ja tähtään myös Euroopan mestaruuskisoihin. Olen nyt ensi kertaa Suomessa kilpailemassa ja olen nauttinut siitä kovasti, sanoo 13-vuotias kultamitalisti Nanna Skodborg.

Pikkuponiratsukoiden koulumestari on Sofie Hougaard
Tanskan Sofie Hougaard ponillaan Simon ratsasti pikkuponiratsukoiden mestariksi tuloksella 71,400 prosenttia. Hopean otti Celine Dufour hevosilla Charlie ja pronssille ratsasti Ellinor Magnusson Ruotsista. Paras suomalainen oli myös tänään 13-vuotias Tinja de la Chapelle ponillaan Gerring Pattern tuloksella 66,850.

Sekä mestaruuden voittanut Sofie että Tinja ratsastivat elämänsä toistaiseksi parhaat radat.
- Emme ole koskaan aikaisemmin onnistuneet yhtä hyvin radalla, sanoi Tinja. Tarvitsemme vain lisää kokemusta kolmepäiväisistä kilpailuista, jotta pääsemme samoille prosenteille ruotsalaisten ja tanskalaisten kanssa, sanoi Tinja.

Tulokset

Esteratsastus

Luokka 14 Prix de FIM 140 cm, 1. kierroksen 10 parasta ratsukkoa 2.
kierrokselle, kuitenkin niin, että kaikki puhtaan suorituksen tehneet
ratsukot 1. kierrokselta pääsevät mukaan. Grand Prix 23 lähtöä, 6
sijoittui.
1) Raimo Aaltonen / Eafons Polyfino Suomi 0-0/47,71, 2) Sandra Burmeister / Cosiga Suomi 0-0/50,02, 3) Maria Ingvarsson / Annie Beach Ruotsi 0-0/52,78, 4) Elin Jansson / Rousseau Ruotsi 0-4/50,05, 5) Thomas Ehrnrooth / Cariette Suomi 5-0/55,21, 6) Johanna Rinnesjö / Baronesse 129 Ruotsi 4-4/48,50, 7) Ida Jonsson / Leonardo Ruotsi 4-4/49,85, 8) Anders Wemlerth / Alva Ruotsi 5-4/57,35, 9) Mirella Lesonen / Utopie Suomi 4-5/61,64, 10) Daniel Cassoe Jakobsen / Murore Tanska 4-8/53,57, 11) Antti Palin / Maurice Suomi 8/87,98, 11) Cecilie Hatteland / Ginger Norja 8/88,19, 13) Sabine Korfitz Christensen / Isabella Hojrimmen Tanska 9/91,30, 14) Aki Hannula / Gretna Green 1784 Suomi 10/97,28, 14) Eevi-Pirre Auvinen / Big Capitol Suomi 10/95,90, 14) Melanie Vestergaard / Lotus Elise
Tanska 10/96,51, 17) Susanne Corneliussen / J'arrive II Norja 12/105, 93, 18) Sanna Backlund / Sylvano Suomi 17/93,42, 19) Ville Kulkas / Victory-M Suomi 18/96,12, 20) Diana Kramer / Rembrandt Enemaerke Tanska 21/93,45, 21) Evelyn Sander / Oxsona M Ruotsi 23/100,87, Hylätyt: Tina Shermann / Only You Norja, 22) Priit Järvloo / Picasso Viro

Luokka 135 cm, Mini Grand Prix, kaksi kierrosta, 12 parasta toiselle kierrokselle, sijoitus toisen kierroksen virhepisteiden ja ajan perusteella, sijat 13 alkaen 1. kierroksen tuloksen perusteella, 47 lähti, 12 sijoittui
1) Douglas Lindelöw / Carrington Ruotsi 0/44,91, 2) Melanie Vestergaard / Jo'Elle D'Arcy Tanska 0-0/46,00, 3) Maria Ingvarsson / Lucidor Ruotsi 0/47,05, 4) Pauliina Virta / Wienna Love B Suomi 0/47,17, 5) Cecilie Tofte / Hermes Tanska 0/47,53, 6) Sandra Burmeister / Ufra van'T Roth Suomi 0-0/48,72, 7) Stanislav Teder / Ernie (Estonia) 0-0/50,05, 8) Marina Ehrnrooth / Rex Suomi 0-0/53, 73, 9) Thomas Ehrnrooth / Amaphis Suomi 4-4/48,81, 10) Sabina Timgren / M-Cohiba Suomi 0-4/52,78, 11) Mille Bisgaard   Chavanna's Blue Casino Tanska 4-8/46,12,12) Sanna Backlund / Without a Trace Suomi 0-hylätty 13) Tomas Kiviranta / Line Of Fire Suomi 4/70,92, 14) Tom Gordin / O'Dolo Suomi 4/71,11, 15) Stephanie Holmen / VDL Titanic (Sweden) 4/71,52, 16) Jenni Säynäjärvi / Radiazzia Suomi 4/71,61, 17) Iselin Gjendemsjø / Glorius Jaccomo Norja 4/72,06, 18) Catharina Ehrnrooth / Chibaletta Suomi 4/72, 18, 19) Janna Huhtanen / Montana V Suomi 5/74,41, 20) Ivo Ots / My Lady's Yasmine Viro 5/75,36, 21) Daniel Cassoe Jakobsen / Atlanta Tanska 5/75,88, 22) Yvonne Talamo / Camill S:t Tropez Ruotsi 6/79, 14, 23) Mille Bisgaard / Arabella 319 (Denmark) 6/81,52, 24) Markus Backlund / Udo van Het Beerbos Suomi 7/82,64, 25) Eevi-Pirre Auvinen / Sabine B Suomi 7/83,33, 26) Elina Blom / Certina Suomi 8/63,60, 27) Heiki Vatsel / Amerante Viro 8/66,36, 28) Anna-Julia Kontio / Rio Nuevo Suomi 8/67,08, 29) Maria Isolauri / Chanel II Suomi 8/69,82, 30) Joonas Vaahtera / Saunalahti Congressman Suomi 8/70,80, 31) Diana Kramer / Kasper Tanska 8/70, 81, 32) Kiira Miinin / Sultana D Suomi 8/72,84, 33) Christine Raaholt / Finally Norja 9/91,44, 34) Janna Huhtanen / Artus II Suomi 10/78,94, 35) Evelyn Sander / Chopin M Ruotsi 11/85,75, 36) Jenny Kainulainen / Lena Suomi 12/66,68, 37) Anders Wemlerth / Wizard Ruotsi 12/68,41, 38) Ville Kulkas / Olord Suomi 12/87,51, 39) Jani Laurikainen / Examen Suomi 18/80,34, 40) Minttu Närhi / Baumann'S Lorenzo Suomi 20/88,60, 41) Yvonne Talamo / Landcruiser Ruotsi 21/77,02. Keskeytti: Annika Janhunen/ Gidran Suomi, Hylätty: Elina Blom / Lycke Suomi, Louise Wemlerth / Spirello Ruotsi,  Anni Huovinen / Calvin Suomi, Hanna Parikka / Lady Lucifer Suomi

Luokka 12 Prix de Arkkitehtitoimisto Turkka 120 +125 cm, kaksi
kierrosta, isojen ponien mestaruuskilpailu, luokkatulokset, saman virhepistemäärän saavuttaneet ovat tasa-arvoisia, avoin isoille poneille, henkilökohtainen mestaruuskilpailu, 19 lähtöä, 5 sijoittuu,
1) Kajsa Rautenberg / Kings Starwill Ruotsi 0-0/59,76, 1) Mie Daugaard Reimer / Edenside Sunshine Tanska 0-0/58,41, 1) Petronella Andersson / Laura Lady Ruotsi 0-0/59,11, 1) Josephine Werne / Classic Ways Ruotsi 0- 0/59,18, 1) Johanna Rinnesjö / Connie Laith Ruotsi 0-0/62,24, 1) Isabel Jasmin Kristoffersen / Kanea Tanska 0-0/57,92, 7) Camilla Ernst / Hermina Tanska 4-0/59,42, 7) Josephine Toftdal Bagge / Kilconnell Sam Tanska 4-0/59,83, 7) Oda Nordstrøm Roth / Chakidemus Norja 4-0/56,80, 10) Emilie De La Chapelle / Park Benjamin Suomi 8-0/59,03, 10) Adrian Kolgjini / Ix de L' Aulne Ruotsi 4-4/60,19,
10) Tina Klakegg / Sir Oscar Norja 4-4/57,24, 13) Melissa Hietanen / Lisette Suomi 8-4/61,09, 13) Solveig F Newermann / Aczint Norja 8-4/59, 98, 13) Lars K. Berge / Pollo Norja 8-4/62,76, 16) Tuisku Kivikoski / St Perhaps Suomi 21-8/63,79, Hylätyt ja keskeyttäneet:  Regine Eiklid / Steps Corry Well Norja, Tuuli Leivo / Adalmina'S Secret Suomi, Martin Dinesen Neergaard / Tango Tanska

Henkilökohtaisen mestaruuskilpailun tulokset pienten ponien
yhteenlasketut joukkue- ja henkilökohtaisen kilpailun virhepisteet
saman virhepistemäärän saavuttaneet ovat tasa-arvoisia, 20 lähti, 5 sijoittui

1) Jessica Vinter Jensen / Dalestown Suzie Q Tanska 0-0-36,01, 2) Regitze Ericsson / The Agent Tanska0-0-37,01, 3) Zascha Nygaard Andreasen / Zenta Denmark 0-4-34,35,
4) Jannica Stephansson / Little Wonder Ruotsi 4, 4) Emilie Nordström / Babog Dubh Ruotsi 4, 6) Karl Philip Ingvarsson / Celtic Ash Ruotsi  4, 7) Nicklas Toelstang / Skoueboe Mana Tanska 8, 8) Annika Brandt / Chokotoff Suomi 0-6-0-4 =10, 9) Bibbi Duus / Asterix II Norja 12, 10) Kasper H. Hansen / Skonhojs Surprice Tanska 12, 11) Mikael Wahlman / Neran V Finland 4-4-4-4 =16, 11) Ninni Braathen / Miss Lizzie Norja 16, 11) Henriikka Heiskala / Constantinus Suomi 4-8-4-0 = 16, 14) Benedikthe Endresen / Ponita  Norway  17, 15) Nicole Holmén / Phalco Ruotsi 20, 16) Thea Sola / Norflands Honey Norway  24, 16) Henna Leivo /  Amin Dusty Dream Suomi 24, Ei kokonaistulosta:  Jenni Hauhia / Tuisku Suomi, Johanne Sofie Erichsen / Astrid  Norja, Viktor Melin / Make a Mistake Ruotsi 

Luokkatulos henkilökohtainen mestaruuskilpailu110 + 115 cm, yksi uusinta, pikkuponiratsukoiden henkilökohtainen mestaruuskilpailu, 18 lähti, 5 sijoittui
1) Emilie Nordström / Babog Dubh Ruotsi 0-0/59,61, 1) Karl Philip, Ingvarsson / Celtic Ash Ruotsi 0-0/61,53, 1) Regitze Ericsson / The Agent Tanska 0-0/62,04, 1) Jessica Vinter Jensen / Dalestown Suzie Q Tanska 0-0/64,40, 1) Zascha Nygaard Andreasen / Zenta Tanska 0-0/59,16, 6) Henriikka Heiskala / Constantinus Suomi 4-0/58,13, 6) Ninni Braathen / Miss Lizzie Norja 4-0/55,16, 6) Nicklas Toelstang / Skoueboe Mana Tanska 4-0/60,96, 6) Annika Brandt / Chokotoff Suomi 0-4/64,72, 6) Jannica Stephansson / Little Wonder Ruotsi 0-4/64,88, 11) Nicole Holmén / Phalcon Ruotsi 4-4/54,35, 11) Mikael Wahlman / Neran V Suomi 4-4/59,41, 11) Kasper H. Hansen / Skonhoj  Surprice Tanska 0-8/59,14, 14) Benedikthe Endresen / Ponita Norja 0-9/72,92, 15) Henna Leivo / Amin Dusty Dream Suomi 12-0/59,15, 15) Thea Sola / Norflands Honey Norja 0-12/66,27, 15) Bibbi Duus / Asterix II (Norway) 4-8/56,47, 18) Jenni Hauhia / Tuisku Suomi 4-hylätty

Kouluratsastus

Luokka 30 Prix de Nivea Prix St Georges 2000, avoin nuorille
ratsastajille, karsinta henkilökohtaisen mestaruuskilpailun
finaaliin,15 lähti, 5 sijoittui
1) Liliann Jebsen / Flyinge VDL Wetano Norja 1411/70,550%, 2) Sofie
Jeppesen / Robin Tanska 1385/69,250%, 3) Mette Hviid Schultz / Dawina
25 Tanska 1371/68,550%, 4) Sofie Lönn / Amaretto Ruotsi 1361/68,050%,
5) Louise Juul Andersen / Webster Tanska 1349/67,450%, 6) Emelie Ahlin / Glenn Grant Ruotsi 1308/65,400%, 7) Annemette Mortensen / Tranholms Cortillo Tanska 1307/65,350%, 8) Rebecka Eriksson / Himalaja Suomi 1277/63,850%, 9) Anna Tuomioja / Esprit Noir Suomi 1274/63,700%, 10) Linda Söderberg / Marshall Alb Ruotsi 1221/61,050%, 10) Carolina Westerlund / Adelante II Suomi 1221/61,050%, 12) Hennamari Koistinen / Mr Don Hill Suomi 1209/60,450%, 13) Daniela Nilsson / Leo
Ruotsi 1201/60,050%, 14) Jeanette Gevelt / Magolette Fjordgård Norja
1142/57,100%, 15) Therese Kristien Vejle / Lincorn Norja 1130/56,500%

Luokka 28 Prix de Nunatak Helppo A, FEI henkilökohtainen ohjelma
poneille 2004, avoin pikkuponeille, henkilökohtaisen mestaruuden
2. osakilpailu, 13 lähtöä, 5 sijoittui. Luokkatulokset.

1) Sofie Hougaard / Simon Tanska 1428/71,400%, 2) Celine Dufour / Charlie Tanska 1402/70,100%, 3) Ellinor Magnusson / Paulo Pan Ruotsi 1394/69,700%, 4) Julia Aspnäs / Findus Ruotsi 1387/69,350%, 5) Josephine Lund Emerek / Lady Tanska 1352/67,600%, 6) Tinja De La Chapelle / Gerrig Pattern Suomi 1337/66,850%, 7) Mette Galligani Dalane / Skarti Norja 1302/65,100%, 8) Anna Skeppstrsand / Foggy Love Ruotsi 1292/64,600%, 9) Eve Viljanen / Ty'S She Suomi 1268/63,400%, 10) Helen Aase Rokkan / Skovbjergs Carella Norja 1250/62, 500%, 11) Filippa Börjesson / Lyngvejens Cooper Ruotsi 1239/61,950%, 12) Lisa Aase Rokkan / Lundhaug's Macody Norja 1231/61,550%, 13) Sandra Hintzell / Blizzard Gay Royal Suomi 1197/59,850%.

Luokka 29 Prix de Nunatak Helppo A, FEI henkilökohtainen ohjelma
poneille 2004, avoin isoille poneille, NBC-henkilökohtaisen mestaruuden
2. osakilpailu,16 lähtöä, 5 sijoittui. Luokkatulokset.

1) Nanna Skodborg Merrald / Centrum Tanska 1456/72,800%, 2) Catrine Dufour / Moonlight Tanska 1440/72,000%, 3) Elin Aspnäs / Tim Ruotsi 1394/69,700%, 4) Sofie Buch / Nathan Tanska 1367/68,350%, 5) Kristine Neverdal / Cassanova Norja 1338/66,900%, 6) Christina Moller / Casio Tanska 1332/66,600%, 7) Tove Melin /
Mustang Ruotsi 1330/66,500%, 8) Astrid Rikheim / Dumbidore B Norja 1307/65,350%, 9) Elin Björndahl / Park'S Tambour 32 NF Suomi 1300/65, 000%, 10) Linn Feldt / Stan Ruotsi 1291/64,550%, 11) Marina Mattsson / Champagner W Ruotsi 1281/64,050%, 12) Nora Oevstedal Knudsen / Tookwino Norja 1225/61,250%, 13) Pernille Markussen / Flying Loke Norja 1216/60, 800%, 14) Iina Tuomainen / Floora'S Farfadet Suomi 1164/58,200%, 15)
Hillevi Huttunen / Eeli Suomi 1154/57,700%, 16) Martina Wikström /
Kotimäen Caran Elf Suomi 1138/56,900%

Kuvat Ilari Rantala, Matti Hietanen ja Marcus Westermark