Vakuutuksen yleisimmät kysymykset ja vastaukset


1. Millaisissa tilanteissa vakuutus on voimassa?
Vakuutus on voimassa hevosen käsittely- ja hoitotehtävissä sekä ratsastusta ja valjakkoajoa harrastettaessa. Vakuutus on voimassa kaikissa kilpailutilanteissa, valmennuksilla, hevoskerhoissa ja leireillä. Vakuutus kattaa myös ratsastusleireillä tapahtuneet tapaturmat, vaikka ne eivät liittyisi suoranaisesti ratsastukseen. Esimerkiksi, jos loukkaat nilkkasi lentopallopelissä tai astut lasinpalan päälle, on vakuutuksesi voimassa. Lue lisää LähiTapiolan urheiluvakuutuksesta.

2. Onko vakuutus voimassa muilla kuin SRL:n jäsentalleilla?
Vakuutus on voimassa kaikilla talleilla myös muillakin kuin liiton jäsentalleilla.

3. Entä jos ratsastaa omalla hevosella?
Vakuutus on voimassa.

4. Kattaako vakuutus kaikki hevosen hoitamiseen liittyvät tilanteet?
Kyllä, se kattaa kaikki hevosen käsittely- ja hoitotilanteet.

5. Olen lähdössä ulkomaille vaeltamaan. Toimiiko vakuutus myös ulkomailla?
Vakuutus toimii samoin edellytyksin kuin kotimaassa ja kattaa hoitokulut. On kuitenkin muistettava, että vakuutus ei korvaa kotiinkuljetusta ulkomailta. Suosittelemme erillisen matkavakuutuksen ottamista ulkomaan matkalle. Liiton edustustehtävissä matkavakuutus on voimassa.

6. Minulla on Green Card -kortti. Onko vakuutukseni samanlainen kuin ratsastusseurojen jäsenillä? 
Vakuutus on sama Green Card ja Green Card Plus -harrastajilla kuin ratsastusseuran jäsenillä.

7. Minulla on entinen ravuri, jolla ratsastan ja välillä käyn myös ajamassa. Kattaako vakuutus, jos satun tipahtamaan kärryiltä? Entä valjakkoajoharjoituksissa tai vikellyspukilla harjoiteltaessa?
Vakuutus kattaa valjakkoajoon liittyvän harrastamisen ja seuran toimintaan liittyvän harrastamisen, kuten esimerkiksi vikellyspukilta putoamisen. Jos ravikärryllä ajaminen liittyy johonkin leirin ohjelmaan tai ratsastusseuran tapahtumaan, vahinko voi olla vakuutuksemme piirissä.

8. Putosin hevoseni selästä ja loukkasin jalkani, jolloin se turposi ja nahkasaappaani jouduttiin leikkaamaan irti. Korvaako vakuutus minulle uudet saappaat? Entä silmälasit, kypärän tai muut varusteet?
Vuoden 2010 alusta lähtien olet voinut laajentaa jäsenetuvakuutusta vapaaehtoisella laajennetulla lisävakuutuksella, joka korvaa tapaturmavamman hoidon vuoksi leikattujen varusteiden kuten ratsastussaappaiden kustannuksia 500 euroon saakka. Sekä perusvakuutuksesta että laajennetusta vakuutuksesta korvataan käytössä olleiden ja lääkärinhoitoa vaatineen tapaturman yhtedessä rikkoutuneiden silmälasien ja turvakypärän, kuten myös kuulolaitteen ja irtohammasproteesin, korjauskustannukset tai uusien vastaavien hankintakustannukset enintään 500 euroon saakka. Laajennetusta vakuutusturvasta voit lukea lisää täältä.

9. Tyttäreni käy seuramme hevoskerhossa, mutta ei ole SRL:n jäsen. Kuuluuko hän jonkin vakuutuksen piiriin? Itse puolestani olen välillä liputtajana tallimme estekisoissa, jos siellä tapahtuisi jotain ikävää, kuuluisinko minä jonkin vakuutuksen piiriin, jos en olisi SRL:n jäsen?
Tyttärellänne ei ole tapaturmavakuutusta, joten suosittelemme Green Card/Green Card Plus -vakuutuskorttia tai seuran jäsenyyttä. Seuran vastuuvakuutus kattaa tuottamuksellisen vahingon, eli sellaiset tapaukset, jossa vahinko on johtunut ohjaajan puutteellisesta valvonnasta tai puutteellisista järjestelyistä. Sen sijaan seurojen vapaaehtoistyöntekijät (talkoolaiset) kuuluvat ryhmätapaturmavakuutuksen piiriin.

10. Tipuin hevosen selästä ja jouduin käymään lääkärissä. Olen SRL:n jäsen, miten saan korvauksia vakuutuksesta?
Ota yhteyttä vakuutusyhtiö LähiTapiolaan joko puhelimitse numeroon 09 453 2316 tai klikkaa itsesi www.lahitapiola.fi/yritys -sivulle, jossa voit tehdä ilmoituksen vahingosta sähköisellä lomakkeella.