SRL100 vuonna 2021

Vuonna 2021 teemana on Yhdessä eteenpäin. Tarkoitus on toteuttaa viime vuodelta peruuntuneita tapahtumia. Koronatilanteen huomioon ottaen järjestämme kauppakeskusvierailujen sijaan kaiken kansan hevostivoleja ympäri maakuntia.

SRL100 vuonna 2021 ”Yhdessä eteenpäin”

Juhlavuosi 2020 käynnistyi hienosti helmikuussa Tulevaisuusfoorumilla, jossa kuultiin mielenkiintoisia luentoja. Nämä luennot löytyvät edelleen Youtubesta nimellä ”Ratsastuksen tulevaisuusfoorumi”. 

Keväällä voimaan tulleet rajoitukset vesittivät suunnitellut SRL100-tapahtumat aina alkusyksyyn saakka. 

Keskiviikkoinen Pysy Kyydissä -livelähetys pystyttiin pitämään pyörimässä koko vuoden ajan. Siellä saimme tutustua ratsastuksen eri lajeihin ja kuulimme hienoja tarinoita ratsastuksen maailmasta. Kaikki lähetykset ovat katsottavissa Ratsastajainliiton Facebookissa edelleen. Keväiset asiantuntijaluennot löytyvät myös samasta osoitteesta, ne saivat myös erittäin lämpimän vastaanoton. 

Loppukesästä Laakson GP-finaalissa pääsi SRL100-onnenpyörä vihdoin pyörimään. Juhlavuoden gaalaillallinen on suunniteltu pidettäväksi syksyllä 2021.

Nyt vuonna 2021 teemana on Yhdessä eteenpäin. Tarkoitus on toteuttaa viime vuodelta peruuntuneita tapahtumia. Koronatilanteen huomioon ottaen järjestämme kauppakeskusvierailujen sijaan kaiken kansan hevostivoleja ympäri maakuntia.

Hevostivoli kutsuu lapset ja aikuiset viettämään hienoja hetkiä hevosten ja ponien kanssa. Tuo kaviokaverit kylille ja kohtaamisiin. 

Hevostivoli-konsepti kasvattaa muuttuu, elää ja muokkautuu pienestä suureksi. Kaiken keskiössä on kohtaaminen hevosen kanssa. Saa koskea, kokeilla ratsastusta, ihailla näyttelyssä, tutustua eri rotuihin ja käyttötarkoituksiin, ratsastuksen moniin lajeihin. Mikä sen hienompaa kuin tivoli, jossa on oikeita poneja. Ja hauskaa tekemistä, kiinnostavaa tietoa, näytöksiä, tivolikojuja, kädentaitoja ja hupaisia kilpailuja. Hetkiä myös herkkusuille.

Hevostivolin avulla tuodaan hevoset ja ratsastus lasten, nuorten ja perheiden ulottuville hauskalla ja kiinnostavalla tavalla. Tavoitteena on kasvattaa ratsastuksen ja hevosten kiinnostavuutta, tunnettuutta ja suosiota sekä saada lisää harrastajia lajiin ja jäseniä seuroihin.

Tapahtumia toteutetaan ratsastuksen kahdeksalla alueella, paikallisesti talleilla ja seuroissa sekä merkittävien kilpailujen oheisohjelmana. Tapahtumien toteuttamiseen tarjotaan valmiita malleja ja materiaaleja sekä tiedotusväyliä. Sen tueksi rakennetaan yhteistyötä paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten toimijoiden ja järjestöjen kanssa. 

Konsepti muuttuu, elää ja muokkautuu tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan pienestä suureksi, tallinpihoilta toreille ja valtakunnalliseksi tapahtumaksi asti.

Tule mukaan – millainen on teidän tivolikojunne, ohjelmanne tai kilpailunne?