Esteratsastuksen maajoukkuekirje 26.10.

26.10.2023

Oheinen kirje on lähetetty sähköpostitse kaikille kaudella 2023 vähintään 145 cm luokkia startanneille, vähintään 18-vuotiaille urheilijoille.

Hyvät ratsastajat!

Onnittelut tämän kauden menestyksistä ja nyt on aika suunnata katseet jo kohti kautta 2024.

Seniorien maajoukkuerenkaan päivitetty rakenne on useimmille jo tuttu, mutta tässä vielä täsmennys; seniorien mj-rengas on niin sanotusti liukuva ja siihen nimetään ilman erillistä kutsua kaikki sinä kalenterivuonna 18 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat ratsastajat, jotka ovat ratsastaneet ilman estevirheitä CSI 145 cm uusinta/kahden kierroksen perusradan tai tätä isomman luokan viimeisten 12 kuukauden aikana.

Onnittelut kaikille mukaan päässeille. Älkää epäröikö ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen tavoitellessanne paikkaa Suomen edustusjoukkueeseen Nations’ Cupissa sekä arvokilpailuihin. Seuraan tuloksia ja otan myös itse yhteyttä, mutta toisinaan on hyvä suunnitella yhdessä etukäteen.

2024 MJ-kilpailut ja tavoitteet senioreille:

1. Joukkue:
NC runkosarjan kilpailut (Tanska, Norja) ja jatkoon pääsy semifinaaliin sekä finaaliin. Vaikka EEF-sarjan NC on nimetty 145 tasolle, on kilpailun haaste tätä kovempi. Näihin kilpailuihin tarvitsemme parhaan mahdollisen joukkueen ja siihen pyrkiviltä puhtaita CSI 150 cm ratoja. Ajankohtaisten sääntöjen mukaan joukkueen yhden ratsastajan tulee olla ikäluokasta U25.

Pääasiallinen seurantakausi on 1.1.2024 - 15.4.2024, mutta luonnollisesti aiempi kokemus ja aiemmat tulokset ovat myös osatekijä.

Viiden ratsastajan joukkue nimetään noin 6 viikkoa ennen ensimmäistä osakilpailua, jotta osanottajat saavat työrauhan ja mahdollisuuden ihanteelliseen valmisteluun. Mikäli tilanne on selkeä, nimetään joukkue (4 ratsastajaa) ja 1 vararatsastaja. Itse kilpailuihin ei nimetä vararatsastajia, vaan tarpeen tullessa kutsutaan joukkueeseen sen hetken tuloksien mukaan.

2. Joukkue:
Päätavoite on PM-kilpailu sekä jos saamme EEF-sarjasta osakilpailun oman lohkomme ulkopuolelta. PM-kilpailuissa 50 % kuusihenkisestä joukkueesta tulee olla U25-ikäryhmästä. Näihin kilpailuihin joukkue valitaan noin neljä viikkoa ennen kilpailua ja ratsastajilta odotetaan CSI 145 -tason tuloksia. Myös kansalliset 145-luokat huomioidaan valinnoissa.

 

Terveisin,

Mikko Mäentausta
Estemaajoukkueen kapteeni