Ratsastajainliiton hallituksen kokouksen 16.4. päätöksiä

19.4.2021

Liiton hallitus kokoontui perjantaina 16.4. Teams-etäkokoukseen. Marjukka Manninen avasi kokouksen ja totesi kaikkien aktiivisten hallitusjäsenien olevan jälleen hienosti paikalla.

 

Toiminnanjohtaja Jukka Koivisto kertoi, että liiton likviditeetti ja vuoden 2021 taloustilanne on tällä hetkellä hyvä. Tämä johtuu muun muassa viime vuoden ylijäämästä, kulurakenteen uudistuksista, kuten Hippos-lehden uudistuksesta ja jäsenkortista luopumisesta sekä koronapandemian aiheuttamista tapahtumien ja matkakulujen peruuntumisista.

 

Huolta sen sijaan aiheuttaa jäsenkehitys, jonka todellinen tilanne nähdään touko-kesäkuussa, kun kilpailutoiminta toivottavasti pyörähtää kunnolla käyntiin. Jäsenmäärässä ollaan noin 1500 jäsentä jäljessä viime vuoden paria viikkoa myöhäisempään vertailuajankohtaan verrattuna. Viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä koronapandemia ei ollut vielä vaikuttanut jäsenmäärään merkittävästi. Jäsenmäärä on nyt 37 913 (tilanne 23.4.2020: 39 475).


Pohjola GP-sarjan aloitus

Käytiin läpi vallitsevaa koronatilannetta ja kesäkuussa alkavien tähtikilpailujen suunnitelmia. Todettiin, että Pohjola GP-sarjan avaustapahtuma 11.-13.6. Ypäjällä joudutaan todennäköisesti vielä järjestämään ilman yleisöä terveysturvallisuus ja alueelliset rajoituksen huomioiden. Urheilullisesti kilpailu voidaan kuitenkin käydä. Seuraavasta osakilpailusta Ainossa 16.-18.7. tavoitellaan jo täysimittaista yleisötapahtumaa terveysturvallisuus ja vastuullisuus huomioiden.

 

Kevätkokous 25.4.2021 klo 10.00, HUOM ennakkoilmoittautuminen!
Käytiin läpi kevätkokouksen järjestelyjä. Kokous järjestetään etäyhteyksin, myös mahdollinen äänestys toteutetaan etänä. Kokoukseen voivat osallistua vain ennakkoon ilmoittautuneet. Ilmoittautumisaika päättyy torstaina 22.4. Kokouskutsu, ilmoittautumislinkki ja muut materiaalit löytyvät liiton nettisivuilta. Kokousta voi seurata myös striiminä ilman ilmoittautumista tai mahdollisuutta äänestää.

 

Rekrytoinnit 

Hallitus päätti avata haut seuratoiminnan kehittäjän määräaikaiselle sijaisuudelle sekä hallinto- ja kehityspäällikön vakituiselle työsuhteelle. Liitto tiedottaa avoimista paikoista lähiaikoina.

 

Kilpailuviestinnän linjaukset 2021 

Hallitus vahvisti Kati Hurmeen esittelemät kilpailuviestinnän linjaukset. Ne löytyvät liiton nettisivuilta. Täsmennyksiä tehtiin muun muassa eri lajien kansainvälisten tähtikilpailuiden seurantaan. Hallitus sekä liiton viestintä toivovat, että kilpailujärjestäjät lähettävät omia tiedotteitaan julkaistavaksi liiton nettisivuilla sekä hyödyntävät kilpailuviestinnässään aktiivisesti sosiaalista mediaa.

 

Reiningin SM-kisat ja kvaalimuutokset 

Hallitus päätti Reining-komitean esityksestä, että SM-kilpailut vahvistetaan WRF:lle pidettäväksi Kärppälän tilalla 4.-5.9.2021. Päätettiin myös kvaalikauden muutoksesta siten, että kvaalikautena SM-kisoille hyväksytään kuluva vuosi (2021), viime vuosi (2020) ja sitä edellinen vuosi (2019). 

 

All around -ratsastuksen kvaalimuutokset 

Hallitus päätti All around -komitean esityksestä,  että vuoden 2021 trailin SM- ja muiden all around -lajien lajimestaruuskilpailuihin hyväksytään vuosilta 2019, 2020 ja 2021 saadut osallistumiseen oikeuttavat tulokset. 

 

Suomenhevosten koulumestaruudet ja kvaalimuutokset 

Hallitus totesi kyselyyn Suomenhevosten mestaruuksien kvaaleista, että asia kuuluu Suomenratsut ry:lle, joka päättää siten myös kvaalimuutoksista.

 

Askellajiratsastuksen SM-status ja vaaditut kvaalit 

Päätettiin, että koronapandemian vuoksi tänä vuonna voidaan poikkeuksellisesti luopua kolmen kansallisen kilpailun kvaalivaatimuksesta.

 

Kyra Kyrklund -kannustuspalkinnot 

Hallitus päätti Kyra Kyrklund -kannustuspalkintojen saajista koulukomitean esityksestä. Kannustuspalkinto jaetaan Suomen menestyneimmän kouluratsastajan Kyra Kyrklundin kunniaksi vuosittain. Palkintosumma on 5000 €. Palkinto jaetaan 1-3 lupaavalle nuorelle kouluratsastajalle, kuitenkin enintään yhdelle poni-, juniori- tai nuorelle ratsastajalle. Palkinto myönnetään edellisen kauden ikäryhmän menestyksen perusteella. Yhdessä ikäryhmässä palkinnon voi saada vain kerran. 

  

Toimihenkilöoikeudet:
Nygård Tiina, TaRi, valmentaja taso I
Trogen Jenny, JOKERA, valmentaja taso I
Fränti Anne, AKIRA, valmentaja taso II (este)
Mäki Ira-Reetta, POM, valmentaja taso II (kenttä)
Heiskanen Anne, OR, valmentaja taso II (koulu)
Palomurto Arnika, AG, vikellysjuoksuttaja
Silvast Viivi, AG, vikellysjuoksuttaja
Palomurto Arnika, AG, vikellysohjaaja
Silvast Viivi, AG, vikellysohjaaja

 

Uudet jäsenseurat:

Kilparatsastusseura Jolly Riders ry, Jolly, Kaakkois-Suomi
 

Eroavat jäsentallit:

Hiekkalan hevostila
Puolikuun Ponitalli
Saksalan Ratsastuskeskus 

Paikalla kokouksessa olivat:

Hallitus:
Marjukka Manninen, puheenjohtaja
Kari Kallonen
Aki Karhapää  
Terhi Koipijärvi  
Osmo Metsälä  
Carina Nyholm 
Salla Varenti 

Toimisto:
Jukka Koivisto
Jutta Koivula (urheiluasiat)
Kati Hurme (viestintä)
Katri Klinga, kokouksen sihteeri

Kolme tuntia kestänyt kokous iloitsi siitä, että kilpailuja ja tapahtumia päästään todennäköisesti pian järjestämään lähes normaalisti terveysturvallisuus ja vastuullisuus huomioiden. Seuraava kokous järjestetään torstaina 20.5. Kokous jatkuu suunnittelukokouksella, jossa tarkastellaan kuluvaa vuotta ja linjataan tulevaa.