Aluekilpailuiden + alueen mestaruuskilpailuiden anominen sekä kilpailunjärjestäjäpalaveri la 5.12.

17.11.2020

Hei kilpailunjärjestäjät!

Muistattehan, että aluekilpailut ensi vuodelle on anottava marraskuun loppuun mennessä. Emme toki tiedä, millainen koronatilanne ensi vuonna on ja vaikuttaako se kilpailunjärjestämiseen, mutta tässä vaiheessa tarvitsemme kuitenkin kasata kilpailukalenterin, jota sitten toteutetaan sen mukaa mitä rajoitukset mahdollistavat. Kisat anotaan merkitsemällä Kipa2een toivottu kisapäivä sekä mahdolliset vaihtoehtoiset ajankohdat ja toiveenne esim. mestaruuksista tai muista erikoiskilpailuista. Seuratason kilpailuissa ratsastettavista mestaruuksista (aikuismestaruus, ratsastuskouluoppilaiden mestaruus) anomukset marraskuun loppuun mennessä osoitteeseen itis.hallitus@gmail.com. Kaikki ensi vuoden aluekilpailut tulisi olla anottuna marraskuun loppuun mennessä, sillä lisäyksiä ei pääsääntöisesti enää tämän jälkeen tehdä. Vain mikäli kalenterissa on hyvin tyhjä kohta (esim. ei päällekkäisiä kisoja kyseisenä viikonloppuna eikä edellisenä eikä seuraavana), on tällaisiin päivämääriin mahdollista anoa kisoja (tai jo aikaisemmin anotun kisapäivän siirtoa) vielä ensi vuoden puolella. Anomukset käsitellään jaoston kokouksissa n. kerran kuukaudessa, joten anomus tulee toimittaa itis.hallitus@gmail.com -osoitteeseen viimeistään 2 kuukautta ennen aiottua kisapäivää. Koronatilanteen näin vaatiessa siirtoja tai uusia kisapäiviä voidaan myöntää vähän sujuvamminkin, tarvittaessa yhteydenotot jaoston kilpailukalenterivastaavaan / itis.hallitus@gmail.com.

Seuratasolla ratsastettavia mestaruuskilpailuita lukuun ottamatta aluejaosto ei hallinnoi muiden seurakilpailuiden kalenteria millään tavalla ja seurat saavatkin itse lisätä kisoja kalenteriin omiin päättämiinsä kohtiin silloin kun haluavat (huomioiden kilpailusääntöjen antamat aikarajat kisakutsun julkaisemiseen). Mutta aluejaosto haluaisi muistuttaa, että myös seurakilpailuiden kohdalla on kohteliasta välttää päällekkäisiä kilpailupäiviä lähialueen muiden kilpailunjärjestäjien kanssa, sillä näin jokaiselle kisajärjestäjälle riittää osallistujia paremmin. Vaikkei kisapäivä osuisi täysin samalle päivälle (tai kilpailulaji tai -taso olisi eri), niin myös esimerkiksi lauantaina lähialueella järjestettävä kisa voi ikävästi syödä osallistujia sunnuntaina viereisessä paikassa järjestettävältä kisalta, joten tarvittaessa olkaa yhteydessä muihin lähialueenne kisajärjestäjiin ja sopikaa keskenänne miten saisitte tehtyä kaikille teille parhaan mahdollisen kisakalenterin.

Kilpailunjärjestäjille järjestetään 5.12.2020 klo 12 - n. klo 14 etäkokouksena kilpailunjärjestäjäpalaveri, jossa suunnitellaan vuoden 2021 kisakalenteri ja keskustellaan muista ajankohtaisista kilpailunjärjestämiseen liittyvistä asioista. Ks. palaverin kutsu
https://tapahtumat.ratsastus.fi/ita-suomi/kilpailunjarjestajapalaveri-ja-v-2021-aluekilpailukalenterin-suunnittelu/
ja ilmoittaidu 3.12. mennessä. Aluekilpailukalenteri käydään läpi tässä palaverissa, ja julkaistaan tapaamisen jälkeen. Toivomme, että jokaisesta aluekilpailuja järjestävästä seurasta, sekä seuroista jotka ovat anoneet seuratasolla järjestettäviä alueen mestaruuskilpailuita, on joku henkilö mukana palaverissa. Alue- ja mestaruuskilpailuiden jakamisessa ovat etusijalla ne seurat, joista on edustaja mukana palaverissa - päällekkäisyystilanteissa ne seurat, joista ei ole edustusta, joutuvat väistymään.

Vuodelle 2021 on anottavissa seuraavat mestaruus/erikoiskilpailut:

Esteratsastus
- hallimestaruus (kevät)
- Talentcup aluekarsinta (kevät)
- seurojen välinen joukkuemestaruus (syksy)
- aluemestaruus (sisältäen taitomestaruusluokan) (syksy)
- ratsastuskouluoppilaiden mestaruus seurataso (kevät tai syksy)
- aikuismestaruus seurataso (kevät tai syksy)

Kouluratsastus
- hallimestaruus (kevät)
- Talentcup aluekarsinta (kevät)
- seurojen välinen joukkuemestaruus (syksy)
- aluemestaruus (syksy)
- pararatsastajien aluemestaruus (kevät/kesä/syksy)
- ratsastuskouluoppilaiden mestaruus seurataso (kevät tai syksy)
- aikuismestaruus seurataso (kevät tai syksy)

Kenttäratsastus
- seurojen välinen joukkuemestaruus (kevät/kesä/syksy)
- aluemestaruus (kevät/kesä/syksy)