Anna von Wendt ja Sir Fashion loppukirillä kouluratsastuksen SM-voittoon

20.9.2020

Hopeaa Pilvi Tuominen – G-Renzo ja pronssia Stella Hagelstam – Franziskaner.

Anna von Wend – Sir Fashion, kuva Hanna Heinonen. 

Kouluratsastuksen Suomen mestaruuksista muodostui todellinen jännitysnäytös. Lauantain ensimmäisen osakilpailun jälkeen tilanne kärjessä oli varsin tiukka, ja sunnuntaina mitalipaikat ratsastettiin uusiksi ratkaisevassa GP vapaaohjelmassa.

Voittajakolmikkoon nousi samalla joukko uusia nimiä. Vuoden 2016 Suomen mestari, kemiönsaarelainen Anna von Wendt, pisti hienolla, uudella kilpaoriillaan Sir Fashion kaiken peliin, ja vei vapaaohjelman voitollaan Suomen mestaruuden yhteispistein 133.3.

Hopealle nousi Tammelan Pilvi Tuominen pistein 131.0. Ratsastaja nousi gp-tasolle vasta tällä kaudella G-Renzolla, jonka hän on itse kouluttanut viisivuotiaasta. Pari oli johdossa ensimmäisen osuuden jälkeen. Pronssille nousi nelinkertainen Suomen mestari, porvoolainen Stella Hagelstam, joka toi SM-areenalle juuri gp-tasolle nousseen olderburgruuna Franziskanerin.  

Anna von Wend – Sir Fashion, kuva Hanna Heinonen. 

- Ajattelin, ettei ole mitään menetettävää, vedin tänään aivan täysiä. Fasu tsemppasi hyvin! Eilen en ollut itse riittävän päättäväinen, ja suoritus jäi vähän vaisuksi, päätin että tänään ratsastan. Niin tein, ja hyvin meni, von Wendt hymyilee.

- Hevonen on hieno, näyttävä ja laadukas. Sille täytyy saada vain lisää voimaa, että saadaan virheet pois ja tekeminen varmemmaksi. Olosuhteet täällä olivat ihan huikeat, siitä kiitos Woikoskelle ja Palmbergeille.

Sir Fashion on ollut von Wendtillä puolitoista vuotta, siitä ensimmäinen vuoden Saksassa tämän valmentaja Jonny Hilberathin luona. Yhteisen kilpauransa mestarikaksikko aloitti helmikuussa. SM-kilpailussa ratsukko kilpaili kolmannen GP:nsä ja toisen GP vapaaohjelmansa. Elokuussa Von Wendt sijoittui hevosella elokuussa toiseksi Virossa Ruilan kansainvälisten kilpailujen GP vapaaohjelmassa, jossa ratkottiin  maailmancupin Keski-Euroopan liigan osakilpailu.

Sir Fashion, 14, on Rheinlandin ja Oldenburgin kantakirjoihin hyväksytty jalostusori, jonka isä on Sir Donnerhall ja emänisä Rosenkavaljer.

Pilvi Tuominen ja G-Renzo, kuva Hanna Heinonen

Pilvi Tuominen on koulutukseltaan ratsastuksenopettaja ja pitää omaa yksityistallia Tammelassa. Ratsastanut hän on jo 40 vuotta, mutta gp-kausi on ensimmäinen. Tuomista valmentaa Nina Dunder.

- Reino on erittäin luonteikas ja kuumuva, mutta siinä on paljon laatua ja karismaa, Tuominen kertoo kilpakumppanistaan, jonka kanssa yhteistä matkaa on kestänyt jo yhdeksän vuotta.

- Se käy kesällä isolla laitumella, menee puomeja ja irtohyppää, mutta sen kanssa ei ole todellakaan rentouttavaa maastoilla.  

Hagelstam toi Franziskanerin hevosen ensimmäisille gp-radoille suoraan SM-kilpailuihin.

- Muutama viikko sitten en vielä ajatellut lähteä tänne. Mutta kun ei täällä Suomessa muutakaan juuri tapahdu, ja hevonen on hirveän fiksu, rauhallinen ja yritteliäs, päätin tulla mukaan. Ajattelin, että katson päivä kerrallaan hevosen ehdoilla. Se oli eilen tosi hyvä ratsastaa, vaikka meille tulikin kalliita virheitä, tänään sitten käärittiin hihat ja käytiin tosissaan töihin. On todella palkitsevaa nostaa uusi hevonen gp-tasolle. Nyt se saa lomaa, se on tehnyt huikean kauden.

'

Stella Hagelstam – Franziskaner, kuva Hanna Heinonen.

Kouluratsastuksen Suomen mestaruus 2020
1) Anna von Wend – Sir Fashion , Björkboda Dressage 133.3
2) Pilvi Tuominen – G-Renzo, Helsingin Ratsastajat 131.0
3) Stella Hagelstam – Franziskaner, Boen Ratsastajat 130.4
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/535667