Emma Kanerva jälleen ennätykseensä maailmancupissa

11.3.2023

Kouluratsastuksen maailmancupin viimeisessä osakilpailussa s´-Hertogenboschissa saatiin jälleen erinomainen suomalaistulos, kun Emma Kanerva ja Greek Air tekivät uuden ennätyksen 79,595 prosenttia. Tulos riitti kovatasoisessa kilpailussa kuudenteen sijaan.

Emma Kanerva ja Greek Air Herningin MM-kilpailuissa 2022. Kuva Hanna Heinonen.

Kanervan edelle kisassa sijoittuivat maailmanlistan ykkönen, kolmonen, nelonen eli maailmanmestari Charlotte Fry ja Glamourdale voittivat tuloksella 86,835, Dinja van Liere ja Hermes N.O.P. olivat toinen (83,375%) ja Isabell Werth ja Emilio (82,760%) kolmas.

”Tämä oli Greekin paras rata. Se oli kuuliainen, keskittynyt ja hereillä. Koko rata oli onnistunut, se oli valpas, ja vaikka huomioikin mitä ympärillä tapahtui ja sen korvat kävivät, se oli todella kuuliainen”, Emma Kanerva totesi erittäin tyytyväisenä.

”Koko kisaviikonloppu on ollut ihan huikea. Ei paremmin olisi voinut mennä. Ja tämä oli kunnon loppu viikolle.”

Kanerva toinen gp-hevonen, Mist of Titanium teki erinomaiset tulokset sekä Grand Prix´ssä että GP vapaaohjelmassa. Ratsukko oli Grand Prix´ssä toinen tuloksella 72,565 prosenttia. Luokan voitti Charlotte Fry ja Lars van de Hoenderheide tuloksella 73,108 prosenttia. Vapaaohjelmassa tulos oli hieno 75,525 prosenttia ja ratsukko oli kolmas. Se oli hevosen ensimmäinen vapaaohjelma musiikilla kansainvälisellä GP-tasolla.

Kanerva päätähtäin on Pariisin olympialaisissa. Hän kerää tämän vuoden olympiarankingtuloksia kansainvälisistä kilpailuista, ja Suomella on myös vielä mahdollisuus joukkueena saada paikka Pariisiin kesän EM-kilpailuissa.

”Greek Air on talven aikana parantunut paljon. Oikeastaan jo MM-kisoista [viime elokuussa] lähtien. Sillä on jo rutiinia ja sillä on vahvat kisahermot.”

Greek Air kilpailee seuraavan kerran ulkokilpailuissa, joten sillä on edessä lyhyt kilpailutauko. Kanerva tähtää seuraaviin kansainvälisiin kilpailuihin kahden muun GP-hevosensa kanssa.