Hangon SeaHorse Week päättyi Bernandesin Hanko GP-voittoon

31.7.2023

Hangon SeaHorse Weekin sunnuntai-iltapäivässä kilpailtiin odotettu 140-tason Hanko Grand Prix, Presented by Port of Hanko. Kilpailu juhlisti Hangon sataman 150-vuotista taivalta täysien katsomoiden edessä. Hangon Grand Prix'n voitti José Bernardes ratsunaan Kalticretto. Hangon tunnelmallisessa kylpyläpuistossa kilpailtiin esteratsastuksessa täysien katsomoiden keskellä nyt viimeistä kertaa. Vuodesta 1997 järjestetty SeaHorse Week päättyy.

José Bernandes ja Kalticretto, kuva Susa Laine

 

Luokkavoittoon todella jännittävän ja tasaisen kahden kierroksen GP-kilpailussa ratsasti José Bernardes ratsunaan Kalticretto vain muutaman sekunnin erolla toiseksi tullutta, kaksi edellistä Hanko Grand Prix -kilpailua voittanutta Henrikki Pajulahtea ja Clara de Bergeracia. 

Portugalista Suomeen 20-vuotta sitten muuttanut José Bernardes ei ole muutamaan vuoteen päässyt kilpailemaan GP-tasolla, mutta nyt vasta 8-vuotias Kalticretto näytti kykynsä kotimaan kärkitasolla. Ratsukko päihiitti kaksinkertaisen Hanko GP-voittajan Henrikki Pajulahden.

”Hevonen oli aivan mahtava ja se hyppäsi tänää vasta toisen tämän tason luokan, se on uskomaton hevonen”, Bernardes kehui suorituksen jälkeen. Kalicrettoa on tarkoitus rauhassa kouluttaa vielä varmemmaksi korkeammalle tasolle, sen vuoksi parin viikon päästä olevat SM-kilpailut eivät kuulu vielä suunnitelmiin.

”Tamma on ostettu ajatuksella, että se pysyy meillä. Kun kilpailu-ura päättyy aikanaan, on tarkoitus astuttaa se, sillä sen suku on kiinnostava urheilun kannalta", Bernardes kertoo.

Bernardes elää hevosalalla kouluttaen hevosia ja valmentamalla ratsastajia omalla 10 hevosen tallillaan. Kalticretto on ostettu Hollannista tallilta, jossa Bernardes on ratsuttanut nuoria hevosia ja hänellä oli Hangossa myös sen veli Crumble-Retto mukana kilpailemassa. 

Hanko Grand Prix -kilpailussa kolmenneksi sijoittui Elena Merivirta ratsunaan Stella Querida, ja neljänneksi Sofia Järvenpää ja Vicky Z. 

Sunnuntain ohjelmaan mahtui kolme muutakin luokkaa. 

130-tason, Prix de Rakennus ja Saneeraus ONRE, voitti Siuntion Urheiluratsastajien Janina Kvarnström ja Heather Nova. Virheittä ja nopeimmin 120-tason Hanko Speed Race -luokan, Prix de Hangon kaupunki, ratsasti Ratsastusseura Varsan Sofia Koivuniemi ja Key Code. Aamun 110-tason luokan, Prix de Nutrolin, voiton veivät Charlotte Suonsaari ja Cristof 4 Rabbelugnin ratsastajista.

Kaikkiaan yleisöä vieraili sunnuntaina arviolta 2500, kotikatsomoissa Haven Oy:n verkkolähetystä on seurattu viikon aikana noin 20 000 kertaa. 

Hangon tunnelmallisessa kylpyläpuistossa kilpailtiin esteratsastuksessa täysien katsomoiden keskellä nyt viimeistä kertaa. Vuodesta 1997 järjestetty SeaHorse Week päättyy. 

"Tuntuu haikealta.Tämähän on ollut ihanaa. Meillä on erityinen yhteishenki keskenämme, yleisö Hangossa on mahtavaa, kilpailupaikka upea ja olemme pystyneet toteuttamaan kilpailijoille ikimuistoisia hetkiä täällä lehmusten keskellä", kilpailunjohtaja Mia Maukonen summaa. 

Sydämellinen kiitos kaikille vuosien varrella mukana olleille.