Hevosalan arvonlisäverotusta on virtaviivaistettu – suurin anti ratsastuskoulutoimintaan

5.7.2023

Verohallinto on julkaissut päivitetyn ohjeen hevosalan arvonlisäverotuksesta 3. heinäkuuta 2023. Päivitetty ohje vähentää epäselvyyksiä, jotka ovat puhuttaneet hevosalan yrittäjiä viime aikoina. Ratsastajainliiton toimeksiannosta lakitoimisto BOWA Legal Oy työskenteli lähes vuoden ajan yhdessä Verohallinnon kanssa hevosalan arvonlisäverotuksen ohjeistuksen selkeyttämiseksi.

Kuvituskuva Hanna Heinonen.

 

Hevosala on ollut viime aikoina verohallinnon erityistarkastusten kohteena, mikä on herättänyt keskustelua epäselvyyksistä verotuskäsittelyssä. BOWAn osakas Paula Bock ja lakimies ja SRL:n hallituksen jäsen Valtteri Gundersby työskentelivät lähes vuoden ajan verohallinnon kanssa vaikuttaakseen hevosalan arvonlisäverotusta koskevaan ohjeistukseen ja verotuskäytännön yhtenäistämiseen.

Ohjeeseen tehtiin muutoksia ja täsmennyksiä erityisesti palveluita koskevaan 5. lukuun.

”Suurin anti on, että ratsastuskoulutoimintaan ja siihen liittyviin tulkintoihin saatiin selkeyttä. Yksityistuntien osalta verohallinto ei suostunut käsitystään muutamaan, mutta muuten saatiin toivottuja selkeytyksiä”, sanoo Valtteri Gundrsby.
 

Verottajan päivitys hevosalan arvonlisävero-ohjeen: LINKKI
BOWA Oyn ohjeistus: LINKKI

BOWA on yksi Ratsastajainliiton yhteistyökumppaneista ja tarjoaa lakineuvontaa jäsentallien, jäsenseurojen sekä seurojen SRL-jäsenten hevosjuridiikkaa koskeviin kysymyksiin.

Tutustu SRL-jäsenten lakineuvontaan: LINKKI