Hevosalan palveluista tukea sosiaali- ja terveyssektorin tarpeisiin, seminaari Helsingissä to 8.2.

5.2.2018

Tiedote: Hippolis

Hevos-, sosiaali- ja terveysalan yhteistyöllä yritystoimintaa, kuntoutusta ja hyvinvointia
- seminaari 8.2.2018 klo 9.15 - 15 Pääpostin auditorio, Helsinki

Hevosalan palveluista tukea sosiaali- ja terveyssektorin tarpeisiin
– kokemuksia ja keskustelua palvelujen tuottajien ja tarjoajien näkökulmista

Hevonen on valjastettu nyt modernimmin kuin koskaan - ihmisen hyvinvoinnin eteen. Hevosavusteisia menetelmiä ja palveluita käytetään menestyksekkäästi niin henkisen kuin fyysisenkin hyvinvoinnin edistämiseen lasten ja nuorten tunnetaitokasvatuksesta ratsastus- ja psykoterapiaan.

Hevos-, sosiaali- ja terveysala – yhteistyöllä yritystoimintaa, kuntoutusta ja hyvinvointia-seminaari 8.2. Helsingissä pitää sisällään useita puheenvuoroja hevostoiminnan vaikuttavuudesta, henkisestä ja fyysisestä kuntoutuksesta, yhteistyöstä ja sen kehittämisestä. Ohjelmassa on katsaus ajankohtaiseen tutkimustietoon hevosten hyödyntämisestä kuntoutuksessa sekä käytännön esimerkkejä. Alustajina toimivat muun muassa Eeva Aartolahti/Jyväskylän Yliopisto, Ritva Mickelsson/Espoon kaupunki, Margit Rajahalme/SOS-lapsikylä ja Terhi Purola/HUS.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) yksikössä Lohjalla kolme ratsastusterapeuttia ja neljä terapiahevosta mahdollistavat monenikäisten potilaiden pääsyn psykiatriseen ratsastusterapiaan. Lohjan HUS pykiatrian ratsastusterapiayksikkö tarjoaa ainoana Suomessa psykoterapeuttisella painotuksella hevosavusteista terapiaa ja kuntoutusta osana julkista terveydenhuoltoa.

Hevonen vaistoaa tunnetiloja ja toimii ihmisen mielen peilinä myös vaikeita asioita käsiteltäessä.

- Talliympäristön virikkeellisyys ja vuorovaikutus hevosen kanssa parantavat potilaiden itseluottamusta ja ihmissuhdetaitoja. Potilaat oppivat hevostoiminnan kautta ymmärtämään tunteita, jotka ovat usein masennuksenkin takana, toimintaterapeutti Terhi Purola HUS:sta kuvaa.

- Hevonen ylittää toimialarajoja. Tavoitteena on herättää keskustelua hevostalouden tuomista mahdollisuuksista sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan yhteistyöhön, Anne Laitinen Uudistuva hevostalous -hankkeesta kertoo.

Uudistuva hevostalous-hankkeen järjestämä maksuton tilaisuus soveltuu sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan toimijoille, hevosavusteisten palveluiden tuottajille ja muille kiinnostuneille. Ajankohta on 8. helmikuuta ja paikkana Helsinki, Pääpostin auditorio.

Tilaisuutta voi seurata myös live-lähetyksenä verkon kautta ja jälkikäteen videotalleina. Järjestäjänä on HAMKin, Hippoliksen ja Luken Uudistuva hevostalous –tiedonvälitys- ja yhteistyöhanke.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset www.hippolis.fi/uusihevostalous


Hevos-, sosiaali- ja terveysala – yhteistyöllä yritystoimintaa, kuntoutusta ja hyvinvointia
To 8.2. klo 9.15 – 15.00
Paikka: Pääpostin auditorio, Helsinki, os. Mannerheiminaukio 1 C
Ohjelma

Live-lähetys https://www.periscope.tv/uusihevostalous/
Tallenteet Uudistuva hevostalous-YouTube-kanava

Uudistuva hevostalous-hankkeen toteutuksesta vastaa Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) yhteistyössä Luken ja Hippoliksen kanssa. Hanke on saanut rahoitusta EU:n maaseuturahastosta/ Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma (2014-20).