Hevosavusteisen ohjaajan nimikkeestä suojattu
27.2.2020
Hevosavusteisen toiminnan ohjaajan nimike, HAT-ohjaaja®, myönnetään opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet ammatillisen täydennyskoulutuksen Hevosopistolla.
Tiedote: Hevosopisto, kuva SRL Hanna Heinonen
Hevosavusteisen toiminnan ohjaajan nimike, HAT-ohjaaja®, myönnetään opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet ammatillisen täydennyskoulutuksen Hevosopistolla.
Koulutusnimike myönnetään hevosavusteisen toiminnan (HAT) ja hevosavusteisen sosiaalipedagogiikan (HASP) opintojen suorittamisesta, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan koulutuksen suorittaneille tai hevosavusteisen palveluiden ammattitutkinnon tehneille, jos opintoihin on sisältynyt hevosavusteisen toiminnan tutkinnon osat.
“Meillä on pitkään jatkunut hevosavusteinen koulutus eri muodoissa. Koulutuksen käyneet haluavat saada hankkimalleen ammattitaidolle statuksen ja markkina-arvoa. Sosiaalipedagogisen hevostoimintayhdistyksen hallinnoimaa spht-ohjaaja nimikettä on voinut hakea vain osa meidän koulutuksemme käyneistä, mutta suuri osa on jäänyt ilman minkäänlaista nimikettä”, Hevosopiston opettaja Leena Kalalahti taustoittaa.
Hevosopisto toteuttaa sosiaalipedagogisen hevostoiminnan koulutusta Hämeen Ammattikorkeakoulun kanssa. Hevosavusteinen ammattitutkinto, HAT ja HASP puolestaan toteutetaan Hevosopiston koulutuksina.
Hevosopiston nimike, Hevosavusteisen toiminnan ohjaaja, HAT-ohjaaja, myönnetään jatkossa automaattisesti kaikille tutkinnon suorittaneille ilman erillistä anomista ja HAT-ohjaajalla on oikeus käyttää logoa markkinoinnissa.
Suorittamalla Hevosopistolla jonkin seuraavista koulutuksista on oikeutettu käyttämään nimikettä:
- HAT ja HASP-koulutukset (yhteensä 25 opintopistettä)
- Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan koulutus (25 opintopistettä)
- Suorittamalla ammattitutkinto hevosavusteisista palveluista (hevosavusteisten palvelujen tuotteistaminen 40 osaamispistettä ja hevosen kouluttaminen hevosavusteiseen toimintaan 40 osaamispistettä)
Missä työskennellä?
HAT-ohjaajat työskentelevät joko itsenäisinä yrittäjinä hevosavusteisia palveluja tuottavissa hevosalan yrityksissä. Koulutuksen saaneet voivat käyttää hevosavusteista työskentelyä osana omaa ammattiaan esimerkiksi terapeuttina, sosiaali- tai mielenterveystyössä tai erilaisissa palveluyksiköissä, joiden asiakkaana ovat esimerkiksi kehitysvammaiset ja vanhukset.
Jo koulutuksen suorittaneet voivat hakea nimikettä ottamalla yhteyttä leena.kalalahti@hevosopisto.fi.
Esitä vapaamuotoisessa hakemuksessa todistukset käydyistä opinnoista.
Lisätietoja
Leena Kalalahti
leena.kalalahti@hevosopisto.fi
040 456 6203
Hevosavusteinen sosiaalipedagogiikka (HASP): on suunnattu heille, joilla on kiinnostusta käyttää sote- tai opetusalan työssä hevosavusteista toimintaa ja saada työhönsä sosiaalipedagogista otetta ja keinoja asiakastyöhön.
Hevosavusteinen toiminta (HAT): Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalalla ja opetusalalla toimiville sekä hevosalan yrittäjille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa erilaisten erityisryhmien saataville.
Sosiaalipedagoginen hevostoiminta: Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on sosiaalisen kuntoutuksen muoto, joka on aikuisten ohjaamaa ja ennalta suunniteltua. Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan lähtökohtana on ihmisen ja hevosen vuorovaikutus sekä yhteisö, jossa toiminta tapahtuu.
Uutiset
- 15.7.2025Valjakkoajon Nordic Masters Driving Ypäjän Hevosopistolla – mukana 38 kansainvälistä valjakkoa
- 15.7.2025Kouluratsastuksen Pohjola-finalistit selvillä
- 15.7.2025Annina Nordströmin Fuzhou läpi eläinlääkärintarkastuksesta – ratsukko kilpailee ensimmäisen EM-ratansa huomenna La Coruñassa
- 14.7.2025Askellajiratsastuksen SM - finaalipäivän palkintohuumaa Ypäjällä!
- 13.7.2025Elli Viitala ja Woodcroft Rockstar Pohjola Tourin viimeisen osakilpailun voittoon
- 13.7.2025Ikäluokkien esteratsastuksen EM-kilpailut Riesenbeck – Nita Tolonen lapsiratsastajien henkilökohtaisessa finaalissa
- 13.7.2025Askellajiratsastuksen SM - Lauantaina mitaleita jaettiin töltissä, ryhmäluokissa ja passissa
- 13.7.2025Anniina Kolun ja Ghanan finaalipaikka kouluratsastuksen ikäluokkien EM-kilpailuissa jäi pienestä kiinni
- 12.7.2025Hugo Kogelnig ja Vermont 2 esteratsastuksen ikäluokkien EM-kilpailuissa junioreiden henkilökohtaisen finaalin kahdeksanneksi
- 12.7.2025Tyylipassiluokka käynnisti askellajiratsastuksen SM-kilpailun