HIHS 2023 - Linda Numminen on Amateur Champion 2023

20.10.2023

Jo alkukaudesta alkanut, koko Suomen laajuinen Amateur Tour huipentui perjantaina Jäähallissa Amateur Tour Finaaliin. Kaksitoista parasta ratsukkoa kahdesta karsintakilpailusta kilpaili voitosta omalla tasollaan 85, 95 ja 105 cm korkeuksilla. Finaalin voittajaksi ratsasti 26-vuotias Linda Numminen. Ratsunaan hänellä oli Gavin, ja ratsastaja edustaa Fox Riders -seuraa.

Amateur Tourin finaali 2023. Kuvat Hanna Heinonen.

 

”Ihan superhyvät fiilikset, ihan uskomaton olo. En ihan uskaltanut odottaa voittoa, vaikka ensimmäinen ja toinen päivä menivät todella hyvin. Ihan mielettömältä tuntuu”, toteaa onnellinen voittaja.

 

Linda Numminen ja Gavin.

 

”Tavoitteet tulevaisuuteen ovat aivan auki. Ihan alkuun hevonen pitää saada hyppylomalle, ja ottaa ihan rennosti pari kuukautta. Sitten keväästä lähdetään rakentamaan tulevaa kautta.”

Maija Lempinen ja Ohana Dominall Dash 32 C. 

 

Amateur Tour Pony Champion on lapinkyläläinen Maija Lempinen, 14 ja Ohana Dominall Dash 32 C.

”Oikein hyvä fiilis, poni tuntui radalla hyvältä. Amateur Tourilla voitto oli tavoitteena, mutten silti olisi uskonut, että voitan! Ponini on rehellinen ja hyppää aina, se on sellainen herkkis. Iso yleisö ei vaikuttanut suoritukseen, aika rennosti saimme silti mennä”, kertoo ponivoittaja.

”Ensi kauden suunnitelmissa on hakea rentoja ja hyviä ratoja sekä hakea hyvää fiilistä. Ponicup-sarjaa kilpaillaan ja koitetaan taas saada paikka Horse Show’hun.” 

 

Aino Kähkönen ja King Imp. 

 

Amateur Tour Style Champion on espoolainen Aino Kähkönen, 19 ja King Imp. Ratsukko valittiin siis tyyliarvostelun parhaaksi hienolla tuloksella 8.9 pistettä.

"Uskomattomat ja tosi hyvät fiilikset. Hevonen on ollut koko kauden todella hyvä ratsastaa. Huippu kokemus! Me luotetaan toisiimme tosi hyvin, meidän yhteistyömme on parasta mahdollista”, hymyilee Aino Kähkönen.
 

Helsinki Horse Show 2023  
Amateur Tour Champion - Linda Numminen & Gavin
Amateur Tour Style Champion - Aino Kähkönen & King Imp
Amateur Tour Pony Champion - Maija Lempinen & Ohana Dominall Dash 32 C

Helsingin Jäähalli 20.10.
Kansallinen esteratsastus 

Amateur Tour Top 12 Finaali 85 cm presented by Hevoset-messut, taitoarvostelu. Lähti 4 sijoittui 1.
1) Aino Kähkönen - King Imp, Ratsastusseura Primus Ry 8.90
Täydet tulokset: https://www.longinestiming.com/equestrian/2023/helsinki-international-horse-show-helsinki/resultlist_N20A.html

Amateur Tour Top 12 Finaali 95 / 105 cm presented by Hevoset-messut, välitön uusinta. Lähti 8, sijoittui 2.
1) Linda Numminen - Gavin, Fox Riders Ry 0/33,05, 2) Lotta Nordman - Herena, Ratsastusseura Aino Ry 0/33,52
Täydet tulokset: https://www.longinestiming.com/equestrian/2023/helsinki-international-horse-show-helsinki/resultlist_N20B.html