Joanna Robinson voitti 3* Grand Prix´n ja kisakentille palannut Terhi Stegars toinen

3.11.2023

Suomalaiset kouluratsastaja Joanna Robinson ja Terhi Stegars ottivat kaksoisvoiton Motesicessä, Slovakiassa kolmen tähden Grand Prix´ssä. Iso-Britanniassa asuva Robinson teki Diegolla tuloksen 69,435 prosenttia ja ensimmäiseen kilpailuunsa lähes viiteen vuoteen osallistunut Terhi Stegars ja ori Bartlgut´s Quadrofilius 68,304 prosenttia. Keski-Euroopan liigan maailmancupin karsintaluokassa Grand Prix´ssä, Robinsonin suoritus hylättiin Glamouralinella suorituksen jälkeen kyljestä löytyneen ihorikon johdosta.

Joanna Robinson (vas.) ja Terhi Stegars. Kuvat Tanja Takkula.

 

Robinson oli ihan tyytyväinen molempiin hevosiinsa, vaikka molempien suorituksiin mahtuikin virheitä.

”Välillä potkin itseäni siitä, että olisin voinut olla paremmin hereillä radalla. Radoissa oli myös sujuvia kohtia. Diego ei ole käynyt radalla muutamaan kuukauteen ja se oli karsinassa jo vähän vekkulin oloinen. Peruutus ei ollut suora, eivätkä piaffe ja passage niin hyviä. Laukkaohjelma oli kuitenkin suhteellisen sujuva. Nälkä jäi”, toteaa Alankomaissa asuva Joanna Robinson.

”Glamouraline tuntui paremmalta ja odotin jo innolla radalta poistuessani, millaiset pisteet saisin. Sillä oli kisapaikalla ihottumaa kaulassa, ja voi olla, että kyljessäkin on ollut joku näppylä, joka on auennut. Harmittavaa, sillä radassa oli paljon hyvää.”

”Tämä oli ensimmäinen kilpailuni ylipäätään sitten vuoden 2019 EM-kisojen”, kertoo yhteensä seitsemässä arvokilpailussa MM-, EM- ja maailmancupin finaalitasolla kilpaillut Terhi Stegars.

Ratsuttajana työskentelevä Stegars muutti viitisen kuukautta sitten uuteen työpaikkaansa Gestüt Bartlgutiin Itävaltaan, jossa hänellä on käytössä useita GP-tason ratsuja. Quadrofilius valikoitui nyt mukaan ensimmäiseen kilpailuun, jossa Stegars haki tarvittavaa karsintatulosta joulukuun ”kotikilpailuun”, CDI4* Salzburgiin.

”Quadrofilius on kiva, urhea hevonen, joka on iso ja pitkä, mutta erittäin herkkä avuille. Se on kovin yritteliäs ja miellyttävä ori, se taistelee minun kanssani, ei minua vastaan.”

GP-rata oli hevoselle vasta toinen, ja Stegarsin kanssa ensimmäinen yhteinen. Lauantaina Stegarsilla ja Robinsonilla Diegon kanssa on vuorossa Grand Prix Special.

”Aika sulava rata oli, ja se reagoi mukavasti radalla. Monet asiat pystymme kuitenkin tekemään paljon paremmin. Tämä on vasta alkua.”

Stegars on perheineen viihtynyt hyvin uudessa kodissaan Itävallassa. Jatkosuunnitelmiin vaikuttaa paljon se, miten Stegarsin urheilu-ura käynnistyy uudelleen. Viimeiset neljä vuotta hän on ratsuttanut hevosia kuitenkaan kilpailematta niillä.

Terhi Stegars (vas.), Joanna Robinson ja Judith Sarda Mae.

”Nyt on hirveän kiva olla takaisin maisemissa. Nyt kun lapseni on isompi, voin paremmalla omallatunnolla lähteä kilpailuihin. Viime vuodet ovat menneet enemmän perheen parissa. Olenkin ajatellut, että jos en nyt käynnistä uudelleen kisauraani, en ehkä enää koskaan palaa kisoihin.”

Kilpaileminen Motesicessä on tuntunut erityisen mukavalta, koska siellä kilpailevat myös Stegarsin aiemmat valmennettavat Jonna Aaltonen ja Joanna Robinson. Pararatsastajat aloittavat luokkansa perjantaina iltapäivällä.

Perjantaina Keski-Euroopan liigan maailmancupin karsintaluokassa, Grand Prix´ssä, Robinsonin suoritus hylättiin Glamouralinella hevosen kyljestä löytyneen ihorikon vuoksi.
 

Kansainvälinen kouluratsastus, tulokset 3.11.
CDI3* Motesice, Slovakia

Grand Prix, lähti 9, sijoittui 8
1) Joanna Robinson / Diego 471, FIN 69,435 %
2) Terhi Stegars / Bartlgut´s Quadrofilius, FIN 68,304 %
3) Judith Sarda Mae / Don Primus, ESP 68,239 %

Täydet tulokset: https://livejumping.com/ap/event/9515/competition/139801

Lisätty Joanna Robinsonin kommentit 3.11. klo 16.25