Jone Illi ja Eolita L uusivat mestaruutensa lapsiratsastajien SM-esteillä

29.8.2020

Lauantaina PowerParkissa hypättiin lapsiratsastajien kolmannet, ratkaisevat finaalikilpailut ja jaettiin SM-mitalit. Hopeaa ja pronssia siskoksille Peppilotta ja Linda Keinänen.

Jone Illi ja Eolita L SM-radan jälkeen, kuva Hanna Heinonen.

Lapsiratsastajien Suomen mestaruuden voitti suvereenein ottein kilpailua alusta saakka johtanut Jone Illi tammalla Eolita L. Ratsukolla on lapsien SM-kultaa myös viime vuodelta. Eolita L, 11, ei pudottanut puomiakaan kilpailun aikana.

– Kilpailu alkoi niin hyvin, että minulla oli itsevarma fiilis koko kisan ajan. Eolitalla on hyvä laukka, sen kanssa pääsee rennosti ja sujuvasti esteelle, ja se auttaa ja pelastaa oikeasti, jos on tiukka paikka. Ennen menomme oli epätasaisempaa, mutta nyt yhteistyömme on alkanut sujua, Illi kertoo.

Illiä valmentaa Kari Nevala, ja kisapaikalla tukena oli myös Suomen edustusmaajoukkueen valmentaja Ad van de Wetering Hollannista.  

- Jone on äärettömän lahjakas ja taitava ratsastaja, toteuttaa radalla juuri sen mitä on sovittu, hänellä on myös todella hyvät kilpailuhermot. Hevonen ei ole lainkaan niin simppeli, kuin päälle näyttää, hän on tehnyt sen kanssa erittäin hyvää työtä, van de Wetering kiittää.

Jone Illi ja Eolita L viimeisellä SM-esteellä, kuva Hanna Heinonen.

Karijokelainen Illi, 13, edustaa Myrkyn Yksityisratsastajia. Vanhemmilla, Sanna ja Jukka Illillä, on oma ratsastuskoulu, Suupohjan Ratsutalli, ja myös pikkusisko Sani kilpailee esteratsastuksessa.


Peppilotta ja Solbackas C'est Comme Ca, kuva Sonja Holma

Hopea ja pronssi matkasivat Lietoon Keinäsen perheelle. Peppilotta, 13, päihitti sisarensa ja Lindan, 14, vain puolellatoista pisteellä. Molemmat saivat lauantaina viimeisellä kierroksella yhden pudotuksen.  

Peppilotta on tyytyväinen tulokseensa hevosellaan Solbackas C'est Comme Ca.

– Hevoseni on tosi kiltti ja varovainen. Lähdin kilpailuihin tavoitteella, että pääsen kaikki radat nollalla ja hyvällä fiiliksellä. Siskoni kyllä kysyi minulta viimeisen radan jälkeen, mikset ottanut kahta puomia, Peppilotta hymyilee.

Linda Keinänen – Tuxpan LS, kuva Hanna Heinonen.

Molempia tyttöjä valmentaa äiti Taru Keinäsen ohella  Madis Morna, jonka hevosella Tuxpan Ls Linda ratsasti SM-kilpailut.

–  Omasta hevosestani tuli esteillä epävarma, ja Madis sanoi, että voin ottaa hänen hevosensa, joka on meillä kotona tallissa. Nämä kilpailut olivat ensimmäiseni sen kanssa, ja tavoitteena oli ihan vain, että pääsisimme radat läpi, Linda kertoo yllätyspronssistaan.

Molemmat tytöt edustavat Kaarinan Kenttäratsastajia. Vanhemmilla on Liedossa oma yksityistalli ”Tarun ja Kimin talli”. Perheen seitsemästä sisaruksesta yksi on poika, ja ainoa, joka ei ratsasta. Äiti Taru on kilpaillut aktiivisesti esteratsastuksessa. Myös isosiskot Jenna Yrjövuori ja Janina Keinänen ovat saavuttaneet estemenestystä ja SM-mitaleita.


Peppilotta Keinänen, Jone Illi ja Linda Keinänen, esteratsastuksen SM 2020, kuva SRL Hanna Heinonen

Lapsiratsastajien Suomen mestaruus 2020

1) Jone Illi – Eolita L, Myrkyn Yksityisratsastajat, 0,5
2) Peppilotta Keinänen – Solbackas C'est Comme Ca, Kaarinan Kenttäratsastajat, 7,0
3) Linda Keinänen – Tuxpan Ls, Kaarinan Kenttäratsastajat, 8,5
Täydet SM-tulokset: https://equipe-online.s3.amazonaws.com/assets/160597/original.pdf
Luokkatulos, lauantain 3. osakilpailu, 120 + 125 cm, kaksi kierrosta: https://online.equipe.com/fi/class_sections/523610

Suomen mestarit 2020, kuva Hanna Heinonen.

AIKATAULUT
Avoin Suomen mestaruus hypätään alustavan aikataulun mukaan sunnuntaina klo 14 alkaen. Nuorten 3. osakilpailu käynnistyy klo 12.15 ja junioreiden klo 15.30.
Tarkemmat aikataulut: https://online.equipe.com/fi/competitions/37991

YLEISÖ

Yleisölle pääsyliput, alle 10-vuotiailla ilmainen pääsy.  Lisätietoa: http://www.fihs.fi/pphs/

TELEVISIOINTI

Havenin ja SRL:n livelähetys paikan päältä livenä lauantaina ja sunnuntaina: http://www.haven.fi/live/
Taltiointi näkyy myös Ruutu Plus -kanavalla: https://www.ruutu.fi/plus

Avoin Suomen mestaruus hypätään alustavan aikataulun mukaan sunnuntaina klo 14 alkaen ja nuorten 3. osakilpailu käynnistyy klo 12.15.