Jone Illi ja FWB-ruuna Celtas Quillian aloittivat CHIO Aachenissa

30.6.2023

Junioreiden Euroopan mestari Jone Illi sai kutsun kilpailemaan legendaariseen CHIO Aacheniin nuorten ratsastajien luokkia. Jone hyppää Aachenissa Celtas Quillianilla tamma Eolita L:n valmistautuessa junioreiden EM-kilpailuihin 10.-16.7. Gorla Minoressa, Italiassa. Jone ja Celtas Quillian olivat kuudes ensimmäisessä 135 cm aikaratsastusluokassa.

Jone Illi ja Celtas Quillan. Kuva Anna Granberg.

 

”Oli kyllä hieno fiilis mennä radalle. Täällä on hieno areena, ja pääsi hyppäämään Rolex-esteen. Haluan kyllä jatkossakin kilpailla täällä”, kuvaili Jone Illi tunnelmiaan.

Vasta 9-vuotias FWB-ruuna Celtas Quillian nautti huikean isosta ruohoareenasta, massiivisista katsomoista ja kovimmasta kansainvälisestä ilmapiiristä. Anja Lönnholzin kasvatti ja Hestend Oy:n omistama ruuna hyppäsi virheettömän radan.

”Sillä ei ollut mitään ongelmaa, se oli ihan oma itsensä, ei kytännyt, ei jännittynyt, se hyppäsi ihan mahtavasti,” kuvailee Jone.

Voitto meni britti Sienna Charlesille Valkiry de Zancella, toinen oli Evelyne Putters ja Eye of the Tiger ja kolmas Thibault Philippaerts ja Pompidou van het Kuilenhof. Nuorten luokassa kilpailee 20 ikäryhmän kärkinimeä.

”Rata ei ollut minulta paras, olisin voinut ratsastaa paremmin. Tuli pari huonoa lähestymistä, ja yhdessä kaarteessa liukastuttiin, vaikka meillä oli hyvät hokit. Yöllä oli satanut, ja rata oli vielä liukas. En ole tyytyväinen itseeni. Onneksi on sunnuntaina vielä toinen rata.”

Nuoret hyppäävät sunnuntaiaamuna 140 cm uusintaluokan. Jone ehtii nyt pitkästä aikaa yhden hevosen kanssa kilpaillessaan seurata kisoja ja nauttia fiiliksestä yhdessä äitinsä Sanna Illin kanssa. Jone harkitsi seuraavansa kouluratsastusta, sillä Emma Kanerva on Aachenissa kahden hevosensa kanssa. Isä Jukka on pikkusisko Sanin kanssa Drammenissa lapsiratsastajien Pohjoismaisen ja Baltian mestaruuskilpailuissa.

Viiden tähden Nations Cupin voitti torstai-iltana Sveitsi, Iso-Britannia oli toinen ja Belgia kolmas. Yksi maailman kovimmista kilpailuista, Rolex Grand Prix, hypätään Aachenissa sunnutaina iltapäivällä.

Kouluratsastaja Emma Kanerva kilpailee Aachenissa 5* ja 4*-tasolla Greek Airilla ja Mist of Titaniumilla. Koulukilpailussa on myös suomalaistuomari Maria Colliander.

 

Seuraa Jonea, Emmaa ja kisaa ClipMyHorse.TV:stä: https://www.clipmyhorse.tv/en_EU/onair
Lähtölistat ja tulokset: https://resulting.chioaachen.de/