Kanerva ja Mist of Titanium kuudes Hagenin GP´ssä – Österholm vetäytyi kisasta

20.4.2023

Emma Kanerva lähtee Hagenin neljän tähden kilpailussa kahdella hevosellaan, Mist of Titaniumilla ja Greek Airilla. Kanerva aloitti tänään Mist of Titaniumilla ja sijoittui kuudenneksi tuloksella 71,956 prosenttia. Suomessa syntynyt Riverbank Horses -kasvatti teki tasaisen varman ohjelman, jossa oli paljon kaseja. Vain vaihdoissa joka askeleella tuli pieni virhe. Ratsukko jatkaa lauantain kisattavaan Grand Prix Specialiin.

Arkistokuvassa Emma Kanerva ja Mist of Titanium.

 

Myös Yvonne Österholm ja Ironman H olivat jo kisapaikallakin, mutta joutuivat vetäytymään kilpailusta pienessä tapaturmassa tulleen naarmun vuoksi. Österholm talutti Ironmania tänään aamuverryttelyn jälkeen takaisin tallia kohti, kun jyrkässä ja liukkaassa alamäessä irti oleva koira yllätti ja säikähdytti oriin. Österholm joutui pidättämään hevostaan voimakkaammin, jotta se ei liukastuisi mäessä.

”Tallissa huomasin, että hevosen suupieleen oli tullut tuosta tapahtumasta pieni naarmu, joka ei vuotanut verta. En kuitenkaan halunnut sen vuoksi startata. Ilmoitin asiasta eläinlääkärille, sillä hevonen oli jo läpäissyt eläinlääkäritarkastuksen. Eläinlääkäri sanoi minulle, että ”Good Horsemanship”,” Yvonne Österholm kertoi kotimatkaltaan.

Österholm keskusteli asiasta myös maajoukkuejohtaja Rien van der Schaftin kanssa, joka tuki Österholmin päätöstä. Kumpikaan ei halunnut riskeerata hevosen hyvinvointia, vaikka naarmusta ei vuotanut verta.

”Hevonen on tehnyt neljä hyvää starttia kansainvälisellä tasolla tällä kaudella. Tästä tuli nyt kallis treenimatka. Positiivista oli se, että Ironman ei ollut kisapaikalla moksiskaan mistään. Ensimmäisissä kisoissa se oli vähän jäykkä, Ypäjällä jo parempi, ja nyt kuin kotonaan. Olisin voinut mennä sillä radalle jo ensimmäisenä päivänä. Ja se nukkui tallissa maaten, söi ja joi hyvin.”

Österholm ei ole vielä päättänyt jatkosuunnitelmistaan, erityisesti, kun Hagenin kisasuoritukset jäivät nyt väliin. Niistä hän päättää myöhemmin.

Hagenissa Emma Kanerva starttaa huomenna toisessa 4* Grand Prix´ssä, nyt ulkokautensa aloittavalla arvokisaratsullaan Greek Airilla. Kanervan ja Greekin luokan alkamisaika on klo 12.40. Luokaa voi seurata ClipMyHorse.TV:n nettistriimiltä.

 

Kansainväliset kouluratsastustulokset
20.4. CDI4* Hagen, Saksa

Grand Prix, lähti 22, sijoittui 10
1) Sönke Rothenberger – Fendi, GER 77,152 %
2) Nanna Skodborg Merrald – Blue Hors St. Schufro, DEN 75,848%
3) Patrik Kittel – Forever Young HRH, SWE 75,674%
…6) Emma Kanerva – Mist of Titanium, FIN 71,956%
Täydet tulokset: LINKKI