Kouluratsastuksen Pohjola Grand Tour käynnistyi – Hyvinkäällä mentiin Emmi Salmisen ja St’ Ophirin tahdissa

27.5.2023

Kouluratsastuksen kansallinen pääkilpailusarja Pohjola Tour käynnistyi Hyvinkäällä Stable Novassa Dressage Team Traversin järjestämistä kevätkilpailuista. Pohjola Grand Tourilla ensimmäisen osakilpailun Intermediate A-tasolla voittivat Helsingin Ratsastajien Emmi Salminen ja St’ Ophir.

Pääkuvassa Emmi Salminen ja St' Ophir. Kuvat Iita-Maria Ahtiainen

 

Pohjola Grand Tourin voitti 23-vuotias helsinkiläinen Emmi Salminen. Voitostaan yllättynyt Pohjola Grand Tourin ensikertalainen iloitsi onnistunutta suoritusta.

”En osannut yhtään odottaa voittoa, kilpailu oli kovatasoinen, tämä on kuitenkin minulle uusi kilpailusarja ja aika uusi taso.”

U25-ratsastajana Salmisella on kauden päätähtäimenä PM-kilpailut, mutta ratsukko aikoo jatkaa myös Pohjola Grand Tourin kiertämistä.

Salmisen hevonen, 15-vuotias St’ Ophir on iso persoona, joka tekee aina suorituksissa parhaansa.

”Ofi on kovapäinen kuuma-Kalle, mutta se tekee silti sille annetut tehtävät innoissaan ja täydellä panoksella. Treenin vastapainona sen suosikkiasia on nautiskella pihalla tuoretta ruohoa, varsinkin näin keväisin.”

 

Pauliina Palos ja Flame Hill's Romero. Kuvassa mukana Pauliinan hevosenhoitaja

 

Toiseksi Pohjola Grand Tourilla tuli järjestäjäseura Dressage Team Traversin tuusulalainen Pauliina Palos Flame Hill’s Romerolla.

”Tehtiin aika iso hyppäys tähän tasoon, hevonen on vasta 8-vuotias. Olen tosi tyytyväinen suoritukseen. Flame Hill’s Romero on ollut minulla sen syntymästä lähtien, se on minulle läpikotaisin tuttu”, Palos kertoo.

 

Elli Tuominen ja Woodcroft Rockstar.

 

Kolmanneksi Pohjola Grand Tourilla ratsasti kuortanelainen Elli Tuominen Woodcroft Rockstarilla. Kilpailutaukoakin pitänyt Tuominen kehui kilpailun järjestelyitä.

”Sijoitus on aina sijoitus, olisin voinut ratsastaa vähän paremmin. Tämän kauden isoin tavoite on voittaa kilpailujännitys, siihen tämä Pohjola-kilpailusarja on hyvä, kun eri tasoilla on mahdollista saada kokemusta näin isoista puitteista. Pohjola-finaali on myös aina upea tapahtuma. Urheilullisesti kilpailukauden tähtäimessä on mennä elokuussa SM-kilpailut.”

 

Stella Hagelstam ja Hagels DeBeers

 

Pohjola Small Tourin vei nimiinsä kilpailutauolta perheenlisäyksen jälkeen palannut kuusinkertainen SM-kultamitalisti Stella Hagelstam 10-vuotiaalla omakasvatilla, FWB-orilla Hagels DeBeers. Vaasalainen Sophia Backlund-Malakouti tuli luokassa toiseksi hevosellaan Pippi, ja Ilolalainen Susanna Hyypiä Ivemmolla kolmanneksi.

”Kilpaileminen ja siitä tuleva fiilis on aina parasta, tällä tasolla en ole vielä startannut vauvatauon jäljiltä. EM-kisat ovat meillä päätavoite GP-hevoseni kanssa, jos aikaa jää on suunnitteilla mennä lisäksi nuorten hevosten luokkia”, Hagelstam pohti tulevan kesän suunnitelmia.

Hagelstamin ratsu 10-vuotias Hagels DeBeers on suuri ja näyttävä tumma ori.

”Hagels DeBeers on iso ja kiltti hevonen, se on 7-vuotiscupin voittaja, josta olen toivonut itselleni GP-hevosta. GP-liikkeet ovat sille vielä aika vaikeita, ja ajattelin että otan sen nyt mukaan tähän Pohjola Small Touriin, että muistuisi molemmille mieleen millaista on olla valkoisten aitojen sisällä – ja hyvinhän näytti muistuvan”, Hagelstam iloitsee.

 

Dressage Team Travers valitsi talkoovoimistaan palkittaviksi Sari Ukkosen (vas) sekä Susanna Pullan

 

Helsinki International Horse Show ja Suomen Ratsastajainliitto palkitsevat yhteistyössä jokaisessa Pohjola-sarjan este- ja koulukilpailussa vapaaehtoistoimijoita, jotka ovat panoksellaan mukana mahdollistamassa kilpailusarjan järjestämistä. Pohjola-sarjan kilpailutapahtumissa järjestävän seuran talkooväki valitsee omin perustein joukostaan vapaaehtoisen, jolle palkinto myönnetään. Kyseessä voi olla vaikkapa seuran kantava voima tai uusi, innokas tulokas. Valinta on vaikea, sillä jokainen vapaaehtoisista on palkinnon arvoinen!

Dressage Team Traversin talkooporukka valitsi keskuudestaan kaksi palkittavaa henkilöä, koulutuomari Susanna Pullan sekä FEI-stewardi Sari Ukkosen.

”Susanna on seuramme legendaarisen buffetperinteen tämänhetkinen vetäjä ja Sari puolestaan seuramme oma voimanainen”, Dressage Team Traversilta perustellaan valintaa.

Susanna Pulla ja Sari Ukkonen olivat kumpikin valinnasta yllättyneitä ja mielissään.

”Tämä oli kyllä todellinen yllätys! Rakastan toimia seurassa ja seuran hyväksi,” hehkuttaa Susanna Pulla.

Sari Ukkonen kiitteli seuratovereitaan, ja muistutti, että jokainen talkoolainen on yhtä arvokas.

”No saitte kyllä yllätettyä! On ollut kiva toimia DTT:ssä, meillä on hyvä porukka. Tykkään kovasti olla talkoissa ja tehdä kaikkea muutakin kuin stewardin työtä, tätä tekee kyllä rakkaudesta lajiin. Kiitos muistamisesta!”

Horse Show lahjoittaa palkittaville vapaaehtoisille liput perjantain 20.10. kansainväliseen avajaisnäytökseen seuraamaan koulu- ja esteratsastusta kansainvälisellä ja kansallisella tasolla. Jäähallissa palkituille Pohjola-sarjan vapaaehtoisille on myös luvassa ainutlaatuinen hemmotteluhetki. Palkittaville luovutetaan myös Horse Show’n lahjoittamana Suomen ratsastushistorian ainutlaatuinen kooste, kirja 100 years of Finnish Equestrian Sport. Max E. Ammannin tekemä yli satasivuinen englanninkielinen teos sisältää runsaasti tilastotietoa ja upeita kuvia sadan vuoden ajalta.

Oikein paljon onnea Susanna ja Sari ja nähdään Helsingissä!

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina Stable Novassa klo 9.00. Pohjola Rising Star Tourin ensimmäinen osakilpailu nähdään klo 10.30 alkaen. Lämpimästi tervetuloa paikan päälle seuraamaan kilpailuita! Kilpailupaikalla kävijöitä palvelee hyvin varustettu buffa, josta saa ruokaa ja kahvilatuotteita. Kilpailupaikan osoite on Myllyrannantie 10, Hyvinkää.

DTT Spring Dressage on myös mukana Ratsastajainliiton Vuoden Kisaturisti 2023-kampanjassa, josta voi voittaa 500 € arvoisen pääpalkinnon. Kampanjaan voi osallistua @ratsastajainliitto Instagramissa.

 

Urheilujuhla-tunnelmissa Pohjola Vakuutuksen sekä Sulkapallo-, Taitoluistelu-, ja Golf-lajiliittojen väkeä. Pohjola Vakuutuksen urheilupäällikkö Teemu Hintsanen kuvassa kolmas vasemmalta.

 

Suomenhevosten oma Pohjola Finnhorse Tour ratkottiin myöhään lauantai-iltana. Suomenhevosten tarkemman tulosuutisen ja voittajahaastattelun löydät nettisivuiltamme sunnuntaina.

27.5. Kansallisia kouluratsastustuloksia, Pohjola Tour, DTT Spring Dressage, Hyvinkää

Pohjola Grand Tour, Intermediate A
16 lähtijää, 4 sijoittui
1) Emmi Salminen / St’ Ophir, HR, 68,921 %
2) Pauliina Palos / Flame Hill’s Romero, DTT, 66,519 %
3) Elli Tuominen / Woodcroft Rockstart, ABC, 64,313 %
Tulokset: LINKKI

Pohjola Small Tour, Prix St Georges
33 lähtijää, 9 sijoittui
1) Stella Hagelstam / Hagels DeBeers, BoeR, 71,471 %
2) Sophia Backlund-Malakouti / Pippi, Korsholms, 67,941 %
3) Susanna Hyypiä / Ivemmo, POM, 66,814 %
Tulokset: LINKKI

Kouluratsastuksen Pohjola Tour -osakilpailut
26.-28.5.         DTT Spring Dressage at Stable Nova, Hyvinkää, Dressage Team Travers ry
16.–18.6.        Finnderby, Ypäjä, Ypäjän Hevosopisto Oy
8.-9.7.             Wääksyn Kartano, Kangasalan Ratsastajat  
26.-27.8.         Olympiakentän Avajaiskilpailu, Helsingin Ratsastajat, Helsinki
Pohjola Grand Tour finaali
15.-17.9.     DTT at Stable Nova, Hyvinkää, Dressage Team Travers ry
Pohjola Superfinaali
18.-22.10.    Helsinki International Horse Show, BCM Scanhorse Oy

Sarjakilpailusäännöt