Kouluratsastuksen Pohjola Tourin kolmas osakilpailu käydään viikonloppuna Kangasalla

3.7.2023

Wääksyn Kartanon idyllisissä maisemissa kilpailtava kansallisen kouluratsastuksen pääsarja Pohjola Tourin kolmas osakilpailu tuo maamme kovimmat kärkiratsastajat ja nousevat tähdet viikonloppuna Pirkanmaalle. Kangasalan Ratsastajien järjestämässä osakilpailussa päästään huippu-urheilun lisäksi nauttimaan myös talkoovoimin järjestetystä iloisesta koko perheen kilpailutapahtumasta.

Susanna Therman ja Dragonheart olivat voitokkaita Pohjola Grand Tourilla Finnderbyssä. Kuva Hanna Heinonen

 

Lauantaina Wääksyssä nähdään sekä Pohjola Finnhorse Tourin että Pohjola Small Tourin kolmannet osakilpailut. Pohjola Finnhorse Tourin kaksi ensimmäistä osakilpailua voittaneet Ypäjän Ratsastajien Anna Kärkkäinen ja Kulta-ahon Kasimir ovat sarjakilpailupisteissä karanneet 50 pisteen voimin mojovaan johtoon, toisena tällä hetkellä tasapistein 37 ovat Tiina Hyssänmäki ja Taikatumma sekä Laura Porthan ja Rodrik. Kaikki kolme sarjakilpailun kärkeä pitävistä suomenhevosratsukoista nähdään Kangasalla.

Intermediate I tasolla ratsastettavan Pohjola Small Tourin sarjakilpailupisteiden kärjessä ennen kolmatta osakilpailua ovat Korsholms Sportryttaren Sophia Backlund-Malakouti ja Pippi pistein 35. Sarjassa toisella sijalla vain pisteen päässä ovat sekä Essi Hiidensalo ja Notholmens Linzano että Sara Maattola-Lindholm ja London Eye. Backlund-Malakouti, Hiidensalo ja Maattola-Lindholm ovat kaikki sarjakilpailun pistejahdissa tulevana viikonloppuna.

Sunnuntaina ohjelmassa ovat pääsarja Pohjola Grand Tour tasolla Intermediate B sekä Pohjola Rising Star Tour tasolla Vaativa B. Pohjola Grand Tourilla kilpailemassa nähdään muun muassa Ypäjän osakilpailun voittanut porvoolainen Susanna Therman ja Dragonheart sekä sarjakilpailun kakkostilaa pitävä kuortanelainen ABC Ratsastajia edustava Elli Tuominen ja Woodcroft Rockstar. Sarjakilpailun kärjessä kahden osakilpailun jälkeen on Helsingin Ratsastajien Emmi Salminen ST Ophirilla.

Pohjola Rising Star Tourin kärkitilaa sarjapisteissä pitää karkkilalainen Katja Laine ratsunaan William L. Toista pistesijaa tällä hetkellä pitävä Järvenpään Ratsastusseuran Mia Kutramoinen ja Hermes ovat Laineesta viiden pisteen päässä ennen sunnuntain kolmatta osakilpailua, jossa molemmat ratsukot tullaan näkemään.

Lämpimästi tervetuloa paikan päälle seuraamaan kilpailuita, tapahtumaan on yleisölle vapaa pääsy. Paikan päällä kävijöitä palvelee korttimaksulla toimiva buffetti. Kangasalan Ratsastajat on mukana myös SRL:n Vuoden Kisaturisti 2023-kampanjassa, josta voi voittaa 500€ arvoisen pääpalkinnon. Katso osallistumisohjeet @ratsastajainliitto Instagram-tililtä!

Havenin livestriimi kilpailuista katsottavissa sunnuntaina 9.7, livestriimiin pääset täältä. Kilpailut aloitetaan molempina päivinä klo 10.

 

Kulta-ahon Kasimir ja Anna Kärkkäinen lähtevät Wääksyyn Pohjola Finnhorse Tourin johdosta. Kuva Hanna Heinonen

 

Kouluratsastuksen Pohjola Tour -osakilpailut
27.-28.5.         DTT Spring Dressage at Stable Nova, Hyvinkää 
16.–18.6.        Finnderby, Ypäjä
8.-9.7.             Wääksyn Kartano, Kangasalan Ratsastajat  
26.-27.8.         Helsingin Ratsastajat, Helsinki
Pohjola Grand Tour finaali
15.-17.9.     DTT at Stable Nova, Hyvinkää
Pohjola Superfinaali
18.-22.10.    Helsinki International Horse Show