NBCH Drammen – Junioreille joukkuepronssia ja Pipsa Koskelle tuplanolla

30.6.2023

Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksissa Drammenissa Suomi jäi ilman mitaleita esteratsastuksen avoimessa joukkuemestaruuskilpailussa. Päivän valopilkku oli Pipsa Koski, joka hyppäsi tuplanollan ja sai samalla kiinnityksen maajoukkueratsastajien 5000 euron bonukseen. Koski lähtee yhdeksänneltä sijalta henkilökohtaiseen finaaliin noin kymmenen virhepistettä kärjestä.

Pipsa Koski ja Jumper. Kuvat Kati Hurme.

 

Juniorit nousivat joukkuepronssille onnistuneen Nations Cupin jälkeen. Nella Mäyrä ja Janina van het Goteringenveld hyppäsi tuplanollan ja Aida Hämäläinen ja Calico Z virheittä toisen kierroksen. Mäyrä jatkaa henkilökohtaiseen finaaliin kolmannelta tilalta vain 1,85 virhepistettä kärjestä. Joukkueessa olivat myös Aida Hämäläinen ja Calico Z, Mona Relander ja Ibeau Smh, Silva Timonen ja Hester sekä henkilökohtaiseen kilpailuun osallistuva Alina Salo ja Da Vinci 345.

 

Pronssijuniorit ja joukkueenjohtaja Markus Backlund.

 

 

Nella Mäyrä ja Janina van het Goteringenveld.

 

Anni Hjerpe ja Callboy nousivat nuorten ratsastajien henkilökohtaisen kilpailun kärkeen joukkuekilpailun jälkeen. Ratsukko hyppäsi ensimmäisen kierroksen yhdellä pudotuksella ja toisen vain yhdellä aikavirheellä, ja jatkaa henkilökohtaiseen finaaliin yhteistuloksella 5,49 virhepistettä. Nuorten kolmihenkinen joukkue jäi neljänneksi. Mila Saukko sai Consiliumilla tänään 22 virhepistettä ja Oona-Julia Roton ja Ahg Whiterock de Muse of Cruisen suoritus hylättiin.

 

Anni Hjerpe ja Callboy.

 

Poniratsukot pääsivät torstaina ensimmäistä kertaa areenalla. Suomesta mukana ovat Veera Salminen ja Panfu van de Bisschop ja Mathilda Simola ja For Fun TF. Molemmat ratsukot hyppäsivät ensimmäisen, 125 cm radan yhdellä pudotuksella.

 

Estejoukkueenjohtajana on tuttuun tapaan Markus Backlund yhdessä maajoukkuekapteeni Mikko Mäentaustan kanssa. Mira Rantanen on avustava joukkueenjohtaja, ja valmentajina ovat Ad van de Wetering, Sanna Backlund ja Marina Ehrnrooth.

 

Kouluratsastuksessa jäätiin ilman sijoituksia

 

Roosa Salo ja Sir Maximus Welshwarrior.

 

Kouluponeissa Roosa Salo ja Sir Maximus Welshwarrior jäi juuri sijoitusten ulkopuolelle seitsemänneksi tuloksella 70.270 prosenttia. Ponijoukkue sijoittui neljänneksi kokonaistuloksella 411.059 prosenttia. Tanska voitti kultaa 435.588 prosentin kokonaistuloksella, Ruotsi vei hopeaa ja Norja pronssia.

Suomen ponijoukkueessa ratsastivat Iida-Maria Koponen ja Caramba, Aino Sellman ja Don’t Call me Babe ja Minttu Polin ja Pin Rock’s Starlight. Amanda Prittinen ja Reitland’s Du Nur du B ja Sini Shemeikka ja Caramel Grey osallistuvat henkilökohtaiseen kisaan. Veera Kangasjärvi ja Arvalon Gigolo kilpaili pikkuponeissa.

Lapsiratsastajissa Milka Kovalainen ja Damon olivat vain muutaman kymmenyksen päässä sijoituksesta. Ratsukko oli kuudes tuloksella 72,023 prosenttia.

Nuorten kouluratsastajien ensimmäinen päivä ei sujunut odotusten mukaan, ja joukkue lähtee toiseen kisapäivään neljäntenä. Joukkueenjohtajana kouluratsastuksessa on Anu Korppoo ja valmentajina Marko Björs ja Kikko Kalliokoski.

 

Maajoukkuevalmentaja Rien van der Schaft.

 

Ville Vaurio ja G-Star.

 

Yvonne Österholm ja Dorina.

 

Avoin mestaruuskilpailu käynnistyy perjantaina klo 13.30 Grand Prix´llä. Joukkueessa ovat Maria Pyykönen ja Fürst Wild S, Ville Vaurio ja G-Star, Stella Hagelstam ja Gin Tonic ja Yvonne Österholm ja Dorina. Pararatsastus alkaa perjantaina ensimmäisellä ryhmällä klo 16.00, ja radalla nähdään Katja Karjalainen ja Fabriano Sil, Sanna Koskiluhta ja Liptona III, Laura Kangasniemi ja Goldprins, Pia-Pauliina Reitti ja Supremo, Jessica Kerttunen ja DuYouMi, Jonna Aaltonen ja Laxton For U. Tanja Takkula on joukkueenjohtaja ja Janne Bergh valmentaja.

 

Laura Kangasniemi ja Goldprins.

 

Seuraa kisaa: https://www.clipmyhorse.tv/en_EU/onair
Lähtölistat ja tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/56075