NBCH Drammen - Veera Salmiselle hopeaa ponien henkilökohtaisessa kilpailussa

2.7.2023

Veera Salminen nousi henkilökohtaiselle hopealle ponien Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailussa Drammenissa, Norjassa. Ratsukko sai yhden pudotuksen kahdelta ensimmäiseltä radaltaan, mutta hyppäsi kolme viimeistä virheittä. Hopea oli Veeran ensimmäinen henkilökohtainen mitali, joten se todella tuntui hyvältä.

Veera Salminen ja Panfu van de Bisschop. Kuvat Kati Hurme

”Kyllä minä olen tyytyväinen, mutta kyllä kulta olisi maistunut. Harmi, että ne puomit tuli siihen alkuun. Mutta joo, olen todella tyytyväinen.”

”Viimeisellä radalla tietty vähän jännitti, mutta sehän kuuluu asiaan. Kyllä minä yritin luottaa itseeni. Yritin ajatella, että kyllä minä pystyn tähän. Ja sitten yritin ratsastaa parhaani, ja poni kyllä yritti sikahyvin.”

Veera hyppää heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ponien Euroopan mestaruuskilpailuissa Le Mansissa. Silloin ratsuna on todennäköisesti toinen poni Nero van de Bucxtale. Hän kilpailee myös junioreissa hevosilla, mutta päätti viimeisenä ponivuotenaan valita poneista Nero van de Bucxtalen.

Sani Illi ja Manouscha van´t Steenputje.

Lapsiratsastajien finaalissa Sani Illi sai Manouscha van´t Steenputjella pudotuksen molemmilta kierroksilta ja sijoittui lopputuloksissa jaetulle viidennelle tilalle. Neela Uotila hyppäsi Etnalla kaksi kierrosta vain yhdellä pudotuksella ja oli yhdeksäs.

Neela Uotila ja Etna.

Jonna Aaltoselle neljäs sija

Jonna Aaltonen ja Laxton For U.

Jonna Aaltonen onnistui lähes täydellisesti Laxton For U:lla pararatsastuksen henkilökohtaisessa vapaaohjelmassa. Ryhmässä V kilpaileva ratsukko teki tuloksen 71,609 prosenttia ja jäi pronssista vain 0,07 prosentin erolla. Kolmesta tuomarista kaksi laittoi suomalaisratsukon pronssille. Lena Malmström ja Fabulous Fidelie voittivat kultaa ja Lotta Wallin ja Enebro SB olivat hopealla.

Sanna Koskiluhta.

Sanna Koskiluhta ja Liptona tekivät henkilökohtaisessa vapaaohjelmassaan tuloksen 69,145 prosenttia. Koskiluhta sijoittui yhdistettyjen ryhmien II ja III luokassa pronssille. Voittoon ratsasti Tobias Thorning Joergensen ja Blue Hors Zackarado tuloksella 80,067 prosenttia. Koskiluhta oli pronssilla myös lauantain henkilökohtaisessa kilpailussa.

Kiitos Wolle Wolkenstein

Veera Paloheimo ja Wolle Wolkenstein.

Kouluratsastuksessa nuorten henkilökohtaisessa kilpailussa Veera Paloheimo teki 20-vuotiaalla Wolle Wolkensteinilla laadukkaan ja onnistuneen ohjelman, josta tuomarit antoivat 69,510 prosenttia. Ratsukko oli kisassa yhdeksäs.

Suoritus oli merkittävä, sillä se on todennäköisesti 20-vuotiaan Wollen viimeinen arvokilpailulähtö.  Sekä Veeran että isosisko Ellan kanssa vuosia kilpaillut hannoverruuna on osallistunut urallaan neljä kertaa Euroopan ja yhdeksän kertaa Pohjoismaiden ikäryhmien mestaruuskilpailuihin! Suomen mestaruuksia sisaruksille ja Wollelle on kertynyt neljä. Kiitos upealle maajoukkueratsulle Wolle Wolkensteinille!