Neljä ratsastajaa Special Olympics -maailmankisoihin Berliiniin

19.5.2023

Suomesta lähtee kesäkuussa 65 urheilijan joukkue, Sisujengi, kehitysvammaisten urheilun suurimpaan tapahtumaan, Special Olympics -maailmankisoihin Berliiniin 17.–25.6. Suomalaisurheilijoita on 13 eri lajissa. Yksi niistä on ratsastus, josta mukana on neljä upeaa urheilijaa.

Kuvassa Maritta Enqvist (vas.), Ilona Koskinen, Toomas Lahtinen, Sara Ristimäki, Klaus Müller ja Tarja Altomaa. Kuva Paralympiakomitea.

 

Joukkueessa ovat Sara Ristimäki Korpilahden Ratsastajista, Ilona Koskinen Helsingin Wiisikoista, Toomas Lahtinen Kartanon Ratsastajista ja Klaus Müller Kartanon Ratsastajista. Joukkueen valmentajina ovat pitkän linjan ammattilainen Maritta Enqvist ja Tarja Altomaa.

Suomalaisratsastajat kisaavat Berliinissä kouluratsastuksen, Working Trailin ja English Equitationin lisäksi myös esteratsastuksessa, jossa Toomas Lahtisesta tulee ensimmäinen suomalaiskilpailija Special Olympics -kisoissa. Special Olympics -kisoissa kilpaillaan kisajärjestäjien tarjoamilla hevosilla.

Kilpailupaikkana on Reitclub, Berliinin Olympiapuiston alueella. Ratsastajien tasoluokittelut tehdään 19.–20.6. ja kilpailut käydään 21.–25.6.


Special Olympics ratsastusporukan kokoonpano esittelyineen löytyy täältä: https://www.paralympia.fi/special-olympics/maailmankisat/ratsastus