Pohjola Grand Tourin viimeisen osakilpailun Tuomarinkylässä vei Ville Vaurio ratsunaan uusi tuttavuus Dante NL

26.8.2023

Helsingin Ratsastajat järjesti Tuomarinkylän uusitulla ratsastuskentällä kansallisen kouluratsastuksen pääsarja Pohjola Tourin viimeisen osakilpailun. Pääsarja Pohjola Grand Tourin viimeisen osakilpailun vei nimiinsä tuore Pohjoismaiden ja Baltian sekä Suomen mestari Ville Vaurio ratsunaan Dante NL. Pohjola Small Tourilla voittoon ratsasti Essi Hiidensalo ja Notholmens Linzano, Pohjola Rising Star Tourilla osakilpailuvoittoon Venla Lahtinen ja Classified, ja Pohjola Finnhorse Tourilla voiton veivät Lassi Lehmusto ja Vekardo.

Ville Vaurio ja Dante NL. Kuva Liina Hannula

 

Intermediate II tasolla kilpaillulla Pohjola Grand Tourilla päästiin ihastelemaan tuoreen NBCH- ja SM-kultamitalisti Ville Vaurion menoa uuden ratsun Dante NL:n kanssa. Dressage Team Traversia edustava vantaalainen Vaurio oli Danten kilpailudebyyttiin tyytyväinen.

”Kisapuitteet ja olosuhteet olivat todella hyvät, tämä oli hevosen kanssa ensimmäinen yhteinen startti, ei olisi voinut paremmin mennä! Pohjola Tour on upea sarja, se vaikeutuu loppukautta kohti ja toimii mainiosti hevosten valmistelussa kohti GP-tasoa”, Vaurio kiitteli sekä kilpailujärjestäjää että -sarjaa.

”Olen sanaton, Ihan hullu vuosi menossa! Tuntuu että tänä vuonna kaikki on onnistunut, olen tehnyt monta kymmentä vuotta töitä, ja nyt tuntuu että siitä saa jotakin takaisin – vaikka olenkin toki nauttinut koko matkasta.”

Euroopan mestaruuksiin Suomen vararatsukkona ykköshevosensa G-Starin kanssa suuntaava Vaurio nauttii elämästä päivä kerrallaan, eikä ota paineita tulevasta kaudesta.

”Toivon, että EM-kilpailuissa kaikki suomalaisratsukot voivat hyvin, mutta jos jotakin tapahtuu, olemme G-Starin kanssa valmiina paikkaamaan. Ensi vuodelle toivon, että hevonen pysyy terveenä ja päästään talven aikana hiomaan yksityiskohtia treeneissä. Hevonen on GP-tasolle vielä aika tuore, aika näyttää mihin sen kanssa päästään.”

Toiselle sijalle ratsasti tuloksella 66,226 % Korsholms Sportryttaren Jasmin Sikström ratsunaan Clementine II, ja kolmanneksi Husön Ratsastajien Susanna Therman Dragonheartilla. Sekä Helsingissä asuva Sikström että porvoolainen Therman varmistivat sijoituksilla sarjan kokonaispisteissä paikkansa Pohjola Grand Tourin finaaliin.

Helsingin Ratsastajien järjestämän kilpailun tuomaristossa nähtiin myös kansainvälistä väriä, ranskalainen Annick Dauban oli saapunut mukaan Tuomarinkylään, ja nähtiin C-tuomarina Pohjola Small Tourilla sekä H-tuomarina Pohjola Grand Tourilla.

Pohjola Small Tourin voittoon Essi Hiidensalo ja Nothlomens Linzano

 

Essi Hiidensalo ja Nothlomens Linzano. Arkistokuva Kati Hurme 

 

Pohjola Small Tourilla sarjan jaettua kärkitilaa ennen viimeistä osakilpailua pitänyt pusulalainen Team Kawerdan Essi Hiidensalo varmisti itselleen pistepörssin voiton Notholmens Linzanon kanssa voittamalla Tuomarinkylän osakilpailun tuloksella 68,922 %.

Ratsastaja itse ei kuitenkaan ollut suoritukseensa täysin tyytyväinen.

”Tänään oli radalla aika jännittävää, tämä oli meille työvoitto. Ihan hyvät fiilikset jäi kuitenkin, tehtiin hyvä ravisulku ja yksi hyvä lisäys, muuten ei annettu täällä parastamme.”

Seuraavana DTT:n järjestämään Pohjola Tourin finaaliin valmistautuva Hiidensalo on ollut Pohjola-sarjojen konseptiin tyytyväinen.

”Pohjola-sarjat tuovat hyvää rutiinia kisakauteen, se tekee hyvää itselle ja hevoselle.”

Toiseksi Pohjola Small Tourilla kotiyleisön iloksi ratsasti Helsingin Ratsastajien Peggy Högsten Friscolla, ja kolmanneksi Vihdin Ratsastajien Sara Maattola-Lindholm London Eyella.

Venla Lahtinen ja Classified Pohjola Rising Star Tourin parhaat

 

Venla Lahtinen ja Classified. Kuva Liina Hannula

 

Vaativa B tasolla kilpailtavan Pohjola Rising Star Tourin viimeinen osakilpailu oli Venla Lahtisen ja Classifiedin juhlaa. Tervalammelta kotoisin oleva Lahtinen, 16, on voittanut kuluvan kauden aikana Pohjola Rising Starin osakilpailun myös

”Kokonaisuutena tänään oli hyvä rata, vaikka suoritettavana oli nyt vaikeampi ohjelma. Parannuksia tuli radalla siellä täällä, olen tosi tyytyväinen tähän päivään ja kokonaisuuteen!”

Ikäluokkakilpailuihin tähtäävä Lahtinen tähtää kilpaurheilijana kohti huippua.

”Hevonen ollut minulla 3 vuotta, se on tosi miellyttävä hevonen ja minun paras kaverini. Ollaan siirrytty sen kanssa lapsiratsastajista junioreihin, joissa minulla on vielä ensi vuosi kilpailtavana. Sen jälkeen vain taivas on rajana. Minulla on tallissa kasvamassa nuori hevonen, josta odotetaan tulevaisuuden tähteä, niin korkealle tähdätään sen kanssa tulevaisuudessa kuin vain päästään!”

Osakilpailussa toiseksi tuli karkkilalainen Katja Laine ja William L, ja kolmanneksi Kokemäeltä kotoisin oleva Gea Salminen Veron Felizillä.

Pohjola Finnhorse Tourilla Lassi Lehmustolle ja Vekardolle täysosuma

 

Lassi Lehmusto ja Vekardo. Arkistokuva Minna Etelämäki

 

Ypäjän Ratsastajien Lassi Lehmusto ja 11-vuotias ruuna Vekardo nappasivat Pohjola Finnhorse Tourin viimeisen osakilpailuvoiton tuloksella 69,976 %. Suomenhevosten koulumestaruuksissa tiukasti hopeamitalille jäänyt ratsukko sai nyt tilaisuuden revanssiin, jättäen suomenhevosten tuoreet kultamitalistit Tiina Hyssänmäen ja Taikatumman taakseen toiselle sijalle.

”Hevosen terveyden kanssa on ollut hankaluuksia, Pohjola Tourillakaan ei olla ehditty osallistumaan kuin kahteen osakilpailuun, joista toinen meni ihan penkin alle, joten onnistuminen tuntuu tosi hyvältä ja tärkeältä. Saimme täältä paikan finaaliin, se oli meille merkittävä juttu.”

Lehmusto ja Vekardo tullaan näkemään viikon kuluttua Suomenratsujen Kuninkaallisissa Ypäjällä, lisäksi alkavan syksyn suunnitelmiin kuuluu myös muun muassa esiintyminen Helsinki Horse Show’ssa.

”Tämä loppukausi koitetaan mennä mahdollisimman vähillä kisoilla. Talvelle toivotaan ehjää treenikautta, Vekardo on todella laadukas hevonen, ja uskon että saan siihen vielä paljon lisää näyttävyyttä talven aikana”, Lehmusto suunnittelee.

”Vekardo on minulle tärkeä, se on hyvin persoonallinen ja välillä tulinenkin hevonen. Sen hoitajan kanssa siitä pidetään hyvää huolta, se asuu pihatossa ja jumppaa muun muassa vesikävelyn sekä maastoilun avulla.”

Helsinki Horse Show ja SRL palkitsevat Pohjola-sarjan vapaaehtoistoimijoita – Helsingin Ratsastajat palkitsivat Natalie Fagerlund ja Alexandra Lesch

 

Natalie Fagerlund (vas) ja Alexandra Lesch. Kuva Liina Hannula

 

Helsinki International Horse Show ja Suomen Ratsastajainliitto palkitsevat yhteistyössä jokaisessa Pohjola-sarjan este- ja koulukilpailussa vapaaehtoistoimijoita, jotka ovat panoksellaan mukana mahdollistamassa kilpailusarjan järjestämistä. Pohjola-sarjan kilpailutapahtumissa järjestävän seuran talkooväki valitsee omin perustein joukostaan vapaaehtoisen, jolle palkinto myönnetään. Kyseessä voi olla vaikkapa seuran kantava voima tai uusi, innokas tulokas. Valinta on vaikea, sillä jokainen vapaaehtoisista on palkinnon arvoinen! Näin Helsingin Ratsastajat perusteli valintoja.

”Natalie Fagerlund ja Alexandra Lesch ovat vuosia tehneet pyyteetöntä ja ahkeraa työtä Helsingin Ratsastajien kilpailuissa aamusta iltaan. He ovat keskenään hyviä ystäviä, joten liput Horse Show’hun on täydellinen tapa palkita heidät!”

Natalie Fagerlund oli valinnasta yllättynyt ja innoissaan.

”Tosi kiva yllätys, en osannut yhtään odottaa tätä! Talkoohommissa parasta on se, kun saa olla erilaisten ihmisten ja hevosten kanssa sekä nähdä kavereita!”

Fagerlund suuntaa innoissaan Horse Show’hun, jossa hän kertoo suosikkiasiakseen shoppailun ja suoritusten seuraamisen.

Alexandra Lesch on ollut mukana Helsingin Ratsastajien talkootoiminnassa pikkulapsesta lähtien, ja suunnittelee mahdollisesti myös kilpailevansa vanhempana itsekin.

”Mielestäni paras talkoohomma on olla lähetti. Parasta kisoissa on se, kun näkee erilaisia ihmisiä ja hevosia ja on hyvä tunnelma! Tämä palkitseminen oli tosi hieno juttu, se merkitsee minulle paljon.”

Helsinki Horse Show’ssa Lesch odottaa eniten huippuratsastajien näkemistä sekä Pohjola-vapaaehtoisten yhteistä ohjelmaa.

Vapaaehtoiset palkittaville luovutettiin Max. E. Ammannin teos 100 Years Of Finnish Equestrian Sport sekä liput Helsinki Horse Show’n perjantai-illan kansainväliseen avajaisnäytökseen, jossa heille on luvassa Pohjola-sarjan vapaaehtoisille yhteinen hemmotteluhetki.

Pohjola Tourin finaali kilpaillaan 15.-17.9. Dressage Team Traversin järjestämänä Stable Novassa Hyvinkäällä.

Kouluratsastuksen Pohjola Tour -osakilpailut
27.-28.5.         DTT Spring Dressage at Stable Nova, Hyvinkää 
16.–18.6.        Finnderby, Ypäjä
8.-9.7.             Wääksyn Kartano, Kangasalan Ratsastajat  
26.-27.8.         Helsingin Ratsastajat, Helsinki
Pohjola Grand Tour finaali
15.-17.9.     DTT at Stable Nova, Hyvinkää
Pohjola Superfinaali
18.-22.10.    Helsinki International Horse Show

26.8. Kansallisia kouluratsastustuloksia, Pohjola Tour, Helsingin Ratsastajat

Pohjola Grand Tour 4. osakilpailu, Intermediate II 2022
Lähti 9, sijoittui 3.
1) Ville Vaurio / Dante NL, DTT, 69,902 %
2) Jasmin Sikström / Clementine II, Korsholms, 66,226 %
3) Susanna Therman / Dargonheart, HuRa, 66,176 %
Tulokset: LINKKI

Pohjola Small Tour 4. osakilpailu, Intermediate I  2022
Lähti 28, sijoittui 7.
1) Essi Hiidensalo / Notholmens Linzano, TKa, 68,922 %
2) Peggy Högsten / Frisco, HR, 67,843 %
3) Sara Maattola-Lindholm / London Eye, VIRA, 66,275 %
Tulokset: LINKKI

Pohjola Rising Star Tour, 4. osakilpailu, Vaativa B
Lähti 18, sijoittui 5
1) Venla Lahtinen / Classified, TLR, 67,402 %
2) Katja Laine / William L, TKa, 66,520 %
3) Gea Patricia Salminen / Veron Feliz, YR, 66,520 %
Tulokset: LINKKI

Pohjola Finnhorse Tour 4. osakilpailu, Helppo A
Lähti 7, sijoittui 2
1) Lassi Lehmusto / Vekardo, YR, 69,976 %
2) Tiina Hyssänmäki / Taikatumma, TT, 69,445 %
Tulokset: LINKKI