Ranskalainen viikonloppu - Julia Nikkanen ja FF Pacemaker junioreiden SM-kultaan, Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-Aho ja Madame Schnabel CCI2* voittoon sekä Anna Niska ja Tropic Night RTV Medium Tour finaalivoittoon

23.7.2023

Kansainvälinen CCI2* kenttäkilpailu Ranskalainen viikonloppu järjestettiin Lempäälässä, ja samalla kilpailtiin myös junioreiden Suomen mestaruudesta. Kansallisessa avoimessa luokassa ratkaistiin medium tour sarjakilpailun finaali. Julia Nikkanen ja FF Pacemaker voittivat junioreiden SM-kultaa, Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-Aho ja Madame Schnabel CCI2* kilpailun ja Anna Niska Tropic Nightilla RTV Medium Tour finaalin. Tapahtuma keräsi runsaasti yleisöä, kelit suosivat ja katsomot olivat täynnä innokkaita katsojia. Yleisömäärä oli huomattava, ja tunnelma oli korkealla koko kilpailun ajan.

Julia Nikkanen ja FF Pacemaker. Kuvat Heidi Lammi

 

Tiedote Ranskalainen viikonloppu / Tuija Rosenqvist 

Kansainvälisen CCI2*-luokan voitti kokenut Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-Aho hevosella Madame Schnabel, toisena juniori-ikäinen Julia Nikkanen ratsunaan perheen omakasvatti Duchess Diamond, ja kolmantena myös juniori-ikäinen ruotsalaisratsukko Moa Björklund ja Rozie.

"Mimmi [Madame Schnabel] oli koulukokeessa vähän normaalia virittyneempi, mikä vaikutti vähän sen tasaisuuteen. Estekokeessa hevonen kuitenkin hyppäsi hyvin, ja ollaan yhden pudotuksen rataan erityisen tyytyväisiä. Maasto on ollut meidän vahvuus, ja nytkin siellä oli kivaa, tehtävät tuntuivat helpoilta. Radassa oli hyvin esillä kaikki tyyppiesteet coffinista kapeisiin esteisiin. Ranskalainen viikonloppu on hieno mahdollisuus ratsukoille päästä kansainvälisen kilpailun tunnelmaan hyvissä puitteissa, ihan täällä koti-Suomessa!"

 

Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-Aho. 

 

Junioreiden Suomenmestaruuden viime vuoden voiton uusi järjestävän seuran Lempäälän Ratsastusseuran oma ratsastaja Julia Nikkanen, tällä kertaa äitinsä Tuija Rosenqvistin FF Pacemakerilla. Hopealla olivat Veronica Nurminen jaTravenort’s Ida-Maria sekä pronssilla Anselmi Laiho ja Conradh.

"Kokonaisuudessaan oli onnistunut kisa, kaikki osakokeet sujui aikalailla juuri niin kuin piti, ja jäi hyvä fiilis. Koulusta reilu 70%, rataesteet ja maasto ilman virheitä. Äidin FF Pacemaker ei ole minulle vielä niin tuttu hevonen, että vähän jännitti kilpailla sillä. Onneksi yhteistyö löytyi ja hevonen oli tosi hyvä, vaikka onkin aika eri tyyppinen kuin käytössäni olevat tammat. Kotikisassa oli myös mahtava tunnelma ja kannustus!"

 

Anna Niska ja Tropic Night



Medium Tourin sarjakilpailun voittoon ratsasti Anna Niska ratsunaan Tropic Night.

"Suomen Ratsastajainliiton sarjakilpailu RTV Medium Tour oli tämän kauden päätavoitteemme, ja oli uoea tunne voittaa koko tour. Yhdessä osakilpailussa voitimme samalla SM-joukkuemestaruushopeaa, joten kaiken kaikkiaan meillä on ollut upea kisakausi. Tropic Night oli mukanani Flyingessä viime talvena, ja hippologiopintojen ohella olemme valmistautuneet tähän kilpailukauteen siellä. Tämän hevosen kanssa on tehty pitkäjänteistä työtä ja on upea tunne nähdä kehitys myös kilpailutuloksissa!"

Kilpailuun osallistui pääasiassa suomalaisia ratsukoita, mutta myös Ruotsi ja Viro olivat mukana. Nuoret ratsastajat näyttivät taitonsa ja kilpailuhenkisyytensä haastavilla esteradoilla ja maasto-osuuksilla.

Tapahtuman vaikuttavuusalue oli laaja. Se houkutteli paikalle sekä ratsastuksen harrastajia, urheilun ystäviä että perheitä kesäpäivän viettoon.
Kilpailu tarjosi ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä nuoria lupauksia ratsastuksen huipulta ja samalla kannustaa suosikkejaan kohti maalin saapumista.
Alueella kilpailtiin lisäksi kepparikisoissa ja järjestettiin myös muuta ohjelmaa lapsille. Ohjattu maastoradan kävely veti mukaansa runsaasti yleisöä vaikka päivän sadekuuro osui juuri siihen hetkeen.

Kommentit kilpailuista olivat positiivisia. Yleisö kehui tapahtuman järjestelyjä ja ammattitaitoista kilpailujen läpivientiä. Monet ihmiset olivat vaikuttuneita kilpailijoiden taidoista ja sitoutumisesta lajiin. Tapahtumasta jäi hyvä mieli ja innostus ratsastusta kohtaan kohosi entisestään.

Kansainvälinen kenttäratsastuskilpailu ja junioreiden Suomen mestaruus Lempäälässä oli menestys niin yleisön, kilpailijoiden kuin järjestäjienkin kannalta. Se edisti ratsastuksen näkyvyyttä ja tarjosi ikimuistoisen kokemuksen kaikille osallistujille.  Kansainvälisen kilpailun päätuomarina toimi erittäin arvostettu saksalainen Gerd Kust.

22.7. Ranskalainen viikonloppu tulokset LINKKI