Seahorse Week valloittaa Hangon Kylpyläpuiston viimeisen kerran

16.6.2023

Seahorse Week kokoaa jälleen esteratsastajia ja kilpailuvieraita Hangon kylpyläpuistoon keskiviikosta sunnuntaihin 26.-30.7.2023. Viisipäiväinen kilpailuviikko alkaa 70-tason esteiltä ja huipentuu sunnuntai-iltapäivän 140-tason Hanko Grand Prix, presented by Port of Hanko -kilpailuun.

Arkistokuvassa vuodelta 2013 Hanna Tardiveau ja Prinz Clintus. Kuva Eeva Vaahtera.

 

Nyt 22. kerran järjestettävä SeaHorse Week päättyy haikeisiin tunnelmiin, sillä tämän vuoden kilpailu päättää suositun, vuodesta 1997 Hangon kesään kuuluneen perinteen.

Tapahtuman lopettamispäätöksen taustalla on ennen muuta pula järjestelyihin käytettävissä olevasta ajasta. SeaHorse Week toteutetaan talkoilla, tapahtumaa ympäri vuoden rakentavien avainhenkilöiden joukko on pieni ja kilpailun jatkuminen olisi edellyttänyt merkittäviä taloudellisia panostuksia tulevina vuosina.

”Pelkkä väliaikaisen ratsastuskentän pohjan pitäminen huippukunnossa on vuosittain tuhansien eurojen panostus. Tänä vuonna lisäämme pohjaan kuitua, koko hiekkapohjan uusiminen olisi ollut lähivuosien asia, ja sen kustannus on kymmeniä tuhansia. Kun tähän ynnää muiden järjestämiskulujen hintojen nousun, olisimme tarvinneet merkittävästi lisää työaikaa tapahtuman mahdollistamiseen taloudellisesti”, taustoittaa kilpailunjohtaja Mia Maukonen.

Viiden vuoden puitesopimus Hangon kaupungin kanssa päättyy tähän vuoteen, joten ajankohta on senkin puolesta luonteva.

”Hangon kaupungin ja monien yhteistyökumppaniemme panos kilpailun toteuttamisen taustalla on ollut – ja on tänäkin vuonna erittäin merkityksellinen. Tulevan kilpailuviikon järjestelyt ovat suunnitellusti loppusuoralla ja odotamme jälleen vilkasta kilpailuviikkoa”, SeaHorse Week ry:n puheenjohtaja Annika Koli sanoo.

”Mitään ei olla himmailtu vaan tästä kilpailua tehdään yhtä suurella sydämellä kuin aiemminkin. Ja kyllä – rakennamme suositun keppihevosareenan jälleen, tätä on kysytty paljon”, Maukonen kertoo hyväntuulisena.

SeaHorse Weekiin on vapaa pääsy koko kilpailuviikon ajan. Hangon tunnelma on jo käsite ja se tehdään yhdessä kilpailijoiden ja yleisön kanssa. Järjestäjät toivottavat kaikki jälleen tervetulleiksi tapahtumaan: ”Tervetuloa mukaan – tehdään tästä viimeisestä vuodesta yhdessä ikimuistoinen!”

Kilpailuviikon ohjelma ja lisätiedot: www.seahorseweek.fi