SRL järjestää: Horse & Rider Sinä olet tärkeä -seminaari Tampereella 31.8.2024

6.6.2024

Horse & Rider Sinä olet tärkeä -seminaari seurojen jäsenille ja seuroille järjestetään Lapland Hotel Tampereen kokoustiloissa elokuun lopussa. Hyvinvointiin keskittyvä seminaari tuo esiin eri näkökulmia tämän vuoden Jokainen on tärkeä -pääteemasta. Seuraseminaari on avoin seurojen SRL-jäsenille, ja SRL tarjoaa seuraseminaarin lounaineen.

Arkistokuva Hankoniemen Ratsastajat toiminnasta.

 

Horse & Rider Sinä olet tärkeä -seminaari seurojen jäsenille ja seuroille järjestetään Lapland Hotel Tampereen kokoustiloissa elokuun lopussa. Hyvinvointiin keskittyvä seminaari tuo esiin eri näkökulmia tämän vuoden Jokainen on tärkeä -pääteemasta. Seuraseminaari on avoin seurojen SRL-jäsenille, ja SRL tarjoaa seuraseminaarin lounaineen. Paikkoja seminaariin on rajoitetusti, ilmoittaudu mukaan nyt. Ratsastajainliiton yhteistyökumppani Horse & Rider toimii seminaarin yhteistyökumppanina.

 

Jokainen on tärkeä

Urheilupsykologi Anna Andersén

Horse & Rider Sinä olet tärkeä -seminaari kerää seurojen jäsenet ja toimijat yhteen hyvinvoinnin, vuorovaikutuksen, digitaaalisen viestinnän ja muiden ajankohtaisten  hyvinvointiteemojen äärelle. Puhujana on mukana Anna Andersén, ratsastajiin erikoistunut urheilupsykologi ja työterveyspsykologi, joka puhuu mielen hyvinvoinnin valmentamisesta työ- ja suorituskyvyn tukemiseksi.

"Menestyvien tiimien taustalla on monia tekijöitä, mutta yksi yksittäinen tekijä, joka kiilaa kärkeen, on psykologinen turvallisuus. Psykologisella turvallisuudella tarkoitetaan muun muassa sitä, että yksilö kokee voivansa olla oma itsensä, rohkeasti ja avoimesti ilmaista ajatuksiaan ja mielipiteitään. Meistä jokainen on tärkeä", taustoittaa ratsastusurheilussa tuttu urheilupsygologi Anna Andesén.
 


Digitaalinen aika hyvinvoinnissa

Kaktu Kuparinen. Kuva Mikko Kauttu

Sosiaalisen median vaikuttajana jo 16 vuoden ajan toiminut Kaktu Kuparinen puhuu seminaarissa positiivisen vuorovaikutuksen voimasta hevosharrastuksessa ja siitä, kuinka käsitellä sosiaalisen median monia puolia.

"Sosiaalinen media on tuonut myös hevosharrastukseen uusia puolia – niin positiivisia kuin negatiivisia. Seminaarissa pohjustan kokemusasiantuntijana oman tarinani pitkään jatkuneesta nettikiusaamisesta sekä siitä, mitä olen oppinut kiusaamisen myötä ja kuinka olen pystynyt kääntämään vaikeatkin kokemukset voimavaroiksi”, Kuparinen kertoo.

”On tärkeää tiedostaa, mitä voimme kaikki yhdessä tehdä lajimme parissa kiusaamisen ehkäisemiseksi ja yhteishengen parantamiseksi", sosiaalisen median vaikuttaja Kaktu Kuparinen nostaa esille.

 

Ohjelma Horse & Rider Sinä olet tärkeä -seminaari 31.8.2024 kello 10.30-15.00

Paikka: Lapland Hotels Tampere, Yliopistonkatu 44, 33100 Tampere

 

Saapuminen 10-10:30

10.30 Tervetuloa

Hyvinvoinnin kulmakivet – psykologinen turvallisuus osana yhteisöä: Anna Andersén, urheilupsykologi

Jokainen on tärkeä -keskustelu

Yhdenvertainen ratsastus: Kaisa Kähö, hallinto- ja kehityspäällikkö, SRL

Tyylikäs ja turvallinen syksy -show: Horse & Rider

Hyvinvoiva ratsastava keho: Saaga Auvinen, fysioterapeutti, SRL:n hyvinvoiva yhteisö -työryhmä

Alueen tervehdys ja vaikuttamisen keinot: Anna-Mari Ahonen, Pirkanmaan maakuntajohtaja

13-13.45 lounas

Kaktu Kuparinen, sosiaalisen median vaikuttaja: Positiivisen vuorovaikutuksen voima hevosharrastuksessa - kuinka käsitellä sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa kiusaamista?

Iltapäivän herkullinen piristys kahveineen

Yhteenveto

Lopetus

 

Ilmoittautuminen

Seuraseminaari on avoin seurojen SRL-jäsenille, ja SRL tarjoaa seuraseminaarin lounaineen. Seminaariin osallistumisen peruutus on maksutonta 23.8.2024 saakka. Tämän jälkeen ilman sairaustodistusta peruutus maksaa 20 €. Paikkoja seminaariin on rajoitetusti. Seminaarin yhteistyökumppanina on Horse & Rider.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 21.8.2024 SRL:n nettisivujen kalenterissa täällä

 

Esteettömyystiedot kokousalueella:

Kokous- ja konferenssitiloissa on esteetön WC

Kokous- ja konferenssitilat ovat esteettömät pyörätuoleille

Aamiais-/lounasalueelle on kaksi porrasta, henkilökunta auttaa tarvittaessa ruuan hakemisessa

Kokoustiloihin on saatavilla kannettavia kuuntelusilmukoita erikseen ilmoitettaessa (ennakkoon, ilmoitathan tarpeesta suoraan hotelliin)

 

Lisätietoja:

Emmi Korpiola, vapaaehtoistoiminnan kehittäjä, Suomen Ratsastajainliitto ry, emmi.korpiola@ratsastus.fi

 

*muokattu 7.6.24 lisätty Anna-Mari Ahosen aihe ja poistettu pois jäävä puhuja, muokattu 8.6. lisätty puhuja Saaga Auvinen