Suomalaisnuorille menestystä Texasissa AQHA Youth World Cupissa

7.7.2023

Suomalaiset nuoret ovat kilpailleet menestyksekkäästi lännenratsastuksen eri lajeissa Yhdysvalloissa Texasissa AQHA Youth World Cupissa. Kilpailut järjestetään 20.6-9.7. välisenä aikana, ja niissä kilpailevat alle 18-vuotiaat nuoret ympäri maailman. Inkoolainen Natalie Fagerlund, 14, sijoittui ranch ridingissa viidenneksi kovatasoisessa joukossa.

Natalie Fagerlund. Arkistokuva Alisa Virpi

 

Tiedote reining-komitea ja FinQHA

Suomen Natalie Fagerlund sijoittui huikealla suorituksellaan viidenneksi ranch ridingissa AQHA Youth World Cupissa Texasissa Yhdysvalloissa. Lisäksi kirkkonummelainen 15-vuotias Emma Holmberg sijoittui seitsemänneksi. Suoritusten merkitystä korostaa se, että kilpailuissa on vastassa 22 maata mukaan lukien lännenratsastuksen huippumaat ja lähes 200 ratsukkoa. 

 

Team Nordic herkuttelemassa suomalaiseen tapaan salmiakilla. Kuva Anneli Holmberg

 

Kilpailuja käydään parhaillaan Texasissa kuumissa lähes 40 asteen olosuhteissa. Kilpailuissa hevoset arvotaan ja ratsastajilla on vain muutama päivä aikaa tutustua hevosiinsa. Natalie on inkoolaisen WR South Coast Slider seuran ratsastaja ja Wilhelmsro ranchin kasvatti. Suomen valmentajana toimiva Alisa Virpi kertoo olevansa superylpeä Natalien ja Emman saavutuksista ja rohkeudesta lähteä kilpailemaan Amerikan mantereelle. Muita suomalaisia kilpailijoita paikalla ovat Minja Tikkanen, 18, joka sijoittui trail-osuudessa sijalle 11 ja horsemanshipissä sijalle 13. Emma ja Minja kuuluvat Westernriders Finland seuraan. 

Suomi ja Norja muodostivat kilpailuihin yhteisen Team Nordic -joukkueen. Norjalaisina joukkueeseen kuuluvat Stener Pedersen ja Martine Hole. Joukkueenjohtajana toimii Anneli Holmberg ja paikallisena valmentajana Sharon Wellmann. Tukijoukoissa ovat mukana myös Arja Tikkanen ja Teija Pietilä. 

 

Emma Holmberg, valmentaja Sharon Wellman (USA) ja Natalie Fagerlund. Kuva Nils Hole 

 

Tulokset ja lisätietoa:
https://aqha-youthworldcup.com/