Suomi kymmenes esteratsastuksen Nations Cupissa Uggerhalnessa

26.5.2023

Suomen esteratsastusmaajoukkue ei onnistunut tekemään parastaan kauden ensimmäisessä Longines EFF Nations Cupissa Uggerhalnessa, Tanskassa. Suomen joukkueelle kerääntyi molemmilla kierroksilla kaksitoista virhepistettä, ja se sijoittui kymmenenneksi. Vain Norja jäi Suomen taakse. Voittaja oli Yhdysvallat virheettömällä tuloksella. Tanska varmisti kakkostilallaan täydet pisteet EEF-sarjan pohjoisliigassa.

Aura Vasama (vas.), Noora Pentti, Eveliina Talvio, Annina Nordström ja Maiju Mallat. Kuva Mikko Mäentausta.

 

Suomen joukkueessa olivat maajoukkuekapteeni Mikko Mäentaustan nimeämät Noora Pentti ja Con Caya, Aura Vasama ja Canto Bruno, Eveliina Talvio ja Glamour ja Annina Nordström ja Fuzhou.

Ensimmäisellä kierroksella Pentin Con Caya livahti vesihaudan ohi ensimmäisellä kerralla, ja virhepisteitä kerääntyi ylitetystä enimmäisajasta yhteensä 30. Toisella kierroksella Con Caya astui vesihautaan, mutta hyppäsi radan muuten ongelmitta.

 

Aura Vasama ja Canto Bruno. Arkistokuva Jonna Voorn.

 

Joukkueen nuorin ja ensikertalainen Aura Vasama, 20, ja Canto Bruno hyppäsivät molemmat kierrokset tasaisen varmasti, yhdellä pudotuksella. Nuorten SM-hopeamitalisti ja EM-finalisti vuodelta 2022 osoitti hienosti olevansa valmis maajoukkuetehtäviin.

Myös joukkueen toisen U25-ratsastajan, 24-vuotiaan Eveliina Talvion, Glamourilla oli Uggerhalnessa ongelmia vesihaudalla. Ratsukko sai molemmilla kierroksilla vedeltä virheet, ja ensimmäisellä kierroksella pudotuksen myös viimeisellä okserilla.

Annina Nordström ja Fozhou tekivät ensimmäisellä kierroksella joukkueen ainoan virheettömän suorituksen. Ratsukko eteni radalla tasaisen varmasti ja pääsi tuulettamaan maalissa nollaa. Toisella kierroksella ratsukolle kerääntyi kolme pudotusta.

 

Annina Nordström ja Fouzhou. Arkistokuva Hanna Heinonen.

 

Kauden toinen ja viimeinen Nations Cup on heti ensi viikonloppuna Drammenissa, Norjassa.  Longines EEF-sarja kilpaillaan kolmen tähden tasolla, kun itse FEI Jumping Nations Cup™ -sarja hypätään viiden tähden tasolla. Suomi kuuluu EEF:n pohjoiseen sarjaan, jossa ovat sen lisäksi Tanska, Viro, Islanti, Israel, Latvia, Liettua, Norja, Puola ja Ruotsi.

Pohjoisen alueen kahden osakilpailun viisi kärkimaata jatkaa semifinaaliin, jossa vastassa ovat läntisen alueen viisi kärkimaata. Eteläisen ja keskisen alueen parhaat karsivat finaaliin omassa semifinaalissa. Kummankin semifinaalin viisi parasta maata pääsee EEF sarjan finaaliin. Finaalin voittajamaa nousee FEI Jumping Nations Cup™ -sarjan ykkösdivisioonaan vuodeksi 2024.
 

Tulokset 26.5. 
LONGINES EEF Nations Cup Aalborg

Maajoukkuekilpailu, 145 cm, kaksi kierrosta, lähti 11 maata
1) Yhdysvallat 0 vp
2) Tanska 8
3) Saksa 8
…10) Suomi (Noora Pentti - Con Caya 30/4, Aura Vasama - Canto Bruno 4/4, Eveliina Talvio – Glamour 8/4 ja Annina Nordström - Fuzhou 0/12) 24
Täydet tulokset: LINKKI

Longines EEF Series, pohjoinen alue
Tilanne ensimmäisen osakilpailun jälkeen
1. Tanska    100     
2. Puola    90     
3. Liettua    80     
4. Ruotsi    70     
5. Suomi    60     
6. Norja    55

Longines EEF Series 2023, pohjoinen alue
25.-28.5. Uggerhalne, Tanska
1.-4.6. Drammen, Norja
Semifinaali 22.-25.6. Deauville, Ranska
Finaali 14.-17.9. Varsova, Puola

Osakilpailun voitosta saa 100 pistettä, toisesta sijasta 90, kolmannesta 80 ja siitä alaspäin ensin kymmenen ja kuudennesta sijasta alkaen viiden pisteen välein. Muut pohjoisen alueen osakilpailuissa hyppäävät maat eivät saa eivätkä vie sarjakilpailupisteitä pohjoisen alueen mailta.

FEI Jumping Nations Cup™ -sarjan ykkösdivisioonaan ovat tänä vuonna Belgia, Ranska, Iso-Britannia, Saksa, Irlanti, Italia, Hollanti ja Sveitsi. Sarjan finaali on 28.9.-1.10. Barcelonassa, Espanjassa.

Longines EEF-sarja: LINKKI