Urheiluvaikuttaja Erkka Westerlund aloittaa Ratsastusfoorumin lauantaina 20.11.

16.11.2021

Ratsastusfoorumi 2021 aloittaa Ratsastajainliiton syyskokousviikonlopun lauantaina. Urheilufoorumin avauspuhuja on liikuntatieteiden maisteri, huippuvalmentaja ja urheiluvaikuttaja Erkka Westerlund. Urheilujohtaja Jutta Koivula avaa uuden olympiadin ja esittelee joukkueenjohtajaprojektia. Hevosopiston Valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd kertoo Ypäjän tilanteesta. Paneelikeskustelussa puhutaan seuratoiminnan aktivoimisesta. Lopuksi eläinlääkäri Liisa Harmo opastaa hevosten järkevästä kilpailuttamisesta. Tilaisuus on kaikille avoin Haven Live -nettistriimin välityksellä.

Erkka Westerlund.
Liisa Harmo. Kuva Sonja Holma.

 

 

 

 

Ratsastusfoorumin 2021 aiheet ja puhujat

klo 10.00 Avauspuhuja: liikuntatieteiden maisteri, valmentaja ja urheiluvaikuttaja Erkka Westerlund: Huippujoukkue
Tauko 15 min
klo 11.30 Uusi olympiadi alkaa, joukkueenjohtajaprojektin esittely – SRL:n urheilujohtaja Jutta Koivula
klo 11.45 Ypäjän tilanteen esittely – Hevosopiston Valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd
klo 12.00 Talkoot – katoavaa kansanperinnettä? Millä saada tekemisen meininki säilymään seuroissa? Videoterveiset Suonenjoen Vasama Ridersilta.
Paneelikeskustelussa edustajat Hämeenlinnasta (puheenjohtaja Sanna Lindqvist), Keravalta (varapuheenjohtaja Inka Penttilä) ja Ratsastusseura SkaRasta (varapuheenjohtaja Lyydia Heikkinen) (esittelyt alla)
klo 13.00 Hevoslääketieteeseen erikoistuneen eläinlääkäri Liisa Harmon luento hevosen järkevästä kilpailuttamisesta

 

Ratsastusfoorumin jälkeen klo 16.00 alkaen järjestetään seuraavan päivän syyskokousta valmisteleva Teams-keskustelu liiton vuoden 2021 toiminnasta ja syyskokouksessa päätettävistä asioista sekä hallituksen kyselytunti. Ilmoittautuminen keskusteluun: LINKKI

Ratsastusfoorumia voi seurata Haven Liven välityksellä Ratsastajainliiton Facebookissa, YouTubessa tai Haven Livessä www.haven.fi/live. Päivän juontajana Roy Kokkonen.

Kysymykset etukäteen tai tapahtuman aikana sähköpostitse: kati.hurme@ratsastus.fi

 

Millä saada tekemisen meininki säilymään seuroissa -paneelin osallistujat

Sanna Lindqvist, Hämeen ratsastajien puheenjohtaja

Sanna Lindqvist. Kuva Ninja Hellman.

Sanna Lindqvist on ollut Hämeen Ratsastajien hallituksessa vuodesta 2019 ja puheenjohtajana tämän vuoden alusta. Hän on ollut seuratoiminnassa mukana siitä lähtien, kun vuonna 2014 vei hevosensa Aulangon ratsastuskoululle Salla Varennin ratsutukseen. Aiemmin Lindqvist toimi Kanta-Hämeen Ratsastajissa jäsensihteerinä, sihteerinä ja rahastonhoitajana.

Useimmat tuntevat Lindqvistin tallilla nimellä Pikkis. Ratsastuksen hän aloitti 6-vuotiaana Hämeenlinnassa, ja hänellä on ollut muutamia omia hevosia ja kasvatteja. Esteratsastus lajina kiehtoo hänetä eniten, mutta Lindqvist on kilpaillut jonkin verran myös kenttäratsastuksessa.

Hämeen ratsastajat on hämeenlinnalainen, maamme neljänneksi vanhin ratsastusseura, joka viettää tänä vuonna 90-vuotisjuhlaansa. Toiminta on silti virkeää ja touhukasta. Seuralla on Olympiakomitean Tähtiseura-merkki lapset ja nuoret osa-alueella.  Seura järjestää vuosittain jo perinteeksi muodostuneet kenttäkilpailut Ypäjällä. Tänä kesänä Hämeen ratsastajat oli mukana kolme seuran yhteistyönä (Kanta-Hämeen ratsastajat sekä Ypäjän ratsastajat) Ratsastuskouluoppilaiden valtakunnalliset mestaruuskilpailut. Näiden lisäksi Aulangon ratsastuskoululla järjestetään seuratason este- ja kouluratsastuskilpailuja. Seura tekee muutenkin ahkerasti yhteistyötä Aulangon ratsastuskoulun kanssa. Seuralla on ahkera talkooporukka ja huikeita jäseniä, jotka ovat aina valmiina innokkaina hommiin. Ja jos omia talkoita ei ole riittämiin, he auttavat myös muiden seurojen kilpailuissa – rakkaudesta lajiin ja seuratoimintaan. 

 

Inka Penttilä, Keravan Ratsastusseuran varapuheenjohtaja

Inka Penttilä.

Inka Penttilä on 35-vuotias filosofian maisteri, ja toimii Keravan ratsastusseuran hallituksen varapuheenjohtajana. Hänen vastuualueenaan kaudella 2021 oli estekilpailuiden järjestäminen ja talous. Penttilä on ollut seuran hallituksen jäsenenä noin 15 vuoden ajan toimien välillä puheenjohtajana, välillä varapuheenjohtajana ja välillä hallituksen jäsenenä tai varajäsenenä.

Keravan Ratsastusseura on kohta 50-vuotias seura, joka on suuntautunut erityisesti kenttäkilpailujen järjestämiseen. Seura on järjestänyt useat SM- ja PM-kilpailut sekä muita kansainvälisiä kenttäkilpailuja. Ensi kesänä seura toimii taas pitkästä aikaa SM-kisojen järjestäjänä, kun senioreiden Suomen mestaruuskilpailu ratsastetaan Keravalla lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen.

 

Lyydia Heikkinen, Skaran varapuheenjohtaja

Lyydia Heikkinen. Kuva Carolina Husu.

Lyydia Heikkinen on ollut Ratsastusseura Skaran hallituksessa kohta seitsemän vuotta monessa roolissa ja hallituksen tehtävissä.  Heikkinen aloitti 16-vuotiaana nuorisojäsenenä, jonka jälkeen hän päätyi varajäsenyyden kautta hallituksen varsinaiseksi jäseneksi. Hänen vastuullaan ovat olleet hallituksen sihteerin tehtävät ja tällä hetkellä hän on seuran varapuheenjohtaja. Varapuheenjohtajan tehtävään kuuluvat monipuolisesti seuran toiminnan suunnittelu ja järjestäminen, mutta myös erilaiset projektit, kuten hallituksen toimintatapojen kehittäminen ja hyväntekeväisyyskampanjan vetäminen.

Skarassa toimintaa on paljon, ja sitä on monenlaisille hevosharrastajille, joten hallituksessa löytyy tekemistä erilaisille harrastajille oman kiinnostuksen kohteen mukaan. Toiminnan laajuutta kuvaa se, että seurassa järjestetään niin lasten ponikerhoja ja keppihevoskursseja kuin isoja kenttäkilpailuja.