Valjakkoajon hevosparien MM-kisat – Jarmo Tauriainen maaliin, vaikka kokonaiskisasta ei tulosta

2.10.2023

Valjakkoajon hevosparien MM-kilpailuissa verisäännön vuoksi maratonilla hylätty Jarmo Tauriainen ajoi sunnuntaina vielä tarkkuuskokeen hevosilla Ignatio ja King, vaikka ei ollut enää kokonaiskilpailussa mukana.

Jarmo Tauriainen ja King ja Kornet. Groomina Bettina Skogberg. Kuva Jaqueline Zimmermann.

 

Toinen hevosista oli maratonilla puraissut kieleensä pienen haavan, josta oli tullut verta. Sääntöjen mukaan valjakon suoritus keskeytetään, jos hevosessa on nähtävissä verta, eikä Taurianen saanut maratonista eikä kokonaiskilpailusta tulosta.

Hylkäyksen takia hän joutui lähtemään sunnuntain tarkkuusradalle ensimmäisenä, mikä teki tempon arvioinnista haastavaa. Tauriainen sai radalla yhden pudotuksen ja yliaikaa yhteensä 23,16 virhepisteen verran. Hän sijoituksensa tarkkuuskokeessa oli 67. yhteensä 89 valjakon joukossa.

 

Tarkkuusradalla. Kuva Tove Holmasto-Tauriainen.

 

”Hevoset olivat todella hyvät ajaa. Ne taipuivat ja kuuntelivat. Aika ei vaan riittänyt, ilman vertailupohjaa se oli haasteellista”, totesi Jarmo Tauriainen kisan jälkeen.

Hevosista Kornet ja King ovat vasta 8-vuotiaita, ja Ignatio muutaman vuoden vanhempi. Tauriainen on kilpaillut kerran aiemmin MM-tasolla.

 

Joukkuemitalistit. Kuva FEI Krisztina Horvat.

 

Henkilökohtaiset mitalistit Haras du Pinissä, Ranksassa olivat Martin Hölle, Unkari, Marcel Luder, Sveitsi ja Erik Evers, Alankomaat. Joukkuekilpailussa kultaa voitti Unkari, Sveitsi hopeaa ja Saksa pronssia.

Täydet tulokset: LINKKI