Valjakkoajon hevosparien MM-kisat - ”Tavoitteena ehjä kokonaiskisa”

27.9.2023

Jarmo Tauriainen lähtee huomenna kilpailemaan uransa toiseen MM-kilpailuun valjakkoajossa Le Pin au Haras´ssa. Hän kilpailee hevospareissa eli kahden hevosen valjakolla. Hevosia on kisoissa mukana kolme, King, Ignatio ja Kornet.

Valjakkoajon MM-joukkue.

 

Groomina eli avustajana toimivat myös joukkueenjohtajan ja eläinlääkärin toimista vastaava Patrik Andersin (maraton) sekä Bettina Skogberg (koulu ja tarkkuus).

Pornaisissa asuva 51-vuotias Tauriainen on sijoittunut tällä kaudella kolmanneksi kahden tähden tasolla Flyingessä, ja useita kertoja neljänneksi ja kuudenneksi kolmen tähden kilpailuissa. Hevoset ovat kuitenkin vielä kokemattomia tällä tasolla.

”Tavoitteet on hakea ehjä kokonaiskisa. Hevoset menevät nyt ensimmäistä kauttansa vaikeimmalla tasolla. Valmistelut ja kauden aikaisemmat kilpailut ovat sujuneet hyvin”, kertoo Jarmo Tauriainen Le Pin au Haras´ssa.

”Olosuhteet ovat kisapaikalla hyvät. Tämä kisapaikka on rakennettu ensi kesän Pariisin olympialaisia varten. Kuuma on, yli 30 astetta, mutta tunnelma on positiivinen ja hyvä.”

Jarmo Tauriainen.

Kaikki kolme hevosta läpäisivät tänään eläinlääkärin tarkastuksen, ja valmistautuminen jatkuu suunnitelmien mukaan. Kilpailussa on mukana 94 valjakkoa, Tauriainen lähtee toisena päivänä eli perjantaina klo 12.20 koulukokeeseen.

27.9.-1.10. Valjakkoajon hevosparien MM-kilpailut Le Pin au Haras´ssa, Ranskassa
Jarmo Tauriainen ja hevoset King, Ignatio ja Kornet
Joukkueenjohtaja ja eläinlääkäri Patrik Andersin

Aikataulu
28.9. Koulukoe, osa 1
29.9. Koulukoe, osa 2 - Jarmo Tauriainen klo 12.20
30.9. Maraton
1.10. Tarkkuuskoe

Järjestäjä: http://www.haras-national-du-pin.fr
Lähtölistat ja tulokset sekä livestriimi: https://hippoevent.at

Lisätietoa valjakkoajosta: https://www.ratsastus.fi/lajit/valjakkoajo/

Lisätty 27.9. klo 19 toiseksi groomiksi Bettina Skogberg ja Tauriaisen lähtöaika.