Valjakkoajon poniyksiköiden MM-kilpailut Unkarissa 25.-29.9.

24.9.2019

Suomea edustavat Raisa Takkinen - Kooihuster Harro ja Leena Vähä-Erkkilä - S.W. Summer's Dream Prince.

Valjakkoajon poniyksiköiden MM-kilpailut alkavat keskiviikkona Unkarissa koulukokeella. Suomea edustavat Raisa Takkinen - Kooihuster Harro ja Leena Vähä-Erkkilä - S.W. Summer's Dream Prince.

Valjakoiden esittelyt:


Raisa Takkinen - Kooihuster Harro. Kuva: Henna Rajala 

Raisa Takkinen, s. 1979, on parturi - kampaaja Kouvolasta. Hän edustaa Valkealan Ratsastajia. Intohimoinen valjakkoajon harrastaja aloitti lajin jo vuonna '97 ja on kilpaillut usealla eri ponilla, saavuttaen niiden kanssa useita SM- ja PM-mitaleja. 

Tällä hetkellä Raisa kilpailee vuonna 2008 syntyneellä Welsh pard bred ruunalla Kooihuster Harro. Harro on Raisan oma löytö netistä. Poni tuli Hollannista Suomeen syksyllä 2016. Seuraavana kesänä pari voitti jo kansainvälisen kilpailun Virossa ja Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista saavuttivat pronssia ja joukkuekultaa. Viime kaudella he saivat muutamia kansainvälisiä sijoituksia ja SM-hopeaa. Tämän kesän kisoissa he ovat tehneet myös hyviä tuloksia. Altenfeldenin kansainvälisessä kilpailuissa, Itävallassa valjakko sijoittui kolmanneksi ja Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista kotiin tuli henkilökohtainen hopeamitali ja joukkuekultaa. Savijärven Top Driving 2019 kilpailun valjakko voitti. Valjakon groomina toimii Anniina Poikela Kouvolasta. Valmentajana Tomas Eriksson ja Charlotta Turku.  

Kooihuster Harro S. 2008
Welsh pard bred, ruuna 
I: Dee Goede Ree Now Or Never 
E: Kooihuster Setske 
Ei: Bjirmen's Wytse

Kasvattaja: v.d Burg, Hollanti 
Omistaja: Raisa Takkinen 


Leena Vähä-Erkkilä - S.W. Summer's Dream Prince. Kuva: Heidi Lammi.

Leena Vähä-Erkkilä, s.1967, on sipoolainen opettaja ja SRLn II-tason valjakkovalmentaja. Hän edustaa Suomessa Husaariratsastajat ry:tä. Vähä-Erkkilä on ollut lajissa mukana valjakkoajon alkutaipaleelta saakka aluksi toimihenkilönä ja nyt jo vuosia kilpailijana. Ponina Vähä-Erkkilällä on Silja Vihavaisen kasvattama, Suomessa syntynyt S.W. Summer's Dream Prince "Sami". Se tuli Vähä-Erkkilälle kaksivuotiaana ja hän on itse kouluttanut sen kansainväliselle tasolle.

Valjakko voitti henkilökohtaista PM hopeaa Sipoossa 2017  ja PM kultaa Norjassa 2019. PM joukkuekilpailuista valjakolla on hopeaa 2015 sekä kultaa 2017 ja 2019. Valjakolla on myös useita kansainvälistä voittoja ja sijoituksia. MM-tasolla valjakko on kilpaillut Bredassa, Hollannissa 2015 ja Mindenissä, Saksassa 2017. Molemmissa MM-kilpailuissa valjakko sijoittui vahvimmassa osakokeessaan kouluajossa. Vähä-Erkkilän henkilökohtainen valmentaja on Ben Simonsén ja maajoukkuevalmentaja Tomas Eriksson.

Valjakolla on lisäksi poniyksiköiden mestaruus 2016, SM-hopeaa 2013 ja pronssia 2012 sekä poniyksiköiden valiomerkki 2016 ja 2017.

Groomeina MM:issä 2019 toimivat koulu- tarkkuusosakokeessa Anni Kinnunen ja kestävyysosakokeessa Lauri Vähä-Erkkilä.

Arvokilpailuedustus
2017 MM Minden, Saksa - S.W. Summer's Dream Prince 23.
2015 MM Breda, Alankomaat - S.W. Summer's Dream Prince 25.

S.W. Summer's Dream Prince
welshponiruuna, s. 7.7.2006. Isä Delgarth Prince, emä Malog Elan, emänisä. Ebbw Victor. Kasvattaja Silja Vihavainen, omistaja Leena Vähä-Erkkilä

Tiedot ja kansainväliset tulokset FEIn sivuilla: www.fei.org/bios/Person/10098589/V_H_ERKKIL_Leena