Ville Vaurio ja G-Star henkilökohtaista kultaa Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksissa

1.7.2023

Ville Vaurio onnistui G-Starilla loistavasti Grand Prix vapaaohjelmassa Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailuissa Norjan Drammenissa ja voitti henkilökohtaista kultaa. Grand Prix vapaaohjelman tulos oli erittäin lupaava, 73,745 prosenttia, ratsukolta, joka on vasta noussut tälle tasolle.

Ville Vaurio ja G-Star. Kuvat Kati Hurme.
 

 

”Kulta tuntuu tietenkin upealta. Tämä on ensimmäinen mitali ikinä henkilökohtaisesti. Rata olisi voinut olla vielä parempi, mutta täytyy olla aika tyytyväinen tällaiseen tulokseen”, sanaili Ville Vaurio.

Vaurion edellinen ja ainoa PM-kilpailu on vuodelta 2006.

”En ratsasta sen takia, että on kiilto silmissä johonkin tiettyyn kilpailullisesti. Minä nautin ratsastamisesta ja nautin hevosten kouluttamisesta. Se vaatii todella paljon töitä ja uhrautumista.”

”G-Star on upea hevonen. Sen omistaa minun yhteistyökumppanini Sanna Suominen, joka antanut minun kouluttaa sitä noin puolitoistavuotta.”

Ratsukko starttasi ensimmäisessä kansallisessa Grand Prix´ssä tänä keväänä.

”Ja se lähti sitten ihan okei menemään. Eilen [perjantaina] se teki vasta viidennen GP:n. Se on todella tuore vielä sillä tasolla. Kyllä jos kaikki menee vielä hyvin, on varaa vielä petrata.”

”Se on minut yllättänyt positiivisesti. Muutamat ensimmäiset kilpailut menivät vähän ylilatauksen puolelle, ja opin sitä vähän luotsaamaan. Nyt tuntuu, että jos lataus on vähän vähissä, niin minulla on silloin enemmän vaikeuksia. Joo, se on kyllä hyvä kilpahevonen.”

”Tästä eteenpäin tavoitteena on saada hevonen turvallisesti Suomeen ja katsoa, että se elää ja voi hyvin muiden hevosten kanssa. Täytyy katsoa [EM-kisojen suhteen], meillä on paljon halukkaita, historiallisen kova kilpailu EM-joukkueeseen. Se on ollut minun tavoitteeni sen jälkeen, kun pääsin GP-tasolle. Toivottavasti se joskus osuu kohdalle. Tänä vuonna tai joskus toiste.”

 

Yvonne Österholm ja Dorina.

 

Yvonne Österholma ja Dorina sekä Stella Hagelstam ja Gin Tonic tekivät myös onnistuneet ohjelmat ja saivat päälle 70 prosentin tulokset. Myös nämä hevoset ovat vielä kokemattomia tällä tasolla.

 

Stella Hagelstam ja Gin Tonic. 

 

Sunnuntaina Drammenissa ratkotaan esteratsastuksessa lapsiratsastajien ja ponien henkilökohtaiset mitalit. Kouluratsastuksessa kilpaillaan nuorten ja U25-vuotiaiden mitaleista. Pararatsastajat esittävät sunnuntaina vapaaohjelmansa.
 

Tulokset 1.7. Drammen, Norja
Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailu 2023

Kouluratsastus, henkilökohtainen kilpailu
CDI3* Grand Prix vapaaohjelma, 15 lähtijää ja 5 sijoittuu
1) Ville Vaurio – G-Star, FIN 73.745%
2) Kenneth Damgaard – Uno Day Sun, DEN 73.335%
3) Mads Hendeliowitz – Autograf Q, SWE 72.820%
…9) Yvonne Österholm – Dorina, FIN 70.770%,..12) Stella Hagelstam – Gin Tonic, FIN 70.010%,…
Täydet tulokset: LINKKI

Seuraa kilpailua ClipMyHorse.TV:ltä.