Vuoden sykähdyttävin hevoshetki 2022 on Jone Illin junioreiden EM-kulta esteratsastuksessa!

15.4.2023

Suomalaisen ratsastusurheilun ystäville vuoden 2022 sykähdyttävin hevoshetki koettiin Espanjan auringon alla. Maamme-laulu soi Jone Illin ja Eolita L:n esteratsastuksen junioreiden Euroopan mestaruuden kunniaksi. Tunteellista niin paikan päällä olleille kuin kotimaan kamaralla jännittäneille ja kilpailua seuranneille. Sykähdyttävin hetki valittiin yleisöäänestyksessä.

Jone Illi.

 

Jonelle ja Eolitalle junioreiden EM-kultamitali oli jo toinen arvokisakulta upealla kaudella 2022. Ensimmäinen tuli Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksista junioreiden henkilökohtaisessa kilpailussa. Jone ja Eolita tekivät kauden aikana vielä triplan voittamalla junioreiden Suomen mestaruuden.

Tällä menestyksellä lienee pitkälle kantavia vaikutuksia koko lajille. Nuori menestyjä on herättänyt myös suuren median mielenkiinnon, ja karijokelainen Jone, 15, on esiintynyt luontevasti ja itsevarmasti usein Eolitankin kanssa median edessä. Koko perheen tiivis ja toimiva yhteistyö on myös tullut hienosti menestyksen myötä esiin. Todellinen läpimurto kaikkien urheilulajien joukossa oli nimeäminen Vuoden nuori urheilija -ehdokkaaksi vuoden 2023 tammikuun Urheilugaalassa.

Vuoden sykähdyttävin hevoshetki -palkinto luovutettiin Jone Illille Hevosgaalassa lauantaina 15.4. Tampereella. Palkinnon saatuaan, Jone kertoi tunnelmista EM-voiton jälkeen.

"Aika montaa itketti sen jälkeen. Muistan viimeisestä radasta vain lähestymisen trippelille [jolle lähestyminen tuli aivan oikeaan reunaan]. Kysyin Adilta [valmentaja van de Wetering] radan jälkeen, mitä mieltä hän oli siitä," Jone nauratti gaalayleisöä.

"Elsa [Eolita L] on aivan ihana. Kolme neljä vuotta me ollaan yhdessä tehty. En usko, että koskaan tulee toista samanlaista. Ei tule toista Elsaa."

Jone kiitti vuolaasti menestyksestään "äitiä, iskää ja Sania, sekä Sirja-groomia, sekä kaikkia auttaneita tallilta. Sekä Eolita L:ää".

Paljon onnea Jone ja koko tiimi sekä upea Elsa!