Ypäjä Championship Weekend käynnistyy torstaina

9.8.2023

Ypäjän Hevosopisto järjestää 10.–13.8. kenttäratsastuksen Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailut. Samana viikonloppuna kilpaillaan myös esteratsastuksessa Suomen mestaruusmitaleista. Mestaruuskilpailut yhdistyvät Ypäjä Championship Weekendissä tarjoten yleisölle huippuratsastusta tapahtuman jokaisena päivänä.

Jone Illi ja Eolita L hakevat Ypäjällä kolmatta junioreiden Suomen mestaruutta. Kuva Hevosopisto.

 

Ypäjän Hevosopisto

Kilpailuviikonlopusta on tulossa tiivis, sillä Ypäjän Hevosopiston derbykentällä ratkotaan niin Suomen mestaruudet kuin Pohjoismaiden ja Baltian mestaruudet. Kenttäratsastuksen PM-kilpailuihin saapuu ratsukoita Norjasta, Ruotsista, Tanskasta, Virosta ja tietysti Suomesta. Ratsastuksen kuninkuuslajin eli kenttäratsastuksen jännittävin osakoe, maastokoe, nähdään ponien osalta lauantaina ja nuorten, juniorien ja seniorien osalta sunnuntaina.

Anselmi Laiho ja Krogarden Tenor lähtevät puolustamaan vuonna 2022 voittamaansa PM-hopeaa junioreiden ja nuorten luokassa. Senioreissa kilpailee viime vuoden kultamitalisti norjalainen Hans Bauer hevosellaan Praestegaardens Leopold. Senioreissa kilpailee myös Finnderbyssä kesäkuussa Suomen mestaruuden ja Mannerheimin kenttäratsastuskilpailun voittanut Aada Puranen hevosella Dior 167.

Kilpailut alkavat torstaina kenttäponien koulukokeilla ja esteratsastuksen SM-kilpailut käynnistyvät 1. osakilpailuilla. Viikonlopun aikana lajimestaruukista kilpailevat pikkuponit sekä Suomen mestaruuksista isot ponit, lapsiratsastajat, juniorit, nuoret ratsastajat sekä seniorit. Tästä estekilpailut jatkuvat siten, että pikkuponien, isojen ponien ja lasten mestarit ovat selvillä lauantaina, joka on finaalin sunnuntaina ratsastaville junioreille, nuorille ja senioreille välipäivä.

Viikonlopun aikana Juhlakentällä pyörivät avoimet luokat, Racing noviisisarjan finaalit sekä sunnuntaina suomenhevosille avoin 100 cm luokka. Derbykentällä nähdään myös nuorille hevosille tarkoitetut Pohjantähti 5-vuotisderby ja Breeders’ Prize presented by Hankkija.

Suomen mestaruusluokat seurattavissa myös Haven Liven välityksellä.

 

Ypäjä Championship Weekend ohjelma

Kenttäratsastuksen osallistujalista (Masterlist)

Kenttäratsastuksen lähtölistat ja tulokset

Esteratsastuksen lähtölistat ja tulokset 

 

Lisätietoja:
President of the Event
Pirkko Herd
pirkko.herd@hevosopisto.fi

Press Officers
Iida Hakanen
iida.hakanen@hevosopisto.fi

Sini Mansikka
sini.mansikka@hevosopisto.fi